1. Blogberichten
 2. Patch Testing Guide: Zo Test je nieuwe Skincare

Patch Testing Guide: Zo Test je nieuwe Skincare

patch testing skincare

Leestijd: 3-4 minuten

Patch testing guide: zo test je nieuwe skincare 

blog_divider

Voor je een fullsize product aanschaft, wil je het liefst zeker weten of een skincare product echt geschikt is voor jouw huid. Op een allergische reactie of een breakout zit niemand te wachten, dus een patch test voor je het product over je hele gezicht aanbrengt is nooit een slecht idee. Ben je al bekend met patch testing? Dan weet je dat ermee wordt bedoeld dat je een nieuw product op een klein stukje van je (gezichts)huid aanbrengt. Als je een gevoelige huid hebt is het je misschien al vaker aangeraden. Maar ook een normaal huidtype kan reageren op een bepaald ingrediënt. In de meeste gevallen wordt van patch testing gebruikgemaakt in medische settings, maar in het geval van skincare kan het ook thuis. Wil jij patch testing expert worden? Lees dan deze guide. Kun jij al je vrienden en vriendinnen weer adviseren!

Lees meer over het huidtype: gevoelige huid ->

Wat is patch testing? En waarom zou je je skincare testen?

blog_divider

Het concept patch testing houdt in dat je een nieuw skincare product op je huid test om te zien hoe je huid op het product reageert. Bepaalde samenstellingen en ingrediënten kunnen je huid namelijk irriteren, met een droge, jeukerige of rode huid als gevolg. Daarnaast kunnen dikke en zware producten je poriën verstoppen en zorgen voor mee-eters en puistjes. En dat is juist wat je niet wilt van je nieuwe skincare producten. Voor je investeert in een fullsize product is het uitvoeren van een patch test dus mega handig en fijn. Hoe je zo’n patch test precies uitvoert? Dat leggen we je in deze blogpost uit. Lees vooral even mee!

skincare producten proberen

Patch testen in twee stappen

blog_divider

Je hebt een nieuwe potentiële skincare parel of een tester van een product aangeschaft. Om een allergische of ongewenste reactie van je huid te voorkomen, wil je het product voor de zekerheid patch testen. En dat doe je zo:

 • Stap 1: patch test het product eerst op een niet zo zichtbaar stukje van je been of arm, zoals in je knieholte of aan de binnenkant van je elleboog. De huid in je knieholte en de binnenkant van je elleboog is dun en kwetsbaar en komt daarmee het dichtst bij je gezichtshuid. Als je huid op een van deze plekjes niet goed reageert, weet je dat je het product niet op je gezicht wil gaan gebruiken. Geeft je huid binnen 24 uur geen reactie? Dan is het tijd voor stap 2.

 

 • Stap 2: Geen reactie? Dan is het tijd om te testen hoe je gezichtshuid op het product reageert! En dat doe je niet door je hele gezicht met het product in te smeren. Nee, je kunt het best een klein stukje van je gezicht kiezen dat makkelijk bedekt kan worden; bijvoorbeeld de huid achter je oor, een hoekje van je voorhoofd waar je haren toch overheen vallen of de onderkant van je kaak. Breng het product aan op het plekje dat je hebt gekozen. Geen reactie? Dan is dit product waarschijnlijk helemaal veilig voor jouw huid! 

Best simpel, toch? En heel handig als je je huid voor het eerst kennis laat maken met een nieuw ingrediënt of product met een sterke werking. Bijvoorbeeld een peeling of exfoliant met een hoge concentratie zuur. 

Bekijk onze peelings en exfoliants ->

Travel sizes en sample sizes bij Olivida 

blog_divider

Perfect voor patch testing zijn de travel sizes en sample sizes in het assortiment van Olivida. We begrijpen dat je eerst zeker wilt weten of een product bij je past en wat het met je huid doet, daarom verkopen we naast fullsize producten ook mini’s. Je vindt de samples en travel sizes op de productpagina’s. Heb je een product dat je graag wilt uitproberen? Dan selecteer je in plaats van de fullsize variant de travel of sample size. Easy does it. Als je enthousiast bent na je patch test en het product een week of twee hebt uitgeprobeerd, kun je bepalen of het product een match is voor jouw huid. Ook als je er even tussenuit gaat met handbagage of gewoon niet al te veel mee wilt nemen zijn de travel sizes ideaal! Tip van ons team. 😉

Bekijk onze travel size en sample size producten ->

Gratis huidadvies bij Olivida

blog_divider

Reageert jouw huid onverwachts na een patch test, twijfel je nog na het gebruik van je mini product of heb je een andere vraag over jouw huid of huidtype? Op de website van Olivida vraag je gemakkelijk een gratis huidadvies aan! Onze beautyspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en geeft je passend advies. Als je net naast het juiste product hebt gegrepen, helpt Melanie je producten te vinden die wel echt aansluiten bij de behoeften en wensen van jouw huid. Als je geïnteresseerd bent kun je via de webshop zelfs complete skincare routines bestellen! Wij geloven in skincare en vinden dat iedereen zo makkelijk mogelijk de juiste producten voor zijn huid moet kunnen vinden. Daar zetten we dan ook graag een stapje extra voor. 

skincare testen

Meer lezen? Bekijk deze gerelateerde onderwerpen

blog_divider

Verschillende soorten puistjes: Welke onzuiverheden heb jij?

Welke skincare heb ik nodig? Zo bouw je een passende skincare routine op ->

Skincare: Expectations vs. Reality

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link