1. Blogberichten
 2. Juiste Volgorde van je Skincare Routine

Juiste Volgorde van je Skincare Routine

Volgorde Skincare Routine

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Skincare routine

Dit is de juiste volgorde van jouw skincare routine
blog_divider

Het kan super lastig zijn om elke ochtend te onthouden welke van jouw skincare producten je als eerste moet gebruiken. Er zijn zoveel soorten crèmes, serums en cleansers dat je soms de weg kwijt bent! 

Misschien vind je het leuk om nieuwe producten uit te proberen en weet je niet waar je deze moet toevoegen aan je routine. Of je hebt al een vaste routine,  maar je wilt weten of de volgorde ervan juist is. Onze skincare experts hebben een stappenplan voor je geschreven die jou op weg helpt!

Lees in de onderstaande blog in welke stappen jij het beste je skincare routine kunt uitvoeren.

Inhoudsopgave:

Stap 1: cleanser
blog_divider

De allerbelangrijkste en forever eerste stap om je skincare routine zowel ‘s ochtends als ‘s avonds mee te beginnen is de reiniging. Bij het reinigen van je huid met een milde cleanser verwijder je make- up, vuil en overtollig talg

Een goede cleanser bevat daarnaast huidherstellende ingrediënten die helpen bij het tegengaan van onzuiverheden. Pas wanneer je gezicht goed gereinigd is kunnen de volgende producten die je aanbrengt hun werk goed doen. Het reinigen van je huid is dus een stap die je elke dag 2 keer zou moeten uitvoeren. 

Vind hier de cleanser voor jouw huid -> 

Stap 1

Stap 2: toner
blog_divider

Na het reinigen van je huid kun je een toner gebruiken: een product dat je huid kalmeert, herstelt en glad en zacht maakt. Je huid heeft na de reiniging behoefte aan bestanddelen die de pH waarde(zuurgraad) van het huidoppervlak herstellen. Bij Olivida hebben wij ook cleansers waarbij het gebruik van een toner niet nodig is. Deze cleansers tasten de pH waarde van de huid niet aan, waardoor deze ook niet hersteld hoeft te worden met een toner. Je kunt natuurlijk wel altijd een toner toevoegen aan je routine als je dit prettig vind.

Een goede toner verwijderd ook nog de resten vet en vuil na het reinigen met een cleanser. Hierdoor hebben de poriën minder kans om zich te vullen met vet en vuil. Als je een toner gebruikt die bij jouw huidtype past, is het herstellende effect soms vrijwel direct voelbaar en zichtbaar. Een toner wordt ook wel tonic of lotion genoemd. 

Vind hier de toner voor jouw huid ->

Stap 3: exfoliant of peeling
blog_divider

Na je toner is het eventueel tijd voor een exfoliant of peeling. Regelmatig exfoliëren geeft je huid een frisse en egale uitstraling en dat willen we het liefst allemaal. Ook kunnen bepaalde exfolianten je huid extra hydrateren, rimpels minder zichtbaar maken of helpen bij onzuiverheden. Het exfoliëren werkt zo magisch doordat het je huid helpt bij het natuurlijk verwijderen van dode huidcellen. Als je een peeling of exfoliant kiest die bij jouw huidtype past, gebruik je die dus als stap 3, na je reiniging en toner. 

Vind hier de exfoliant / peeling voor jouw huid -> 

 

Stap 3

Stap 4: serum
blog_divider

Nu je huidje schoner dan schoon is, is het tijd voor stap 4: het aanbrengen van een serum. Serums bevatten een hoge concentratie actieve ingrediënten en doordat de formule bestaat uit kleinere moleculen wordt het product op een dieper niveau door de huid opgenomen. Een serum is daarom ideaal om een specifiek huidprobleem aan te pakken, zoals rimpels, onzuiverheden of een droge huid. Als je meerdere serums aan je skincare routine toevoegt, kun je ze op volgorde van textuur aanbrengen. Je begint met het meest vloeibare product en bouwt op naar de dikste textuur.

Vind hier een serum voor jouw huid -> 

Stap 5: oogcrème
blog_divider

Na het gebruik van je serum(s) is het tijd voor een voedende oogcrème. De huid rond je ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht en vaak de eerste plek waar huidveroudering zichtbaar is. Een goede huidverzorging is rondom de ogen daarom onmisbaar! Breng als stap 5 in je skincare routine ‘s ochtends en ‘s avonds zachtjes (met je ringvinger, die is het minst sterk ;)) de oogcrème aan. 

Vind hier een oogcrème geschikt voor jouw huid -> 

 

Stap 5

Stap 6: moisturizer
blog_divider

Afhankelijk van je routine in de ochtend of avond is stap 6 het aanbrengen van een dag- of nachtcrème. Je huid straalt het meest als je ‘m goed hydrateert, dus dit is een mega belangrijke stap in je routine. Een moisturizer is een vochtinbrengende verzorging voor de huid. Een crème geschikt voor jouw huidtype herstelt je vochtbalans en zorgt ervoor dat je huid goed kan functioneren. Elke dag smeren dus! Je huid zal je dankbaar zijn. 

Vind hier de moisturizer voor jouw huid -> 

Stap 7: SPF
blog_divider

Nog zo’n enorm belangrijke stap in je routine: het gebruik van een product met SPF! Elke ochtend een goede zonnebrandcrème aanbrengen beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen, waar onze huid 365 dagen per jaar aan wordt blootgesteld. Een SPF blijft op het oppervlak van de huid zitten als bescherming tegen de zon, vandaar dat je dagcrème met SPF als laatste opsmeert. 

Vind hier een dagcrème met SPF voor jouw huid ->

 

Stap 7

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link