1. Blogberichten
 2. Beauty Benefits van Dry January

Beauty Benefits van Dry January

Voordelen Dry January

Leestijd: 3-4 minuten

De voordelen van Dry January
blog_divider

Ben jij na de feestdagen ook even klaar met de wijn, champagne en espresso martini’s? Grote kans dat je mee zult doen aan de jaarlijkse drooglegging. Dry January is inmiddels een wereldwijd fenomeen en er zijn nog maar weinig mensen die het niet op zijn minst proberen. 

Door een maand niet te drinken geef jij jouw lever een welverdiende vakantie. Alcohol is een gifstof die voorrang krijgt om afgebroken te worden in ons lichaam. In januari krijgt de lever de rust om andere gifstoffen op te ruimen en goede stoffen beter op te nemen. Dit zal duidelijk te zien zijn aan onze huid. 

Ben je benieuwd naar de andere voordelen voor jouw huid wanneer je alcohol skipt? Scroll naar beneden!

 

Hydratatie
blog_divider

Alcohol zorgt voor uitdroging van de huid. Wanneer je stopt met drinken zul je het voordeel al vrij snel merken. De huidcellen worden weer gehydrateerd en elastisch. Droge plekjes en dofheid zullen verdwijnen. Daarnaast worden roodheid en verwijde poriën in het gezicht minder. Je huid straalt meer en voelt aan het einde van de maand perzik zacht aan!

 

Alcohol Hydratatie

Slapen
blog_divider

Wanneer je alcohol drinkt wordt onze kwaliteit van slaap minder. Dit gebeurt al vanaf het drinken van 1 glas. Hoe meer je drinkt, hoe minder uitgerust je de volgende dag wakker wordt. Dit komt omdat alcohol de REM-slaap verstoord. Dit is de diepste vorm van slaap en is essentieel voor het herstellen van de huid. 

Een maandje niet drinken zorgt er dus voor dat jouw huid zich goed kan herstellen. Zeg maar dag tegen die grauwe huid en donkere kringen!

 

Afvallen
blog_divider

In een glas wijn zit al gauw zo’n 120 calorieën, evenveel als bijvoorbeeld een plak cake. Ongemerkt drink je er behoorlijk wat extra gewicht aan in december. Zelfs wanneer je kiest voor een suikervrije mix, zit er in de drank zelf al veel calorieën. 

Of je nu veel op je voeding let of niet, zal je door het elimineren van alcohol al vrij snel merken dat je afvalt. Dit is als eerste te zien in het gezicht. Ook de puffiness die veroorzaakt wordt door alcohol verdwijnt. Een slanker gezicht met meer bone structure is het resultaat.

 

Alcohol Afvallen

 

Motivatie
blog_divider

Alcohol zorgt voor een hoge dopamine release in de hersenen. Hierdoor voel jij je op de avond zelf opgewekt en blij, maar de volgende dag energieloos en somber. Dit komt omdat de voorraad van dopamine is uitgeput. Je hersenen hebben ongeveer 3 weken de tijd om helemaal te herstellen.

Wanneer jouw dopamine level weer op pijl is, zul je merken dat je meer zin hebt om bijvoorbeeld te gaan sporten. Dopamine is namelijk belangrijk voor jouw motivatie. Je zult meer gemotiveerd zijn om gezonde routines op te pakken en vol te houden, zoals een skincare routine. Je zult je opgewekter voelen en lekkerder in je vel zitten. 

Sparen
blog_divider

Nog een fijn voorbeeld van het stoppen met drinken, is dat je ongelooflijk veel geld bespaard. Een cocktail op het terras kost al snel 10 euro, dus reken maar uit hoeveel jij uitgeeft aan dat wekelijkse drankje doen in de stad. Dit geld kun je goed investeren in jouw nieuwe skincare routine, waar je de rest van het jaar plezier van hebt!

Bekijk de skincare routines van Olivida ->

Dry Januari Skincare Routine

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link