1. Blogberichten
 2. Make-up voor een Onzuivere Huid? Dit is wat je moet weten over Niet-Comedogene Make-up

Make-up voor een Onzuivere Huid? Dit is wat je moet weten over Niet-Comedogene Make-up

Niet Comedogene make up

Leestijd: 3-4 minuten

Make-up voor een onzuivere huid? Dit is wat je moet weten over niet-comedogene make-up

blog_divider

Of je er nu van houdt om uitgebreid te contouren of alleen make-up gebruikt om onzuiverheden te maskeren: make-up is voor veel vrouwen een dagelijks ding. Wat voor make up-product je ook gebruikt, je wil dat het mooi samensmelt met je huid én dat het de conditie van je huid niet verslechtert. Want op een foundation die puistjes veroorzaakt zit niemand te wachten. Helaas vinden veel mensen met een vette of acne gevoelige huid het lastig om make-up producten te vinden die de poriën niet verstoppen. Dit blog is daarom speciaal geschreven voor mensen die merken dat make-up de conditie van hun huid allesbehalve verbetert. We introduceren je vandaag met niet-comedogene make-up én geven andere tips en tricks voor een acne gevoelige huid. Lees je mee?

 

Wat zijn comedonen

blog_divider

Een comedo is de medische benaming voor een klein bultje op de huid dat ontstaat als gevolg van een verstopte porie. Je kent comedonen waarschijnlijk als mee-eters. Mee-eters worden vaak gerelateerd aan de huidaandoening acne vulgaris. Als iemand last heeft van veel mee-eters en daarnaast andere vormen van ontstekingen, pukkels en puistjes bij elkaar, spreken we van acne. (Als je één mee-eter hebt, heb je dus niet gelijk last van acne.) 

De huid produceert van nature talg om de huid soepel en gehydrateerd te houden. Wanneer de talgklieren extra worden aangewakkerd (bijvoorbeeld door hormonen) produceren ze meer talg dan nodig, bij een overmatige productie van talg ontstaat er een ophoping van talg en vuil (bijvoorbeeld dode huidcellen en andere stoffen). Het resultaat van zo’n ophoping is een mee-eter op de huid. Je hebt open comedonen, ook wel blackheads genoemd, en gesloten comedonen, ook wel whiteheads. Een vrij medisch verhaal, maar nu begrijp je waar het woord comedonen vandaan komt en wat ermee wordt bedoelt.

 

Wat zijn comedonen

 

Wat betekent niet-comedogeen?

blog_divider

Comedogeen is afgeleid van het woord ‘comedonen’ en betekent letterlijk de neiging van een stof of product om talgklieren te verstoppen. Als een make-up product of ander soort cosmetica product het label ‘niet-comedogeen’ krijgt, wordt daarmee bedoeld dat het product de poriën niet verstopt. De producten hebben vaak een lichtere textuur en bevatten minder olieachtige ingrediënten. Alles om verstopte poriën te voorkomen. Het is lastig om in kaart te brengen welke ingrediënten precies (niet-)comedogeen zijn, omdat het ook te maken heeft met hoe de huid reageert en iemands huidtype. Wel kun je ervanuit gaan dat wanneer een make-up product het label niet-comedogeen heeft, het klinisch getest is om dit etiket te verkrijgen.

Waarom zou je niet-comedogene make-up gebruiken?

blog_divider

Je raadt het al: mensen met een vette of acne gevoelige huid (en dus een huid gevoelig voor comedonen) wordt vaak aangeraden om niet-comedogene make-up te gebruiken. Je gezicht elke dag volsmeren met de ‘verkeerde’ foundation of concealer om je puistjes te bedekken verstopt je poriën namelijk alleen maar meer. Als je houdt van een full face make up en tegelijkertijd last hebt van een acne gevoelige huid, kunnen niet-comedogene make-up producten daarom een uitkomst voor je zijn.

 

acne comedogene make-up

Wat kun je nog meer doen bij een acne gevoelige huid?

blog_divider

Niet-comedogene make-up is verder natuurlijk geen behandeling voor een acne gevoelige huid. Als je jouw vette of acne gevoelige huid onder controle wilt krijgen, is een passende skincare routine het allerbelangrijkst. Met de juiste verzorging kun je thuis, vanuit je eigen badkamer, zorgen voor huidverbetering. Door jouw huid dagelijks op de juiste manier te reinigen en verzorgen boek je grootse resultaten. En dat maakt dat je veel lekkerder in je vel zit. Een routine met de juiste skincare producten en een switch naar niet-comedogene make-up kunnen je huidconditie écht veranderen

 

Vind je het lastig om producten te vinden die echt bij je huid passen? Of weet je sowieso niet goed uit wat voor producten jouw routine zou moeten bestaan? Dat snappen we volkomen. Bij Olivida kun je daarom tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. 

Producten voor een acne gevoelige huid vind je bij Olivida

blog_divider

We verkopen bij Olivida uitsluitend professionele salonproducten die echt iets voor je huid kunnen doen. De producten bevatten stuk voor stuk hoge concentraties werkstoffen waarmee je een perfecte routine voor jouw huid kunt opbouwen. We hebben een uitgebreide selectie aan producten voor een onrustige, vette en/of acne gevoelige huid in ons assortiment. Van cleansers tot aan moisturizers, maskers en serums. Om het je extra makkelijk te maken hebben we twee complete skincare routines voor de acne gevoelige huid samengesteld in de webshop: een budget routine met producten van SPA Salonnepro en een reguliere routine met producten van IMAGE Skincare. Beide merken zijn toonaangevend in de skincare wereld en de resultaten liegen er niet om. De routines komen samen met een compleet stappenplan/opbouwplan en kun je met één klik aan je winkelmandje toevoegen. Kijk je liever even rond in de webshop? Dat kan natuurlijk ook. Als je vragen hebt over een product of iets anders wilt weten, kun je altijd een berichtje sturen via het chatvenster!

Bekijk alle kant-en klare skincare routines ->

Bekijk Producten voor de acne gevoelige huid

 

Verzorging Acne Gevoelige huid

Onze meest verkochte producten voor de acne gevoelige huid

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link