1. Blogberichten
 2. Hoe vind je een passende skincare routine?

Hoe vind je een passende skincare routine?

skincare routine vinden

Leestijd: 3-4 minuten

Hoe vind je een passende skincare routine?

blog_divider

Heb jij al een skincare routine? Of reinig je je huid met een reinigingsdoekje en is een complete routine nog een ver-van-je-bed-show? Er zijn enorm veel producten op de markt en iedereen zweert bij iets anders, dus we snappen het volkomen als het begrip skincare routine vragen bij je oproept. Want waarom is zo’n huidverzorgingsroutine nodig? En mocht je de overstap van reinigingsdoekje naar complete skincare routine willen maken, waar begin je dan? Vandaag proberen we je wegwijs te maken in skincareland door de basisstappen van een skincare routine uit te lichten. Lees mee en ontdek hoe je een eigen routine op kunt bouwen!

Vind hier de skincare routine geschikt voor jouw huid ->

Laat gratis onze huidspecialist een routine samenstellen voor jouw huid ->

Waarom een skincare routine?

blog_divider

Al die potjes, flesjes en tubetjes: is dat nou echt nodig? Het antwoord is já: je huid wordt heel gelukkig van een skincare routine. Je kunt jouw routine zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar een basis huidverzorgingsroutine bestaat uit drie stappen: namelijk het reinigen, tonen en hydrateren van je huid. Een reiniger gebruik je om vuil en make-up van je gezicht te verwijderen, een toner om je huid in balans te brengen, en een dag– of nachtcrème om je huid intensief te hydrateren. In je basisroutine heb je dus sowieso een milde cleanser nodig, een milde toner en een crème. Sommige merken bieden cleansers aan die de PH waarde van je huid niet aantasten. In dat geval is een toner overbodig. Daarnaast is ook het gebruik van een SPF (Sun Protecting Factor) overdag enorm belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Aan jouw basis routine kun je vervolgens verschillende stappen toevoegen. Bijvoorbeeld een oogcrème om de kwetsbare huid rondom je ogen te beschermen of een scrub of exfoliant om dode huidcellen te verwijderen.

Wat doet een skincare routine voor je huid?

blog_divider

Het doel van elke skincare routine is het realiseren van een een gezonde, stralende huid die er over dertig jaar nog steeds super uitziet. Je gebruikt skincare producten die bij jouw huid passen om je huid te hydrateren en te beschermen en zo in goede conditie te houden. Je huid moet nog je hele leven mee, dus het is verstandig om vanaf jonge leeftijd al een skincare routine op te bouwen die je huid precies geeft wat het nodig heeft. Daarnaast is je huid je allergrootste orgaan en vormt het een beschermende barrière tussen je externe omgeving en de organen in je lichaam. Genoeg redenen om je sterke maar kwetsbare huid de aandacht te geven die het verdient.

Your skin loves you, love it back!

skincare routine

Is de volgorde belangrijk?

blog_divider

Jazeker. Het belang van een routine met verschillende stappen die op elkaar volgen, zit ‘m in het effect van de producten: elke stap in je skincare routine bereidt je huid optimaal voor op de volgende stap. Daarom is het belangrijk om de producten iedere ochtend en avond in een bepaalde volgorde aan te brengen. Zo reinig je je gezicht bijvoorbeeld eerst met een cleanser en breng je daarna een toner aan om eventuele overgebleven zeepresten te verwijderen en je huid opnieuw in balans te brengen. Je huid is nu schoner dan schoon en helemaal ready voor de verzorgende, hydraterende producten die je gaat aanbrengen.

Welke skincare past bij mij?

blog_divider

Nu je weet welke stappen je moet doorlopen, vraag je je natuurlijk af welke producten bij jouw huid passen. Daarvoor is het belangrijk dat je weet wat voor huidtype je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een normaal huidtype (gecombineerde huid) hebben, een droge huid, een vette huid, een vochtarme huid, een gecombineerde huid of een gevoelige huid… Als je huid zacht en soepel aanvoelt en je poriën niet zijn verwijd, is de kans groot dat je een normaal huidtype hebt. Als je huid ruw en trekkerig aanvoelt en er snel rood of geïrriteerd uitziet, heb je waarschijnlijk een droge of vochtarme huid. Als je een vet huidtype hebt heb je waarschijnlijk vaak last van een vettige T-zone met vergrote poriën en last van mee-eters en puistjes. Vind je het lastig om zelf vast te stellen wat voor huidtype je hebt of heb je het gevoel dat je tot nu toe steeds verkeerde producten kiest? Je kunt een gratis huidadvies aanvragen bij Olivida! Wij streven ernaar goede en passende skincare voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken en helpen je daarom graag op weg.

Gratis persoonlijk huidadvies van één van onze huidspecialisten? ->

SPF producten gezichtsverzorging creme

De skincare routines van Olivida

blog_divider

We verkopen bij Olivida een selectie van professionele salonproducten die echt iets voor jouw huid kunnen betekenen. En omdat we je zoveel mogelijk uitzoekwerk uit handen willen nemen, hebben we op onze website complete skincare routines opgesteld per huidtype. Zowel budget routines als producten die qua prijs in een iets hoger segment vallen. Met één klik kun je de hele routine in jouw mandje stoppen en shoppen. En natuurlijk hebben we per routine een uitgebreide introductie, een stappenplan en een opbouwschema voor je ontwikkeld. Twijfel je nog over jouw huidtype? Ook het gratis huidadvies vraag je makkelijk aan via de website. Onze specialist kijkt en denkt graag met je mee. 

Ga naar skincare routines

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link