1. Blogberichten
  2. Acne
  3. Zó bestrijd je acne met Benzoylperoxide

Zó bestrijd je acne met Benzoylperoxide

Acne benzoylperoxide

Leestijd: 2-3 minuten

Acne & benzoylperoxide
blog_divider

Als je last hebt van puistjes, heb je er misschien weleens van gehoord: benzoylperoxide. Het is een populair ingrediënt om acne mee te bestrijden. Maar hoe werkt het nou precies, en is het geschikt voor jou?

In dit blog leggen we je uit wat benzoylperoxide is en hoe je dit ingrediënt kunt gebruiken. Zo kom jij hopelijk binnen de kortste keren van jouw puistjes af! 

Wat is benzoylperoxide?
blog_divider

Benzoylperoxide is dus een bacteriedodend ingrediënt om acne mee te bestrijden. Het zit in veel verschillende huidverzorgings producten. Het zit bijvoorbeeld in cleansers, spot treatments en exfoliants. Benzoyl peroxide komt voor in verschillende concentraties om milde tot ernstige acne mee te bestrijden. 

Hoe werkt benzoylperoxide?

Benzoyl peroxide behandelt en voorkomt acne door bacteriën onder de huid te doden. Het helpt de poriën om dode huidcellen en overtollig talg af te voeren. Dit is gunstig, omdat verstopte poriën zorgen voor puistjes. 

Het helpt vooral om ontstekings acne te bestrijden met benzoylperoxide. Deze herken je aan de rode bultjes die pus bevatten. Het ingrediënt helpt bij het oplossen van die ontstekingen, mede ook door het bacteriedodende effect. 

Je kunt ook mee-eters bestrijden met benzoyl peroxide. Echter is een ander ingrediënt zoals salicylzuur hier misschien meer geschikt voor. Gelukkig kun je deze ingrediënten goed combineren. Je leest meer over benzoylperoxide en salicylzuur in deze blog

acne puistjes purging

Hoe gebruik ik benzoylperoxide? 

Verschillende producten en concentraties

Hoe je benzoylperoxide gebruikt, is afhankelijk van het product dat je kiest. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een benzoylperoxide gel waarmee je plaatselijk puistjes kunt bestrijden. Een cleanser vraagt om tweemaal daags aanbrengen: ‘s ochtends en ‘s avonds. 

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een concentratie die bij jouw huid past. Mensen met een gevoelige huid of droge kiezen vaak liever voor een lagere concentratie (onder de 4%). Zo krijgen ze geen last van irritatie.

Benzoylperoxide en Salicylzuur combineren

Benzoylperoxide is ontzettend goed te combineren met salicylzuur! Dit is gunstig voor mensen die verschillende soorten acne willen bestrijden en zo beide kunnen aanpakken. 

Bijwerkingen van benzoylperoxide

Reactie op de huid

Sommige mensen krijgen last van bijwerkingen wanneer ze benzoyl peroxide gebruiken. Dit kan zijn een prikkend gevoel, jeuk en roodheid. Dit komt doordat het ingrediënt peelend werkt. Het verwijdert dode huidcellen, overtollig talg en bacteriën die onder de huid vast zitten. 

Je kunt door gebruik van benzoyl peroxide ook gaan vervellen. Daarom is het belangrijk om het niet te gebruiken wanneer je verbrand bent. 

Bleken

Daarnaast heeft benzoylperoxide de capaciteit om te bleken. Zo wordt het ingrediënt gebruikt om haar en tanden te bleken. Zorg er daardoor voor dat het goed is ingetrokken op de huid. Zo voorkom je vlekken op je kussens en lakens.

Acne bestrijden met huidverzorging

Nu jij alles weet over benzoyl peroxide, ben je helemaal klaar om jouw puistjes te bestrijden. Dat doe je natuurlijk met producten van Olivida.nl speciaal voor acne! Al onze producten zijn van salonmerken. 

Hierdoor bevatten de producten hogere concentraties aan actieve werkstoffen. Zo hebben de producten nog meer effect. Daarnaast verkopen wij allerlei soorten producten van verschillende merken. Zo vind je alles wat je zoekt onder 1 dak! 

Vind de juiste acne skincare bij Olivida

Filter op jouw huidtype voor zodat je de juiste producten besteld. Voor vragen kan je altijd onze chat openen. Wij reageren altijd binnen 24 uur, of sneller.

Skincare bij Acne

Volg ons op social media

Share via
Copy link