1. Blogberichten
 2. Welke skincare past bij mij?

Welke skincare past bij mij?

olivida welke skincare past bij mij

Welke skincare past bij mij?

blog_divider

Skincare producten die echt bij jouw huid passen zorgen ervoor dat je huid precies krijgt wat ‘ie nodig heeft. En daar krijg jij een stralend, zacht en gezond huidje voor terug. Maar welke producten geven jouw huid die mooie glow of zorgen ervoor dat je mee-eters en puistjes verminderen of nog beter: eindelijk verdwijnen? Helaas is er niet één product dat voor iedere huid wonderen doet, dus het kan best even puzzelen zijn om een routine samen te stellen die voor jou werkt. Wij vinden dat het vinden van de juiste producten voor jouw huid geen hogere wiskunde moet zijn. Daarom maken we producten die echt werken zo toegankelijk mogelijk. Vandaag een blog over het vinden van de juiste skincare en meer info over hoe we je daar graag bij helpen. 

 

welk huidtype heb ik

 

It’s a match! En het begint allemaal bij je huidtype

blog_divider

Iedere huid heeft baat bij een skincare routine. Ook als je geen last hebt van bijvoorbeeld pukkeltjes of een droog gevoel is skincare iets wat je aan je leven wilt toevoegen. Het dagelijks aanbrengen van de juiste producten zorgt er onder meer voor dat je je huid hydrateert, dat je huid egaler wordt en dat je huid op lange termijn sterker en mooier blijft. Het begrip ‘juiste producten’ is voor iedereen anders. Het is van belang dat je te weten komt welk huidtype jij hebt. Je huidtype is erfelijk bepaald, maar de conditie van je huid kan variëren door verschillende inwendige en uitwendige factoren. Externe factoren die van invloed zijn op de huid zijn bijvoorbeeld UV-straling (van dat middagje in de zon) en temperatuur, interne factoren zijn bijvoorbeeld hormonen of de biologische veroudering van de huid. 

 

De vier basis huidtypen

blog_divider

Er zijn in de basis vier verschillende huidtypen: de normale huid, de vette huid, de droge huid en de gemengde huid. De vier huidtypen zien er bij verschillende mensen vaak heel anders uit, doordat je huid door eerder genoemde factoren in verschillende condities kan verkeren. We zetten hieronder de kenmerken van de vier huidtypen voor je op een rij, zodat je een idee krijgt van welk huidtype jij hebt.

Normale huid

Normale Huid

Een normale huid kenmerkt zich door een huid die in goed evenwicht is. Dat houdt in dat het talg en vocht goed in evenwicht zijn en dat de huid niet te vet is én niet te droog. Een normale huid heeft over het algemeen kleine poriën, een goede doorbloeding, een zachte en gladde textuur, een frisse kleur en geen beschadigingen. Daarnaast is de huid niet gevoelig. 

Vind hier jouw skincare

Vette huid

Vette Huid

Een vette huid is een type huid met een verhoogde talgproductie. Dat kan komen door erfelijkheid, veranderingen in hormonen, stress of make-up producten die voor irritatie zorgen. De vette huid kenmerkt zich door grove poriën die duidelijk zichtbaar zijn en een vettige glans. Vaak is de huid wat dikker en bleker en zijn bloedvaten niet zichtbaar. Daarnaast is de vette huid gevoelig voor mee-eters en puistjes en verschillende vormen van acne.

Lees meer over het huidtype vette huid in onze huid encyclopedie -> 

Vind hier jouw skincare

Droge huid

Droge Huid

Een droge huid is een type huid dat minder talg produceert dan een normale huid. Door het tekort aan talg bevat een droge huid niet de lipiden die het nodig heeft om vocht vast te houden. Het lukt daardoor ook niet om een beschermend schild op te bouwen tegen invloeden van buitenaf, waardoor de barrièrefunctie van de huid wordt aangetast. Een droge huid kan variëren van een huid die iets droger is tot een extreem droge huid. Over het algemeen voelt een droge huid trekkerig of ruw aan en kan de huid er droog uitzien.

Lees meer over het huidtype droge huid in onze huid encyclopedie ->

Vind hier jouw skincare

Gemengde huid

Gecombineerde Huid

Bij een gemengde huid (gecombineerde huid) bestaat er vaak een verschil tussen het huidtype van de T-zone en het huidtype van de wangen. De T-zone bestaat uit het voorhoofd, de neus en de kin. Het is vaak zo dat de huid op de T-zone vettig is, maar dat de huid op de wangen normaal tot droog is. De vette delen van de gemengde huid worden veroorzaakt door een overmatige productie van talg en de drogere delen door een gebrek aan talg en daardoor een tekort aan lipiden

Lees meer over het huidtype gecombineerde huid in onze huid encyclopedie ->

Vind hier jouw skincare


Liever een samengestelde skincare routine?

Bekijk skincare routines

Heb jij al een idee van jouw huidtype? Op Olivida.nl shop je producten met hoge concentraties werkstoffen die aansluiten bij jouw huidtype en dus echt iets voor je kunnen betekenen. Weet je nog niet zeker welk huidtype je hebt? Lees dan nog even mee!

 

Soorten Huidtypes

Gratis huidadvies bij Olivida

blog_divider

Omdat we het belangrijk vinden dat je skincareproducten vindt die echt bij je passen, helpen we je graag op weg. Er zijn zóveel verschillende producten op de markt met verschillende bestanddelen en werkstoffen dat het soms lastig is om het juiste product te kiezen. Want hoe weet je of jouw huid baat heeft bij die ene rijke crème of juist een bepaald serum? Het begint zoals we al noemden allemaal bij de match tussen een product en je huidtype. Het is daarom heel belangrijk om vast te stellen welk huidtype je hebt. Kom je er niet uit? Je kunt bij Olivida een gratis huidadvies aanvragen! Onze specialist neemt digitaal jouw huid onder de loep en geeft je binnen 48 uur een passend advies. Daarnaast raadt ze je meteen passende producten aan en als je wilt zelfs een gehele skincare routine. Jij kunt de producten vervolgens thuis uitproberen en natuurlijk zijn we razend benieuwd naar wat je ervan vindt! 

Vraag nu huidadvies aan ->

 

Huidadvies & skincare Routines

Skincare routines van Olivida

blog_divider

Weet jij al wat voor huidtype je hebt en ben je benieuwd wat voor skincare routine er goed bij jou zou passen? Onze huidspecialist Melanie heeft diverse routines samengesteld voor elke soort huid en prijsklasse.

Bekijk skincare routines

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link