1. Blogberichten
 2. Een Mooie Huid Zonder Make-Up

Een Mooie Huid Zonder Make-Up

Mooie Huid zonder Make Up

Leestijd: 3-4 minuten

Wat ben jij mooi zonder make-up!
blog_divider

Make-up is een super fijn hulpmiddel wanneer jij je natuurlijke schoonheid wil accentueren, een pukkel wil wegwerken of wanneer je jezelf compleet wil transformeren. Het bestaat al eeuwenlang en is niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

Wat wel verandert, is de trends in de make-up wereld. Een paar jaar geleden moest iedereen nog zijn gezicht vervormen met een uitgebreide contour kit. Nu is het tegenovergestelde te zien met de no-make-up make-up look. Zelfs schamen veel influencers zich er niet meer voor om met het blote gezicht, inclusief pukkels in beeld te verschijnen. 

Het elke dag opnieuw aanbrengen van make-up kan voor de niet-ochtendmensen onder ons behoorlijk tijdrovend (en duur!) zijn. Bovendien zijn er momenten waarbij make-up dragen soms echt geen goed idee is. Wanneer je gaat zwemmen of naar de sportschool gaat bijvoorbeeld.

Het is fijn om jezelf goed te verzorgen zodat make-up eigenlijk overbodig wordt. En dat kan écht! 

In dit blogartikel staan tips hoe jij make-up loos en stralend de deur uit kan. Lees snel verder…

 

Skincare
blog_divider

Het rocken van een make-uploze look begint natuurlijk met een stralende huid. Om dit te bereiken is een goede skincare routine van belang. Begin ‘s ochtends eerst met een mild reinigingsmiddel om vuil te verwijderen. Hierna breng je hydratatie terug in de huid door een vochtinbrengend serum en/of crème aan te brengen. Zorg dat je een SPF in de moisturiser hebt zitten om je te beschermen tegen vroegtijdige veroudering. 

Het regelmatig verwijderen van dode huidcellen zorgt ervoor dat jouw huid zijn dofheid verliest en weer gaat stralen. Dit doe je door een exfoliant gebruiken die je zachtjes inmasseert en afspoelt. De meeste face scrubs zijn geschikt voor 1 a 2 keer in de week, maar op de achterkant of de productpagina (olivida.nl) staat aangegeven hoe vaak je het kunt gebruiken. 

Je zou ook kunnen kiezen voor een chemische exfoliant, die dode huidcellen losmaakt zonder dat je hoeft te scrubben. Scrubben zorgt er namelijk soms voor dat de gezonde huid ook beschadigd wordt. Kijk naar exfolianten zoals AHA’s (melkzuur en glycolzuur) en BHA’s (salicylzuur). Een stuk zachter voor je huid, vooral wanneer je last hebt van ontstekingen. 

Voor een nog mooiere huid zou je ook een serum kunnen toevoegen aan de routine die aan jouw huid wensen voldoet. Zo zijn er serums die roodheid verminderen en de kleur van je gezicht egaliseren. Door bijvoorbeeld een huidolie te gebruiken krijg je een natuurlijke glow en blijft de huid gehydrateerd. Hyaluronzuur vult de huid op en geeft een volumineus effect met minder fijne lijntjes. Doe wel eerst onderzoek naar wat het beste bij jouw huidtype past. 

Onze favoriere serums

SPA Salonnepro – Aqua Recover HYA+ Serum

 • Gladde & Frisse Huid
SPA-Salonnepro-Aqua-Recover-HYA-Serum-

ALPHA-H – Vitamin C Serum

 • Vermindering vlekjes & rimpels
ALPHA-H - Vitamin C Serum - travel size

Image Skincare – Intense Facial Illuminator

 • Egaliseert Huidteint
Image Skincare - ILUMA - Intense Facial Illuminator

Make Up Serum

 

Het totaalplaatje
blog_divider

Nu je een stralende huid hebt is het tijd voor het complete plaatje. Besteed ook aandacht aan de volgende punten:

 1. Haar –  Door je kapsel up-to-date te houden zorg je dat je er verzorgd uit blijft zien. Daarnaast voel je je ook mooier en zekerder door waardoor je nog meer gaat stralen
 2. Wenkbrauwen – Door je wenkbrauwen te kammen met een borsteltje en eventueel een brow gel krijg je gelijk een frisse en verzorgde look. 
 3. Wimpers – Krul ‘s ochtends je wimpers met een wimperkruller voor een open en wakker effect. 
 4. Stralende lach – het is bewezen dat een lach je mooier maakt omdat je dan straalt. Poets je tanden twee keer per dag en flos ze ook meerdere keren per week. Smile!

Begin jouw skincare avontuur:

Shop de beste skincare

huid herstel nacht

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link