1. Blogberichten
 2. Briljant of overbodig: doet een sheet mask echt iets voor je huid?

Briljant of overbodig: doet een sheet mask echt iets voor je huid?

sheetmask

Leestijd: 3-4 minuten

Briljant of overbodig: doet een sheet mask echt iets voor je huid?

blog_divider

Je kent ze wel, de gezichtsmaskers die je als een soort complete lap over je gezicht heen legt: de zogenaamde sheet masks of sheet maskers. Een sheet mask is een vel in de vorm van je gezicht dat is doordrenkt met een vloeistof die goed is voor je huid. In tegenstelling tot andere maskers hoef je een sheet mask niet af te spoelen na gebruik. Lekker makkelijk dus! Maar zijn sheet masks nou echt goed voor je huid? En hoe gebruik je ze zo effectief mogelijk? Vandaag zoomen we in op de Zuid-Koreaanse uitvinding die in onze beauty routine een vast plekje heeft veroverd. Waan je in de wereld van de sheet masks en lees vooral even mee!

Wat is een sheet mask?

blog_divider

Zoals we al vertelden is een sheet mask een velletje in de vorm van een gezicht (uiteraard met gaatjes bij de ogen, neusgaten en mond) dat je in z’n geheel op je gezicht kunt leggen. Het vel is vaak gemaakt van katoen of een andere zachte stof die doordrenkt is met ingrediënten die zorgen voor een stralend huidje. De ingrediënten en werkstoffen bepalen de werking van het masker. Je kunt een masker uitkiezen op basis van jouw huidtype of kijken naar wat je op dat moment wilt voor je huid. Er zijn reinigende maskers, kalmerende maskers en diep hydraterende maskers… Wat je huid ook nodig heeft, sheet masks zijn daar om je huid een boost te geven. De maskers worden individueel verpakt en zijn daarom handig om mee te nemen. Veel celebrities dragen ze in het vliegtuig voor extra hydratatie en bescherming tegen de droge lucht aan boord.

Vind de sheet mask die geschikt is voor jouw huid ->

Hoe werkt een sheet mask? (En werkt het überhaupt?)

blog_divider

Sheet masks werken écht en geven vrijwel direct resultaat. Ze bevatten stuk voor stuk een geconcentreerde, vloeibare formule die verzorgende stoffen toevoegt aan de huid. Denk aan bijvoorbeeld vitamines, bepaalde extracten of ingrediënten zoals hyaluronzuur. Omdat je de sheet op je gezicht legt hebben de ingrediënten meer tijd om door je huid geabsorbeerd te worden. De werkstoffen verbeteren je huidconditie terwijl jij even heerlijk ontspant. Na de aangegeven tijd op de verpakking kun je het masker van je gezicht afhalen en de overgebleven vloeistof in je huid masseren. Je andere skincare producten worden na het gebruik van een masker nog beter opgenomen in je huid, dus je kunt jouw beauty momentje afmaken door je favoriete moisturizer aan te brengen.


Hoe gebruik je een sheet mask? 

blog_divider

Net als andere gezichtsmaskers breng je een sheet mask aan op een gereinigde huid. Je begint dus met het eventueel verwijderen van je make-up en het reinigen van je huid met een milde cleanser. Het is belangrijk dat je poriën open gaan staan, dus het reinigen van je gezicht met warm water (onder de douche of bijvoorbeeld met een warm washandje) is aan te raden. Vervolgens breng je het masker aan en is het tijd voor ontspanning. Al kun je ook prima doorwerken, koken of stofzuigen met het masker op je gezicht. 😉 Na de aangegeven tijd op de verpakking haal je het masker van je gezicht af en masseer je de overgebleven vloeistof in je huid. Breng vervolgens je favoriete skincare aan en je huid is gegarandeerd glowy. Geloof ons, als je eenmaal om bent wil je je huid regelmatig verwennen met een mooi en voedend sheet masker.

Bekijk ons assortiment cleansers ->

Je gezicht reinigen met een Olivida washandje? ->

De beste sheet masks voor jouw huid

blog_divider

Wij zijn fan van sheet masks en hebben daarom de allerbeste maskers in ons assortiment opgenomen. We verkopen sheet maskers van Image Skincare en SPA Salonnepro. Omdat we alleen werken met professionele salonmerken bevatten de sheet masks hoge concentraties werkzame stoffen die echt iets voor je huid kunnen doen. We vinden het belangrijk dat je resultaat ziet nadat je een maskertje hebt gebruikt! Kijk vooral even rond in de webshop om te bepalen welk masker geschikt is voor jouw huidprobleem en/of huidtype. Per masker noemen we op de site voor welk huidtype deze variant geschikt is, welk doel het masker dient en welke actieve ingrediënten het bevat.

Bekijk alle sheet masks ->

Gratis huidadvies

blog_divider

Heb je vragen over jouw huid of huidtype of twijfel je over welk sheet masker bij je past? Je kunt via de website gemakkelijk een gratis huidadvies aanvragen! Onze beautyspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en geeft je binnen 48 uur advies op maat. Daarnaast raadt ze je meteen passende producten aan. Naast sheet masks hebben we de beste skincare in ons assortiment. We verkopen losse producten maar hebben ook complete skincare routines per huidtype samengesteld. Bij Olivida geloven we in skincare en vinden we dat de juiste producten voor iedereen makkelijk vindbaar moeten zijn. Daarom helpen we je graag bij het vinden van jouw merk, jouw lijn en jouw producten. Samen gaan we voor huidverbetering.

Verder lezen over de gezondheid van jouw huid?

blog_divider

Waarom het zo belangrijk is om een exfoliant te gebruiken ->

De juiste volgorde van jouw skincare routine: stap voor stap ->

Hoe vind je een passende skincare routine routine? ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link