1. Blogberichten
 2. Welke skincare producten heb ik nodig? Zo bouw je een passende skincare routine op

Welke skincare producten heb ik nodig? Zo bouw je een passende skincare routine op

olivida_skincare-producten

Leestijd: 3-4 minuten

Welke skincare producten heb ik nodig? Zo bouw je een passende skincare routine op

blog_divider

Ben je (nog) geen skincare goeroe maar wil je nu toch wel echt beginnen met het verzorgen van je huid? Dan overweldigt het aanbod aan skincare producten je ongetwijfeld. Om je een handje te helpen vertellen we je vandaag welke skincare producten je echt nodig hebt en waarom. Als de basis eenmaal staat kun je vanuit daar altijd uitbreiden met extra skincare producten waar jouw huid happy van wordt. Een goed begin is het halve werk, niet? 

Weet je niet wat voor huidtype je hebt of wat je moet aanschaffen? Onze huidspecialiste helpt je graag met kosteloos advies ->

De skincare producten die je nodig hebt in je basis routine
blog_divider

 Om te beginnen sommen we op uit welke skincare producten jouw skincare routine moet bestaan om effectief te zijn voor jouw huid. Vervolgens leggen we per product uit waarom juist deze stap zo belangrijk is en wat het product precies doet met je huid. Ready?

Dit zijn de vier stappen die je elke dag kunt volgen:

Stap 1: reinigen met een cleanser

blog_divider

De eerste en daarbij meteen de allerbelangrijkste stap in je skincare routine is het reinigen van je huid met een milde cleanser. Als je make-up draagt verwijder je eerst je make-up met een make-up remover. Vervolgens gebruik je je cleanser. De meeste cleansers schuim je op in je handen, breng je aan op een vochtig gezicht en spoel je vervolgens weer af. Je cleanser verwijdert make-up restjes, vuil en overtollig talg. Een goede cleanser bevat huidherstellende ingrediënten die helpen bij het tegengaan van onzuiverheden. Mega belangrijk dus. En dat is nog niet alles: pas als je gezicht goed is gereinigd kunnen de volgende skincare producten die je aanbrengt hun werk goed doen.

Vind hier de cleanser geschikt voor jouw huid ->

Lees hier wat het verschil is tussen een cleanser en make-up remover ->

Stap 2: de balans terugbrengen met een tonic

blog_divider

Na het reinigen breng je een tonic of toner aan. Een tonic is een vloeibaar skincare product dat je huid kalmeert, herstelt en glad en zacht maakt. Een goede tonic herstelt het huidoppervlak en zorgt ervoor dat je huid frisser, jonger en gladder oogt. Daarnaast verwijdert tonic eventuele overgebleven restjes van je reinigingsproduct of make-up. Tonic breng je aan met een wattenschijfje over heel je gezicht. En geloof ons, het voelt heerlijk. 

Vind hier de tonic geschikt voor jouw huid ->

Stap 3: hydrateren met een moisturizer

blog_divider

Nu je een brandschoon en fris huidje hebt is het tijd voor stap 3: hydratatie! Wederom een belangrijke stap om nooit over te slaan. Een moisturizer is een vochtinbrengende verzorging voor je huid. Het product zorgt ervoor dat de barrièrefunctie van de huid optimaal is. Je huid raakt minder snel vocht kwijt, omdat de moisturizer stofjes in de huid brengt die vocht vasthouden; deeltjes die werken als een soort spons. Actieve ingrediënten in een goede moisturizer kunnen je huid kalmeren, laten stralen en gladder en egaler maken. Daarnaast vertraag je door je huid goed te hydrateren tekenen van huidveroudering. En wie wordt daar nu niet happy van? 

Vind hier de moisturizer voor jouw huidtype ->

Stap 4: een SPF

blog_divider

Breng als stap 4 elke dag een SPF aan. En als we zeggen elke dag, bedoelen we ook echt elke dag! Ja, ook als er geen zonnestraal te bekennen is en het de hele dag sneeuwt, regent of hagelt. De schadelijke UV-straling van de zon heeft namelijk iedere dag invloed op je huid. Zelfs als je de zon niet kunt zien of voelen. ‘s Avonds mag je deze vierde stap overslaan omdat je lekker je bed induikt, maar ‘s ochtends is dit een enorm belangrijke stap in je routine. Door iedere dag een SPF aan te brengen bescherm je je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen en voorkom je vroegtijdige huidveroudering. Omdat een SPF op het huidoppervlak blijft zitten als een letterlijke sunblock, breng je je SPF als allerlaatste aan. Ga je liever voor gemak en vind je het maar niks, die extra stap? Dan kun je kiezen voor een dagcrème met SPF. Ben je meteen klaar! 

Vind hier jouw dagcrème met SPF ->

Lees hier alles over het belang van een SPF ->

skincare-routine-opbouwen

De beste skincare producten en complete routines shop je bij Olivida
blog_divider

Vanuit onze liefde voor skincare die echt werkt, hebben we een selectie gemaakt van de beste skincare producten. Die producten shop je nu via Olivida.nl! We verkopen alleen professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die echt iets voor jouw huid kunnen betekenen. Ben je op zoek naar een complete skincare routine? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben complete skincare routines samengesteld per huidtype, inclusief opbouwschema en handleiding. 

Bekijk onze skincare routines ->

Gratis huidadvies bij Olivida

blog_divider

Loop je rond met een huidprobleem waar je graag eens naar zou laten willen kijken? Je kunt op de website gemakkelijk een gratis huidadvies aanvragen! Onze beautyspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je meteen passende producten aan. We weten als geen ander dat de skincare wereld soms nogal overweldigend kan zijn en zeker als je met een specifiek probleem rondloopt, wil je het liefst meteen het juiste product aanschaffen. We proberen je met Olivida daarom zoveel mogelijk zoekwerk uit handen te nemen. Heb je vragen over een van de producten op de site? Neem gerust contact met ons op via het chatvenster! 

Laat gratis onze huidspecialist een routine samenstellen voor jouw huid ->

Nog niet uitgelezen? Lees verder!

blog_divider

Deze skincare producten kun je beter niet met elkaar combineren ->

Hoe vaak  moet ik mijn skincare aanbrengen ->

Hoe vind je een passende skincare routine ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link