1. Blogberichten
 2. Acne
 3. Benzoylperoxide vs. Salicylzuur: Wat kun je het best gebruiken tegen acne?

Benzoylperoxide vs. Salicylzuur: Wat kun je het best gebruiken tegen acne?

Benzoylperoxide salicylzuur acne

Leestijd: 3-4 minuten

Benzoylperoxide vs. salicylzuur: wat kun je het best gebruiken tegen acne?

blog_divider

Heb je last van onzuiverheden en een onrustige huid? Dan is de kans groot dat jouw huid producten nodig heeft die benzoylperoxide of salicylzuur (BHA) bevatten. Ingewikkelde termen, maar het gaat simpelweg om twee belangrijke actieve ingrediënten die jouw onzuiverheden kunnen bestrijden. Wil jij jouw onrustige huid onder controle krijgen en producten gebruiken die jouw puistjes en acne bij de kern aanpakken? Dan wil je meer weten over zowel benzoylperoxide als salicylzuur. Want: voor welk ingrediënt kun jij het best kiezen? We vertellen je vandaag meer over de werking van beide ingrediënten tegen puistjes. Lees je mee?

 

Benzoylperoxide tegen puistjes en acne

blog_divider

Benzoylperoxide (ook wel benzac) koop je in de meeste gevallen als gel. De huisarts kan benzoylperoxide voorschrijven om je puistjes en acne te behandelen, maar je vindt het ingrediënt ook terug in verschillende soorten skincare. Zo bevatten de producten uit de Clear Skin lijn van SPA Salonnepro verschillende concentraties benzoylperoxide. Benzoylperoxide verweekt de bovenste huidlaag en vermindert overmatige groei van deze huidlaag. Zo voorkomt het ingrediënt dat de poriën verstopt raken. Daarnaast doodt benzoylperoxide de acnebacterie propionibacterium acnes, waardoor puistjes en pukkeltjes afnemen. Je kunt benzoylperoxide het best niet alleen plaatselijk aanbrengen op bestaande puistjes, maar op het hele aangedane gebied. Op die manier voorkom je dat puistjes ontstaan, in plaats van dat je alleen oplossingsgericht de bestaande onzuiverheden bestrijdt. Vanwege de licht exfoliërende en acnebacterie-dodende werking zijn producten zoals die in de Clear Skin-lijn ideaal voor dagelijks gebruik en effectief op de lange termijn.

Bekijk Skincare Routine met Benzoylperoxide

SPA-Salonnepro_Salicylzuur

Salicylzuur tegen puistjes en acne

blog_divider

Een ander favoriet ingrediënt is salicylzuur voor de behandeling van acne en puistjes. Salicylzuur is een ontzettend effectieve exfoliant; het ingrediënt gaat de verhoorning van de huid en verstopping van de talgklieren tegen. Met het tegengaan van verhoorning wordt bedoeld dat het bovenste laagje van de huid, de hoornlaag, zacht wordt, waardoor schilfers makkelijker loslaten. Salicylzuur is daarnaast vetoplosbaar en daarom heel erg geschikt voor een vette en onzuivere huid. Het ingrediënt dringt makkelijk door in de poriën en lost daar opgehoopt talg op: vandaar dat het verstopping van de talgklieren wordt tegengegaan. Verder beschikt salicylzuur over een ontstekingsremmende functie. Al deze kwaliteiten maken producten met salicylzuur multi-inzetbaar in je strijd tegen puistjes en acne. We verkopen in de webshop een breed scala aan producten met salicylzuur. Wil je salicylzuur gebruiken met een rustigere huid als doel? Dan kun je op Olivida.nl zowel op ingrediënt zoeken als op op het huidtype ‘acne’.

Bekijk producten met Salicylzuur

 

Het verschil tussen de benzoylperoxide en salicylzuur

blog_divider

Het grootste verschil tussen de ingrediënten benzoylperoxide en salicylzuur is dat benzoylperoxide de bacterie doodt die puistjes veroorzaken, terwijl salicylzuur deze bacterie niet doodt, maar wel andere factoren die bijdragen aan het ontstaan van puistjes verwijdert. Benzoylperoxide wordt daarom specifiek gebruikt om puistjes en acne te bestrijden. Salicylzuur wordt daarentegen ook gebruikt door mensen die in principe geen last hebben van puistjes en onzuiverheden, maar kan wel zorgen voor huidverbetering in het geval van een vette of acnegevoelige huid.

Weten van welk soort onzuiverheden of puistjes jij last hebt? Hier een heldere uitleg ->

 

puistjes

Oké, dus: welk ingrediënt kies ik voor mijn huid?

blog_divider

Of je het best een product met salicylzuur kunt gebruiken of beter aan de slag kunt met benzoylperoxide ligt aan de staat van je huid. Heb je last van milde acne (mee-eters), dan is de kan groot dat je aan bijvoorbeeld een exfoliant met salicylzuur genoeg hebt. Benzoylperoxide is werkzaam bij matige tot ernstige acne. Je kunt er ook voor kiezen om beide ingrediënten te combineren. Na het reinigen van je gezicht breng je in dat geval bijvoorbeeld een exfoliant met salicylzuur aan. Daarna gebruik je als je last hebt van ontstoken puistjes plaatselijk een laagje benzoylperoxide. Deze stap kun je dus overslaan als je alleen last hebt van wat bultjes en mee-eters. Voor welk gebruik je ook kiest, het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat een huid met acne per definitie een overgevoelige en geïrriteerde huid is. Daarom is het belangrijk om milde producten te gebruiken en je huid goed te verzorgen. Liever persoonlijk advies? Vraag online gratis huidadvies aan.

Skincare producten tegen acne en puistjes bij Olivida

blog_divider

We verkopen in onze webshop een brede selectie aan producten die écht iets tegen jouw acne kunnen doen. Omdat we alleen werken met professionele salonmerken bevatten onze skincare producten hoge concentraties werkstoffen. In dit geval producten met de juiste concentraties salicylzuur en benzoylperoxide die zo zijn samengesteld dat ze jouw acne en puistjes aanpakken zonder je huid (extra) te irriteren. Als je een onrustige huid hebt heeft je huid ongetwijfeld baat bij een goede skincare routine. We helpen je bij Olivida daarom graag om een routine op te bouwen die echt bij jouw huid past. Samen gaan we voor huidverbetering. Wil je beginnen met het opbouwen van een routine of ben je op zoek naar producten die nu eindelijk echt werken? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop.

 

 

badkamer olivida

 

Gratis huidadvies

blog_divider

Omdat er zoveel huidverzorgingsproducten op de markt zijn, vinden we het allesbehalve gek als je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen we je graag in de zoektocht naar de juiste producten voor jouw huid. Heb je een vraag over jouw huid(probleem) of huidtype? Je kunt via de website tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Bij vragen kun je ons altijd chatten!

Cleanser gebruiken blog

Dit zijn de favoriete producten bij acne van onze klanten

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link