1. Blogberichten
 2. Dit is de beste Budget Skincare Routine voor Studenten!

Dit is de beste Budget Skincare Routine voor Studenten!

Budget Skincare Studenten

Leestijd: 3-4 minuten

Dit is de beste budget skincare routine voor studenten!
blog_divider

Lieve studenten, wij begrijpen dat jullie het natuurlijk altijd ontzettend druk hebben. Veel feesten, je sociale leven onderhouden, sporten en ook nog eens studeren… Met zo’n drukke agenda heb je natuurlijk weinig tijd (en geld) over.

Toch willen wij benadrukken dat het dagelijks verzorgen van je huid ontzettend belangrijk is en dat het echt loont als je hier tijd voor weet te maken! Maar je vraagt je wellicht af: waar moet ik beginnen met skincare? 

Daarom hebben wij van Olivida een skincare-guide gemaakt speciaal voor studenten, uiteraard geheel budgetproof! Als jij zorgt dat je er wat tijd voor vrijmaakt, dan zorgen wij voor de rest! 

De basis
blog_divider

Oké, laten we beginnen bij het begin: de basis van een skincare routine. Want wanneer je op zoek gaat naar de juiste skincare, vraag je je wellicht af waar je moet beginnen. Er zijn namelijk zoveel verschillende producten, in allerlei soorten en maten. We snappen helemaal dat je hier ontzettend van overdonderd raakt!

Gelukkig bestaat een goede skincare routine niet uit zo veel mogelijk producten. Less is vaak more als het gaat om skincare. Met een goede basis kom je echt al een heel eind. Zo geef je geen fortuin uit aan heel veel producten, maar kun je investeren in de juiste essentials.

Een basis skincare routine bestaat uit de volgende producten: 

 • Cleanser
 • Dagcrème met SPF
 • Nachtcrème

Dat zijn er niet heel veel, toch? Hieronder leggen we je uit waar deze producten voor dienen. 

 

Budget Skincare Basics

 

1. Cleanser
blog_divider

De allereerste stap in je routine is altijd het schoonmaken van je gezicht, hiervoor gebruik je een cleanser. Dit doe je tweemaal daags: in de ochtend en in de avond. 

Het gebruik van een reinigingsproduct is essentieel, hiermee verwijder je namelijk al het vuil, oliën en bacteriën van je huid! Zo zullen er minder snel onzuiverheden ontstaan en voelt je huid lekker schoon en fris aan! 

Het is ook belangrijk om je gezicht te reinigen omdat dit je huid klaarmaakt voor de producten die je erna gaat aanbrengen. Omdat je huid schoon is, kunnen producten die je na je cleanser aanbrengt beter tot de huid doordringen.

Welke budget cleanser moet ik kiezen?

Wanneer je een cleanser kiest – en eigenlijk geldt dit voor alle skincare – is het belangrijk dat deze bij jouw huidtype past. Voor elke huidtype is een cleanser belangrijk, maar het is noodzakelijk dat hij op de behoeften van jouw huid aansluit.

Wanneer je een verkeerde cleanser gebruikt, kun je namelijk je huid strippen van oliën waarvan je wel wilt dat ze behouden worden. Hieronder vind je onze aanbevelingen voor budgetproof cleansers voor studenten. Al onze producten zijn van salonmerken. Dit betekent dat ze hogere concentraties aan actieve werkstoffen bevatten en zo meer kunnen betekenen voor je huid!

Onze favoriete budget cleansers:

SPA Salonnepro – Gentle Face Wash

 • Reinigt zonder uitdroging
SPA Salonnepro - Gentle Face Wash

budget cleanser

2a. Dagcrème met SPF
blog_divider

De volgende stap in de ochtendroutine is de dagcrème, met SPF! Deze breng je aan nadat je je gezicht gereinigd hebt.

Je gebruikt een dagcrème omdat deze je huid vochtig houdt, gedurende dag verliest je huid namelijk vocht. Verder beschermt een dagcrème tegen schadelijke invloeden van buitenaf, waar je gedurende de dag mee te maken krijgt. 

En geloof ons, tegen deze schadelijke invloeden wil jij je beschermen. Helemaal tegen de zon! De zon zorgt er namelijk voor dat er twee soorten UV straling vrijkomt: UVA stralen en UVB stralen. Die UVA stralen, die zorgen voor vroegtijdige huidveroudering én schijnen ook nog eens 365 dagen per jaar.

Daarom wil jij je hiertegen beschermen en dat kan, met een Sun Protection Factor (SPF). Een dagcrème die SPF bevat, is speciaal voor je gezicht ontwikkeld. Daarom voelt de formule vaak licht aan en kun je gemakkelijk je make-up erover aanbrengen, ideaal voor in de ochtend dus!

Zo bescherm je je huid dus tegen de zon én hydrateer je je huid dus met 1 product. Daarom vinden wij een dagcrème met SPF een necessity in elke skincare routine! 

Welke budgetproof dagcrème met SPF moet ik kiezen?

Ook bij een dagcrème met SPF is het belangrijk om te kijken naar jouw huidtype. Zo heeft iemand met een droge huid behoefte aan andere ingrediënten dan iemand met een vette huid. 

Hieronder vind je onze aanbevelingen voor budgetproof dagcrèmes met SPF voor studenten. Alle producten die wij aanbieden zijn van salonmerken, hierdoor bevatten ze meer actieve ingrediënten waardoor ze meer resultaat leveren. 

Onze favoriete budget dagcrème met SPF:

SPA Salonnepro – Anti Aging Protect Cream SPF-50+

 • Trekt snel in
SPA Salonnepro - Anti Aging SPF 50

Stap 7

 

2b. Nachtcrème
blog_divider

In de avond brengen we na de cleanser, inderdaad, een nachtcrème aan! Een nachtcrème onderscheid zich van een dagcrème omdat je huid ‘s nacht zich voornamelijk focust op herstellen in plaats van beschermen. Daarom is die SPF in de avond ook niet nodig. 

Je nachtcrème zorgt ervoor dat al het vocht wat je gedurende dag verliest, weer op peil wordt gebracht. Wist je dat het herstelproces van je huid ‘s nachts namelijk versnelt? Zo kun je een nachtcrème gebruiken om je huid intens te voeden en kwaaltjes te bestrijden! 

Welke budgetproof nachtcrème past er bij mij? 

Ook bij nachtcrème is het belangrijk dat je een product kiest wat bij jouw huid past. Ook kun je op zoek gaan naar een nachtcrème die effectief bepaalde kwaaltjes bestrijdt, denk aan puistjes, onzuiverheden, rimpels of pigmentvlekken

Hieronder vind je onze aanbevelingen voor budget nachtcrèmes voor studenten. Wederom zijn alle producten van salonmerken, in de nacht kunnen ze dus extra veel betekenen voor je huid om kwaaltjes te bestrijden en je huid optimaal te herstellen!

Onze favoriete budget nachtcrèmes:

SPA Salonnepro – Aqua Recover Night Cream

 •  Hersteld de vochtbalans
SPA Salonnepro - Aqua Recover Night Cream

SPA Salonnepro – SPA Balance Cream

 • Oplossing voor (vet/droog)
SPA Salonnepro - SPA Balancing 24 Hour Cream

Budget Nachtcreme

De beste (budgetproof) skincare vind je bij Olivida!
blog_divider


Bij Olivida snappen we dat de zoektocht naar goede skincare ontzettend lastig kan zijn, daarom kun je ons gratis online huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist kijkt naar jouw huid en adviseert bijpassende producten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Zo staan we in de chat natuurlijk ook altijd klaar voor alle vragen over producten, we streven er naar om je zo goed mogelijk te helpen! 

Weet je helemaal waar je naar op zoek bent? Navigeer dan gemakkelijk via de filters op onze website, zo kun je filteren op productsoort, huidtype en zelfs op ingrediënt. 

Al onze producten zijn van salonmerken, met hun hogere concentraties aan actieve werkstoffen kunnen ze veel meer betekenen voor jouw huid, zo kun je echt verbetering gaan zien! 

skincare routine

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link