1. Blogberichten
  2. Acne
  3. Skin Purging vs Normale breakouts: Wat is het verschil?

Skin Purging vs Normale breakouts: Wat is het verschil?

Verschil Purging Breakouts

Leestijd: 2-3 minuten

Reactie skincare op huid met acne
blog_divider

Wanneer je nieuwe huidverzorgingsproducten in je routine gebruikt, kan het zijn dat deze voor een reactie zorgen. Dit komt vaak voor bij producten die acne bestrijden. Soms zorgt dit voor verwarring, want zorgt het product nu voor meer of minder onzuiverheden? 

Wil jij weten of je last hebt van purging of een slechte reactie hebt op het product? Zoek niet verder! Wij van Olivida hebben in deze blog een overzicht gemaakt. Zo zie je makkelijk wat  het verschil is tussen purging en normale breakouts.

Zo kom jij er hopelijk snel achter of je moet stoppen of doorgaan met het gebruik van een product. Je wilt natuurlijk het allerliefst je puistjes verminderen. Lees snel verder! 

Wat is Purging?
blog_divider

Purging, ook wel ‘zuiveren’ genoemd, is een proces waarbij de huid eerst verslechtert voordat deze verbetert. Purging wordt veroorzaakt door huidverzorgingsproducten met actieve werkstoffen. 

Purging vindt plaats wanneer je begint met het gebruik van een nieuw product. Vooral ingrediënten met zuren, zoals AHA’s en BHA’s, kunnen hiervoor zorgen. Maar ook retinol (vitamine A). Dit zijn dus producten met een exfoliërende werking óf die de celvernieuwing versnellen. 

Door de werking van deze producten worden bestaande verstoppingen in de poriën versneld naar buiten gebracht. Dit zorgt voor tijdelijke breakouts, als reactie op het product. Hiermee onderscheiden deze uitbraken zich dus, omdat ze puur versneld naar boven komen door het product.  

Kenmerken van purging

  • Duur: Purging duurt meestal 4 tot 6 weken. 
  • Locatie: Purging vindt plaats op dezelfde plekken waar je normaal gesproken puistjes krijgt
  • Type uitbraak: Puistjes en mee-eters. 

Wat zijn normale breakouts?
blog_divider

Normale breakouts kunnen veroorzaakt worden door een slechte reactie op een product. Dit kan komen omdat het product niet geschikt is voor jouw huidtype of je niet goed tegen de ingrediënten kan. 

Normale breakouts zijn vaak puistjes en oneffenheden. Maar ook roodheid, jeuk en irritatie maken vaak deel uit van een slechte reactie. Deze reactie vindt vaak ook op heel het gezicht plaats.

Kenmerken van normale breakouts

  • Duur: Normale uitbraken blijven aanhouden zolang je het product gebruikt.
  • Locatie: Overal op het gezicht
  • Type uitbraak: Een slechte reactie kan zich uiten in puistjes en oneffenheden, maar gaat vaak gepaard met roodheid, jeuk en branderigheid. 

breakouts

Hoe zie ik het verschil tussen purging en breakouts?
blog_divider

Het is belangrijk om te identificeren waar je last van hebt. Als je last hebt van purging, kun je namelijk het gebruik van het product aanhouden. Na 6 weken zal je huid aanzienlijk gaan verbeteren en wordt de huid steeds egaler. 

Als je last hebt van normale breakouts en dus een slechte reactie is, is het verstandig om te stoppen met gebruik van het product. Dan zal je huid langzaam weer herstellen en terugkeren naar zijn gebruikelijke staat. 

  • Als de symptomen optreden op plekken waar je normaal puistjes krijgt én de producten een exfoliërende werking hebben, heb je waarschijnlijk last van purging. 
  • Als de symptomen overal op je gezicht zichtbaar zijn én gepaard gaan met jeuk, roodheid en branderigheid, heb je mogelijk te maken met normale uitbraken (een slechte reactie).

Purging

Vind de producten die bij jouw huid passen bij Olivida
blog_divider

Nu ben je er hopelijk achter of je last hebt van purging of normale breakouts. Mocht je op zoek zijn naar andere producten, dan ben je op Olivida.nl aan het juiste adres! Wij verkopen namelijk huidverzorgingsproducten voor alle huidtypes

Zo hebben we bijvoorbeeld een tal van producten om acne mee te bestrijden. Maar ook producten voor de gevoelige huid, die verzorgend werken en de huid weer terug in balans brengen. 

Al onze producten zijn van salonmerken. Dit houdt in dat ze hogere concentraties aan actieve werkstoffen bevatten, waardoor de producten nóg effectiever werken. Shop de skincare die bij jou past op Olivida.nl voor een gezonde en stralende huid! 

Volg ons op social media

Share via
Copy link