1. Blogberichten
  2. Zo switch je jouw Skincare Routine van Zomer naar Herfst

Zo switch je jouw Skincare Routine van Zomer naar Herfst

herfst skincare

Leestijd: 3-4 minuten

Zo switch je jouw skincare routine van zomer naar herfst

blog_divider

De zomer is all about lichte skincare producten. De temperaturen stijgen en met een beetje geluk schijnt het zonnetje, wat – met de juist bescherming en verzorging – zorgt voor een zongebruind en gehydrateerd huidje. In de herfst en winter daalt het kwik en wordt onze huid blootgesteld aan meer gure weersomstandigheden. Geen wonder dus, dat je huid in de wintermaanden andere behoeften heeft dan in de zomer. We vertellen je vandaag hoe je je huid goed kunt verzorgen in de herfst en winter. En geen zorgen, die switch van zomer naar herfst valt hartstikke mee.

Vind hier de skincare routine geschikt voor jouw huid ->

Laat gratis onze huidspecialist een routine samenstellen voor jouw huid ->

Dit gebeurt er met je huid in de herfst

blog_divider

Je huid herkent klimaatveranderingen en reageert erop om haar behoeften zo goed mogelijk te reguleren. Koudere en drogere herfstlucht leidt over het algemeen tot een drogere huid, vanwege de beperkte vochtigheid. Daarom is het van groot belang om producten te gebruiken die vocht vasthouden en het de natuurlijke vetbarrière van je huid beschermen om huidirritatie te voorkomen en verminderen. Naast een droge huid kun je van koud herfstweer ook last krijgen van een schilferige huid, puistjes, roodheid en dofheid. Maar goed nieuws: met een paar minimale aanpassingen in je huidige skincare routine wapen je jouw huid tegen de herfst! Lees je mee? 

Denk jij het huidtype ‘droge huid’ te hebben. We bespreken alle kenmerken in de huid encyclopedie ->

Herfst droge huid

Skincare updates die je huid blij maken in de herfst

blog_divider

Volg deze tips om je huid te beschermen tegen de droge, gure (maar niet te vergeten enorm gezellige) wintermaanden. 

Ga voor een milde cleanser

Je huid heeft het hele jaar door baat bij een milde cleanser. Toch bestaat de kans dat je in de zomer gebruik wilt maken van een schuimend product dat de olieproductie van je huid vermindert en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Omdat je huid in de wintermaanden minder olie produceert, kan het dat je huid in de winter beter reageert op een meer vette, cream-based cleanser. Vooral als je momenteel een cleanser gebruikt die bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur bevat, kan een huid die vatbaar is om droog te worden éxtra droog worden tijdens de wintermaanden. 

Vind hier een cleanser geschikt voor jouw huidtype ->

Voeg een hydraterend serum toe

Hydratatie is de sleutel naar een huid die bestand is tegen welke weersomstandigheden dan ook. Het gebruik van een vochtinbrengende crème is één ding, maar het toevoegen van een serum dat ervoor zorgt dat de ingrediënten nog beter door je huid worden opgenomen zorgt voor next level hydratatie. Serums kunnen vocht vasthouden en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Ze voegen een extra niveau van hydratatie toe en stimuleren het vermogen van de huid om collageen, elastine en hyaluronzuur te produceren. Deze huideigen stoffen helpen de huid te verbeteren.

Vind hier een serum geschik voor jouw huidtype ->

Switch naar een dikkere moisturizer

In de zomer willen we het liefst een lichtgewicht crème op ons gezicht smeren. Een dikke, vettige laag met die hitte is namelijk vaak én niet nodig én niet prettig om op te hebben. Dikkere producten houden vocht vast, dus je zomerse, lichte moisturizer kun je in de herfst het best inruilen voor een dikker product. Ingrediënten als glycerine, ceramiden en hyaluronzuur herstellen de lipidebarrière van de huid en hydrateren. Tip: breng je vochtinbrengende crème aan op een vochtige huid na het reinigen, voordat het water de kans krijgt om te ontsnappen!

Vind hier een moisturizer geschikt voor jouw huidtype ->

Voeg retinol toe aan je routine

Retinol is hét gouden anti-aging ingrediënt, maar omdat het lichtgevoeligheid kan veroorzaken en kan leiden tot ontstekingen en roodheid, wordt aangeraden om het ingrediënt in de zomer te vermijden (of in ieder geval minder vaak te gebruiken). In de herfst hoeven we ons een stuk minder zorgen te maken over gevoeligheid voor de zon, dus retinol toevoegen aan je skincare routine in de herfst is een absolute go. Het ingrediënt is afgeleid van vitamine A en doet wonderen voor het herstellend vermogen van je huid. Daarnaast werkt het tegen rimpels, een ongelijkmatige teint én acne. Wij adviseren je om ‘s avonds retinol te gebruiken en het af te maken met een goede moisturizer rijk aan peptiden. 

Vind hier jouw skincare product met Retinol ->

Blijf SPF gebruiken!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ook tijdens de herfst- en wintermaanden is het noodzakelijk om dagelijks een SPF te gebruiken. Je huid kan elke dag schade oplopen door de zon, zelfs op dagen dat er geen zonnestraal te bekennen is. Kies voor een product dat zowel UVA- als UBV-straling blokkeert en verwijder je zonnebrandproduct absoluut niet uit je herfstroutine.

Onze dagcrèmes met SPF ->

Skincare droge huid in de herfst en winter

De perfecte skincare voor jouw huid van Olivida

blog_divider

We willen er bij Olivida voor zorgen dat je letterlijk lekker en comfortabel in je vel komt te zitten. Oftewel, dat je de gure wintermaanden doorgaat met een zacht, gehydrateerd en stralend huidje, in plaats van met een droge huid met schilfers en een trekkerig gevoel. We verkopen uitsluitend professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die jouw huid precies dat kunnen geven wat het nodig heeft. En omdat we het niet gek vinden dat je door het grote aanbod soms geen idee hebt van welke producten bij jouw huid passen, maken we je het graag zo makkelijk mogelijk. Zo kun je via de website een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Daarnaast kun je per huidtype complete skincare routines shoppen. Zo ben je met één druk op de knop klaar. Zoek je liever op productsoort en/of ingrediënten? Met de verschillende filters maken we de zoektocht naar jouw nieuwe holy grail extra makkelijk. Neem vooral een kijkje in de webshop!

Ga naar de webshop selecteer jouw huidtype ->

Meer lezen? Bekijk onderstaande artikelen over huidverzorging

blog_divider

Collageen supplmenten: Werken ze echt? ->

Dit is waarom een SPF goed is voor je huid ->

Hoe werken anti-aging producten? Wij leggen het je uit! ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link