1. Blogberichten
 2. Skincare for men: hebben mannen een andere huid dan vrouwen?

Skincare for men: hebben mannen een andere huid dan vrouwen?

verschil huid mannen vrouwen

Leestijd: 3-4 minuten

Skincare for men: hebben mannen een andere huid dan vrouwen?

blog_divider

Waar veel vrouwen een uitgebreide skincare routine hebben, lijken mannen vaak een douchegel, shampoo en cleanser in één te gebruiken. Ook als we naar het aanbod skincare producten kijken zien we verschillen: voor vrouwen is het assortiment eindeloos – en negen van de tien keer roze, wit of pastelkleurig -, terwijl er voor mannen donkerblauwe, donkergrijze of zwarte potjes speciaal ‘for men’ in de schappen staan. De boodschap lijkt duidelijk, maar hebben mannen echt andere skincare nodig dan vrouwen? We geven je vandaag de antwoorden waarnaar je op zoek bent. Lees je mee?

Hebben mannen daadwerkelijk een andere huid dan vrouwen?

blog_divider

Ja. Mannen hebben een dikkere huid dan vrouwen; de mannenhuid is zo’n 25% dikker dan de vrouwenhuid. In principe veroudert de mannenhuid daardoor minder snel. (Tenzij je partner/broer/vader weigert een SPF te gebruiken, veel rookt en/of zijn huid niet hydrateert. Zonde!) Mannen hebben daarnaast meer collageen, meer en grotere poriën en ze produceren meer talg. De verschillen tussen de mannen- en vrouwenhuid worden veroorzaakt door hormonen, met name door testosteron. Androgenen zoals testosteron beïnvloeden de dikte van de huid en de hoeveelheid talg die de talgklieren produceren. En aangezien mannen een hele lading testosteron hebben, is hun huid zowel dikker als vetter dan die van vrouwen. 

Moeten mannen en vrouwen andere skincare producten gebruiken?

blog_divider

Omdat de mannenhuid dus niet exact hetzelfde is als de vrouwenhuid, wordt weleens gedacht dat mannen inderdaad de ‘for men’ variant van huidverzorging nodig hebben. Maar niets is minder waar. Ook mannen kunnen ‘gewone’ skincare gebruiken. Ondanks de verschillen hebben beide huiden voor het grootste deel dezelfde verzorging nodig. Stel dat een man kampt met acne, dan wil hij – net als een vrouw met acne – bijvoorbeeld salicylzuur gebruiken. Het enige verschil is dat mannen vanwege hun dikkere huid vaak sterkere producten kunnen hebben, die voor de vrouwenhuid misschien te heftig zijn. Of ze kunnen een bepaald redelijk agressief product vaker in de week gebruiken, terwijl een vrouw het toch echt bij één keer moet houden. De werking van een ingrediënt in huidverzorging blijft echter hetzelfde.

Last van acne? Bekijk onze producten met Salicylzuur -> 

Welke skincare hebben mannen nodig? 

blog_divider

Het ‘for men’ stukje achter een product is vaak dus vooral een stukje marketing en branding. De producten bevatten vrijwel nooit iets wat je niet in reguliere skincare of producten ‘voor vrouwen’ kunt vinden. Verder speelt de kleur van het potje of tubetje voor bepaalde mannen wellicht een rol. Is dat een probleem? Nee, wij denken van niet. Wat wél een probleem is, is dat aan veel skincare voor mannen parfum wordt toegevoegd en dat de producten uitdrogende en irriterende ingrediënten bevatten. En dat is toch net een beetje jammer. Bij Olivida geloven we er daarom in dat mannen en vrouwen qua skincare hetzelfde nodig hebben. Pure, milde producten met hoge concentraties werkstoffen die daadwerkelijk iets voor hun huid kunnen doen.

Skincare voor iedereen bij Olivida

blog_divider

Ben of ken jij een man die zijn huid (beter) wil gaan verzorgen? Dan ben je bij Olivida op de juiste plek. We hebben skincare voor elk huidtype en huidprobleem en voor iedereen. Een fijne bijkomstigheid is dat de verpakking van de meeste producten redelijk neutraal is, waardoor je het ook voor de packaging niet hoeft te laten. 😉 Omdat we alleen professionele skincare producten met hoge concentraties werkstoffen verkopen, kunnen onze producten daadwerkelijk iets voor je huid betekenen. Wil je je huidconditie zichtbaar en voelbaar verbeteren of eindelijk van je onzuiverheden af? Bouw dan vandaag nog een skincare routine op. Met een basisroutine ondersteun je je huid al goed genoeg om gezond te blijven en goed te ogen op de lange termijn.

Een goede skincare routine voor mannen

blog_divider

Een basisroutine bestaat bijna altijd uit een cleanser, een exfoliant, een moisturizer en een SPF. Met een cleanser verwijder je ‘s ochtends en ‘s avonds vuil, onzuiverheden en overtollig talg van je gezicht. Ze voorkom je dat je poriën verstoppen en bereid je je huid voor op de volgende producten die je aanbrengt. Na je cleanser is het belangrijk dat je je huid regelmatig exfolieert om dode huidcellen te verwijderen. Je huid ziet er daardoor frisser en gezonder uit en voelt glad aan. Nog een stap die je niet wilt overslaan: het hydrateren van je huid. Ook dit doe je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds met een goed moisturizer om je huid soepel te maken en je huidbarrière te verstevigen. Overdag voeg je een SPF toe om je huid te beschermen tegen UV-stralen.

Lees hier waarom het belangrijk is een exfoliant te gebruiken ->

Lees hier waarom een SPF goed is voor je huid ->

Gratis huidadvies

blog_divider

Heb je geen idee welk huidtype je hebt of wil je eens naar een specifiek huidprobleem laten kijken? Via onze website vraag je gemakkelijk een gratis huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Om je zoveel mogelijk uitzoekwerk uit handen te nemen hebben we complete skincare routines per huidtype samengesteld. Je kunt de routine die bij jouw huid past in één keer in je winkelmandje stoppen. Natuurlijk hebben we bij de routine een opbouwschema toegevoegd en leggen we alles uit over de producten en het gebruik ervan. Naast complete routines verkopen we uiteraard ook losse producten en mini’s en travel sizes, zodat je een product eerst kunt testen voor je een full size variant aanschaft.

Bekijk de door ons samengestelde skincare routines voor alle huidtypes ->

Vraag vrijblijvend huidadvies aan en ontdek welke producten geschikt zijn voor jouw huid ->

Verder lezen over de gezondheid van jouw huid?

blog_divider

Hormonen en acne: Alles wat je moet weten over hormonale acne ->

De juiste volgorde van jouw skincare routine: stap voor stap ->

Hoe vind je een passende skincare routine routine? ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link