1. Blogberichten
 2. Waarom een Selfcare Dag belangrijk is voor je Mentale en Fysieke Gezondheid

Waarom een Selfcare Dag belangrijk is voor je Mentale en Fysieke Gezondheid

Selfcare

Leestijd: 3-4 minuten

Waarom een selfcare dag belangrijk is voor je mentale en fysieke gezondheid

blog_divider

We leven in een tijd vol prikkels en blijven vaak maar doorrennen, zonder echt stil te staan bij hoe we ons mentaal en fysiek voelen. Dat je aan het eind van de dag vaak met knallende koppijn op de bank zit of wakker ligt van de stress neem je al snel voor lief. Want: druk, druk, druk. Zorgelijk, vinden wij. Goed voor jezelf zorgen is namelijk enorm belangrijk voor je gezondheid. Het team van Olivida zweert daarom bij een selfcare dag. Eens in de zoveel tijd – het liefst zo vaak mogelijk – een dagje helemaal voor jezelf. Selfcare staat op deze dag centraal en daarbij denken wij meteen aan de lekkerste maskertjes, scrubs en exfolianten. Dus: gooi een bruisbal in je bad of neem een lange douche en maak van je badkamer een mini-spa. Geloof ons, die selfcare dag wil je in je agenda blokken. 

spa thuis maken

Skincare = selfcare

blog_divider

Dat een skincare routine cruciaal is voor een gezond en stralend huidje hebben we je inmiddels vaak genoeg verteld. Maar wist je dat jouw skincare momentjes ook een vorm van selfcare zijn? En die kleine dagelijkse selfcare momenten dragen bij aan je mentale gezondheid. Je huid wordt dus niet alleen heel blij van de producten die je aanbrengt, maar ook van de tijd die je voor jezelf neemt. Daarbij is het feit dat het reinigen van je gezicht routine is geworden de sleutel tot ontspanning. Het verzorgen van je huid is daarnaast op een natuurlijke manier rustgevend en geruststellend. Tijdens je skincare routine ben je vaak alleen op een stille plek – in je badkamer voor de spiegel, bijvoorbeeld – en dat heeft volgens verschillende dermatologen iets meditatiefs. 

Zo maak je van je badkamer een selfcare spa

blog_divider

Allereerst: blok de dag – of middag, avond – voor jezelf. Vandaag ga jij niet rennen voor anderen, maar sta jij zelf op nummer 1. Daarna is het tijd om in je badkamer een oase van rust te creëren. Oftewel: favoriete geurkaarsjes aan, een stoombadje klaarzetten met een lekker geurende olie en je favoriete smeersels erbij pakken. Scrub of exfolieer je gezicht en breng een voedend masker aan. Kies op Spotify een chille spa afspeellijst of zet je favo serie aan en relax. Scrub je benen, je armen en smeer jezelf van top tot teen in met bodylotion. Niks moet, alles mag!

Selfcare ten top: de fijnste maskers, scrubs en exfolianten 

blog_divider

Onmisbaar op je selfcare dag is toch wel echt een mooi gezichtsmasker. We hebben met behulp van ervaren dermatologen een ruim assortiment gezichtsmaskers samengesteld voor ieder huidtype. Een gezichtsmasker is heerlijk ontspannend, maar kan ook helpen tegen acne, mee-eters en puistjes door de talgproductie te verminderen. Heb je een droge huid? Dan wil je een rijk en voedend gezichtsmasker aanbrengen. Voor welke variant je ook kiest: een maskertje zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je huidcellen actiever worden. Daarnaast raak je losse huidschilfertjes kwijt, waardoor je huid gladder wordt. Voor je je gezichtsmasker aanbrengt wil je je huid eerst scrubben of exfoliëren. Je verwijdert op die manier dode huidcellen, waarna de werkstoffen uit je maskertje beter worden opgenomen. Het assortiment scrubs en exfolianten vind je hier. 

huidverzorging

Shop de perfecte skincare voor jouw huid bij Olivida

blog_divider

Wij geloven absoluut dat skincare selfcare is en worden enthousiast als we ook nog eens echt resultaat zien van de producten. De producten in ons assortiment zijn daarom allemaal professionele salonproducten met een hoge concentratie werkstoffen waar je huid echt iets aan heeft. Ben jij op zoek naar mooie producten die echt iets voor je huid kunnen betekenen? Kijk dan vooral rond in de webshop! Heb je nog geen (vaste) skincare routine? Via onze webshop kun je complete skincare routines shoppen per huidtype. Met Olivida proberen we de juiste skincare voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Ben je benieuwd naar welke skincare bij jouw huid past of weet je niet goed wat voor huidtype je precies hebt? Via de website vraag je gemakkelijk een gratis huidadvies aan! Onze beauty- en huidspecialist Melanie kijkt met je mee en raadt je meteen de juiste producten of routine aan. 

geurkaarsjes

Verder lezen over de gezondheid van jouw huid?

blog_divider

Waarom het zo belangrijk is om een exfoliant te gebruiken ->

De juiste volgorde van jouw skincare routine: stap voor stap ->

Hoe vind je een passende skincare routine routine? ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link