1. Blogberichten
 2. In de Spotlights: Onze eigen Huidspecialist Melanie!

In de Spotlights: Onze eigen Huidspecialist Melanie!

Huidspecialist Melanie

Leestijd: 4-5 minuten

In de spotlights: Onze eigen huidspecialist Melanie!
blog_divider

Melanie is 27 jaar oud en is al eigenaar van twee bedrijven. Ze is namelijk naast huidspecialist ook mede-eigenaar van Olivida en heeft daarnaast nog haar eigen schoonheidssalon Maison The Beauty in my zone als schoonheidsspecialiste. 

Je werkt als huidspecialist en schoonheidsspecialist, welke opleidingen heb je hiervoor gedaan?

blog_divider

Ik ben afgestudeerd in de opleiding schoonheidsspecialiste op niveau 4. Toen ik mijn salon kreeg, ben ik nog andere opleidingen gaan doen zoals wimpers, nagels, en peelings. Verder heb ik toen we begonnen met Olivida allemaal trainingen gedaan voor de verschillende merken die we verkopen. Deze trainingen zijn ook een vereiste om deze merken te mogen verkopen. Het is belangrijk dat ik weet wat de producten doen, welke ingrediënten in de producten zitten, omdat je anders ook de mensen niet kan adviseren in welke producten hun huid nodig heeft. 

belangrijk dat ik weet wat de producten doen, welke ingrediënten in de producten zitten, omdat je anders ook de mensen niet kan adviseren in welke producten hun huid nodig heeft. 

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
blog_divider

De afwisseling van mijn twee banen vind ik nu het allerleukst. Ik zit vier dagen in de salon waar ik fysiek met klanten bezig ben en twee dagen op kantoor waar ik samen met mijn collega’s online aan het werk ben. Bij Olivida zelf vind ik het het leukst om te zien hoe hard het bedrijf groeit. Toen we begonnen wisten we wat we wilden, maar hadden we nog geen idee hoe we het allemaal moesten aanpakken. Nu zie je dat we al mega ver zijn en het mooiste is dat we nog zoveel in de toekomst kunnen bereiken en ik kan niet wachten om ons verder te zien groeien. 

Maison Beauty Schoonheidssalon

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om te beginnen met Olivida?
blog_divider

Dat voelt alweer als een tijd geleden. Ik ben begonnen met Olivida met vier andere mannen. Zij zijn eigenlijk altijd al bezig geweest met websites en keken ook goed naar de zoekresultaten van Google om te zien waar de vraag lag en welke branches groeiende waren. Hier kwamen zij op het idee om een platform te beginnen in skincare. Mensen zoeken steeds meer op skincare, huidadvies, en bijbehorende producten. Echter, bestond er nog geen platform zoals wij deze aanbieden waar mensen vrijblijvend huidadvies kunnen aanvragen en waar mensen online het salon gevoel kunnen krijgen. Verder was de Covid pandemie voor ons het perfecte moment om te starten. Op dat moment was mijn salon dicht vanwege de maatregelen, waardoor we de tijd hadden om het bedrijf op te starten. 

Wat hoop je mensen te leren als huidspecialist bij Olivida?
blog_divider

Het allerbelangrijkste wat ik mensen wil leren is dat niemand dezelfde huid heeft. Iedereen is uniek en hetzelfde geldt voor je huid. Als bij een vriend of vriendin een bepaald product goed werkt, betekent dit niet automatisch dat dit product ook voor jou zal werken. Je kan acné hebben, maar zelfs dan heb je heel veel verschillende vormen. Ik hoop dat mensen mee te geven met het huidadvies en ze een kleine stap in de goede richting te geven, zodat ze weten wat hun huid nodig heeft.

Direct vrijblijvend huidadvies aanvragen bij Melanie ->

Wat is de allergrootste fout die mensen kunnen maken omtrent skincare?
blog_divider

Make-up doekjes. Wanneer je met vriendinnen op stap gaat, je ergens blijft slapen, en je vervolgens van die gore bruine make-up doekjes op het nachtkastje ziet liggen. Dat een vriendin zegt “Ja ik ga even snel mijn gezicht schoonmaken voor ik ga slapen”. Oh meid, denk ik dan, doe het alsjeblieft niet. Make-up doekjes zijn echt mijn grootste nachtmerrie. Ik schrik ervan als ik zie dat meiden dat doen en zeg er ook altijd gelijk wat van. Ik raad het echt niemand aan! Je kan echt wel een make-up doekje gebruiken om de grootste laag make-up van je gezicht af te halen, maar reinig je gezicht daarna altijd alsnog met een goede cleanser

Lees artikel: Mee-eters door make-up? Dit kun je doen om mee-eters te voorkomen en verminderen ->

Lees artikel: Het verschil tussen een cleanser en een make-up remover ->

Als je maar 1 skincare product mag hebben, welk skincare product zou je dan kiezen?
blog_divider

Dit gaat echt tegen mijn principes in, maar als ik echt moet kiezen… Dan zou ik voor een serum gaan, al zou ik eigenlijk ook altijd een cleanser willen. Wat een lastige vraag! Laten we zeggen, dat ik het serum kies. Een serum is namelijk hoger geconcentreerd, waardoor het net dat extraatje kan geven voor je huid. Het maakt hierbij niet zoveel uit welk serum, want zelf gebruik ik best veel verschillende serums alleen ik kan zeker niet zonder. 

Gebruik je nog geen serum!? Vind hier een serum die geschikt is voor jouw huid ->

Hoeveel skincare producten gebruik je in je eigen routine?
blog_divider

Zelf gebruik ik tien tot twaalf producten in mijn volledige skincare routine. ‘S avonds gebruik ik altijd een cleanser, een serum, en een nachtcrème. Daar voeg ik, als mijn huid er behoefte aan heeft, een oogcrème of lipbalsem aan toe. Verder doe ik meestal ook één of twee keer in de week een masker s’avonds. S’ochtends gebruik ik ook altijd een cleanser, serum, en dan een dagcrème en/of een dagcrème met SPF. Het belangrijkste is dat ik dus niet altijd dezelfde skincare producten gebruik en dat zou eigenlijk iedereen moeten doen. Je huid heeft constant wat anders nodig. Dit ligt meestal ook aan de seizoenen. Zelf gebruik ik dus de skincare producten die op dat moment goed voelen. 

Voor alle mensen thuis; wanneer je producten bijna op zijn, mail mij dan! Het kan zijn dat je huid op dat moment weer andere skincare producten nodig heeft. Stuur daarom altijd opnieuw een foto van je gezicht, zodat ik kan zien wat je huid op dat moment nodig heeft. Dat maakt het adviseren veel makkelijker en specifieker. 

Gratis tips voor je huid ontvangen van Melanie? ->

Benieuwd naar de skincare routine van Melanie? Lees mee ->

skincare routine cleanser

Hoeveel tijd besteedt je aan je skincare routine?
blog_divider

Oh helemaal niet veel hoor! Ik denk s’ochtends maximaal vijf minuten. S’avonds ben ik wel iets langer bezig, ongeveer tien minuten, omdat ik dan vaak wat langer exfolieer. Verder doe ik dan een of twee keer in de week een maskertje in de avond wat ongeveer een half uurtje kost. 

Heb jij nog geen skincare routine? Lees mee: Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine?

Direct een passende routine voor jouw huidtype? Bekijk de door ons samengestelde skincare routines ->

Hoe belangrijk vind je je uiterlijk?
blog_divider

Ik vind mijn uiterlijk heel belangrijk en dan voornamelijk mijn huid. Als mijn huid rustiger is, ben ik meestal veel vrolijker dan wanneer mijn huid onrustig is. Dat vind ik belangrijker dan hoe ik er op dat moment uit ziet qua kleding. Ik ben verder ook niet iemand die uren voor de spiegel staat. Ik ben maximaal een kwartier bezig met mijn skincare en make-up. Als je alles meerekent, kan ik binnen een half uur de deur uit.

Wat zou je doen als je nooit schoonheidsspecialiste was geworden?
blog_divider

Dan denk ik dat ik graag in het ziekenhuis had willen werken. Lekker als verpleegkundige op mijn crocs door het ziekenhuis. Als ik die meiden in het ziekenhuis altijd zie, heb ik ook echt mega veel waardering voor hen. Verder wil ik altijd met mensen blijven werken en toch ook dat stukje verzorgen zoals ik nu ook doe. 

 

huidverzorging

Meer lezen over hoe je jouw huid stralend gezond houdt?

blog_divider

Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine? ->

Lees artikel: Hoe vindt je een passende skincare routine? ->

Is make-up slecht voor je huid? 5 feiten en fabels ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link