1. Blogberichten
 2. 7 Tips voor een Gezonde en Stralende Huid in de Winter

7 Tips voor een Gezonde en Stralende Huid in de Winter

tips winter huid

7 tips voor een gezonde en stralende huid in de winter

blog_divider

Het is koud buiten. En die koude, donkere winterdagen zijn niet alleen moodkillers, maar ook allesbehalve zacht voor je huid. Om de natuurlijke vochtbalans van je huid te behouden en/of herstellen, kun je gebruik maken van de volgende tips. Want een geïrriteerde, jeukerige en rode huid is niet iets waarmee je moet willen leren leven. Lees je mee?

 

vochtarme huid hydrateren

Zó houd je je huid gezond tijdens de wintermaanden

blog_divider

We deelden laatst al een blog over het winterproof maken van je skincare routine: een cruciale stap voor een gehydrateerde huid tijdens de winter. Maar er is meer. Wist je dat sommige gewoonten – hoe goedbedoeld ook – je huid nóg meer uitdrogen? Die gevolgen wil je dus zoveel mogelijk binnen de perken houden. De volgende toegankelijke tips zorgen voor een glowy, gehydrateerde huid tijdens de winter. 

 1. Drink water!

Je huid wordt in de winter droger en meer gevoelig door de koude lucht en centrale verwarming. Het is daarom belangrijk dat je genoeg water drinkt! We snappen dat je snakt naar koffie wanneer je wakker wordt (en het buiten nog donker is), maar ruil je koffie eens in voor groene thee. Groene thee bevat antioxidanten die een ontstekingsremmende functie hebben. Perfect voor een gevoelige of geïrriteerde, droge winterhuid. Daarnaast werkt groene thee preventief tegen huidveroudering én zorgt het voor een verbeterde elasticiteit van de huid. Zorg dat je gedurende de dag over het algemeen genoeg water en thee drinkt om je huid van binnenuit te hydrateren. 

Wist je al dat er een Olivida waterfles verkrijgbaar is? ->

 

 1. Zet de verwarming niet té hoog

Wij stoken het liefst ook maximaal, maar je kwetsbare huid wordt helaas een stuk minder vrolijk van de verwarming. De centrale verwarming maakt de lucht in je huis of op kantoor namelijk nog droger. Doordat de lucht zo droog is, worden de natuurlijke vetten in je huid verlaagd, terwijl deze er juist voor zorgen dat je huid soepel blijft en niet uitdroogt. Daarnaast wordt door droge lucht vocht onttrokken uit je bovenste huidlaag, met een geïrriteerde of jeukende huid tot gevolg. Om dit alles te voorkomen kun je de verwarming het best niet té hoog zetten – hoe aantrekkelijk dat ook is. Ook is het een idee om een bakje water bij de verwarming te zetten. Het water verdampt uit het bakje en verbetert zo de luchtvochtigheid in huis. 

 

 1. Douche niet te lang en te heet

Ook zo’n tip waar we stiekem een beetje van balen. Want hoe lekker is het om de douche op standje heet, heter, heetst te zetten wanneer het buiten – en in de badkamer – stervenskoud is? Precies. Helaas wordt je huid van deze ‘onschuldige’ gewoonte ook droog, geïrriteerd en ongelukkig. Door te warm te douchen of je huid te lang bloot te stellen aan warm water, wordt het natuurlijke vetlaagje op je huid namelijk aangetast. In principe weet je dat je te heet water gebruikt als je huid rood wordt. Probeer dat dus in ieder geval te voorkomen, zowel onder de douche als wanneer je je handen wast. Idealiter douche je zo’n 5 tot 10 minuten met lauwwarm water. 

Meer weten? We hebben een heel blogbericht aan dit onderwerp gewijd ->

 

douchen droge huid

 1. Maak je skincare routine winter-proof

Aan dit puntje hebben we laatst al een hele blogpost gewijd. Je hoeft jezelf echt geen compleet nieuwe routine aan te meten, maar je huid heeft in de winter net iets andere behoeften dan in de zomer. Daar kun je makkelijk op inspelen door je winterse skincare routine iets aan te passen. Ben jij benieuwd welke producten voor jou geschikt zijn in de winter? Vraag bij ons een huidadvies aan. 

Huidadvies aanvragen ->

 

 1. Hydrateer!

De sleutel tot een gezonde huid onder de meest gure weersomstandigheden is toch echt hydratatie. Je gezicht, maar ook je handen, lippen en de rest van je lichaam hebben behoefte aan een hydratatieboost. Voor je gezicht kun je het best een rijke moisturizer gebruiken. De huid op je lichaam wordt gelukkig van een bodybutter of meer rijke bodylotion. Ook een goede handcrème en lippenbalsem zijn onmisbaar in de wintermaanden. Schaf vooral dubbel aan zodat je de producten altijd bij je draagt en gedurende de dag steeds opnieuw kunt aanbrengen!

Vind hier een moisturizer voor jouw huidtype ->

 

 1. Gebruik een SPF

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ook in de wintermaanden, wanneer zonnestralen ver te zoeken zijn, is het gebruik van een SPF een must. Er is minder UVB in de winter, maar de UVA-levels zijn nog steeds significant genoeg om huidveroudering te veroorzaken. Gebruik het hele jaar door dus vooral een product met een UVA én UVB-factor. Op de lange termijn ben je jezelf dankbaar, geloof ons. 🙂

Meer weten? Lees: Dit is waarom een SPF goed is voor je huid ->

Vind hier een dagcrème met SPF voor jouw huidtype ->

 

verwarming droge huid

Verzorg je huid het hele jaar door met producten van Olivida

blog_divider

Weer of geen weer: wanneer je de juiste skincare producten gebruikt zit je het hele jaar door letterlijk goed in je vel. De sleutel tot een gezonde en stralende huid is een skincare routine die echt bij jouw huid past. We vergemakkelijken je zoektocht naar de juiste producten voor jouw huid graag bij Olivida. Heb jij hulp nodig bij het vinden van de perfecte producten en routine? Via de website kun je een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Samen gaan we voor huidverbetering. 

Vraag gratis huidadvies aan ->

Bekijk onze kant-en-klare skincare routines inclusief uitleg ->

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link