1. Blogberichten
 2. Verbrand door de zon? Dit kun je doen om je verbrande huid te kalmeren!

Verbrand door de zon? Dit kun je doen om je verbrande huid te kalmeren!

verbrande-huid-kalmeren

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Verbrande huid zon

Verbrand door de zon? Dit kun je doen om je verbrande huid te kalmeren!

blog_divider

Kom je na een dagje in de zon vuurrood thuis en heb je je t-shirt, topje of bikini in je lijf staan? Dan ben je ongetwijfeld verbrand. Het is je vast en zeker weleens overkomen en terwijl je er op het moment van verbranden zelf vaak niet veel van merkt, is eenmaal thuis onder de douche het tegendeel waar. Of je nou laks bent geweest met aanbrengen van zonnebrand of de zon gewoon te fel was, je wilt het liefst dat je verbrande huidje zich zo snel mogelijk weer herstelt. Voorkomen blijft beter dan genezen, maar als het op genezen aankomt kennen wij wel wat goede tips. Vandaag delen we daarom hoe je je verbrande huid het best kunt verzorgen.

Inhoudsopgave:

5 Tips om je verbrande huid te verzorgen voor een snel herstel

blog_divider

Natuurlijk kunnen we je blijven vertellen dat het belangrijk is dat je je regelmatig insmeert met zonnebrand, maar op het moment wil je waarschijnlijk gewoon van je kreeftenhuidje af. Kunnen we begrijpen! In principe ‘herstelt’ je huid zichzelf, maar het is altijd fijn om het natuurlijk herstellend vermogen te stimuleren en iets te doen tegen de pijn, de jeuk en het gloeien. We zetten vandaag vijf tips om je verbrande huid op te lappen voor je op een rij. Lees mee!

Aloë vera verbrande huid zon

1. Gebruik producten met aloë vera

Aloë vera is een wondermiddeltje voor het genezen van je verbrande huid. We hebben laatst een complete blogpost aan dit topplantje gewijd, omdat de gel van de plant verschillende grote voordelen heeft voor de huid. Aloë vera werkt extreem hydraterend en voedend en wordt al sinds de Egyptische oudheid gebruikt om de beschadigde huid te kalmeren. Een after sun met aloë vera is fijn om te gebruiken, maar over het algemeen geldt dat je het best een zo zuiver mogelijk product met het ingrediënt kunt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van pure aloë vera gel? Geloof ons, dit wil je gebruiken voor jouw verbrande huid!

Kalmeer je huid met deze aloë vera producten:

SPA Salonnepro – Gentle Face Wash

 • kalmeert/verzacht
SPA Salonnepro - Gentle Face Wash

SPA Salonnepro – Aloe Vera Gel

 • Kalmeert direct!
SPA Salonnepro - Aloe Vera Gel

2. Breng koude kamillethee aan op je huid

Ook kamille heeft een kalmerend effect op de huid. Het kruid verlicht de pijn die je voelt en verkoelt je huid. Zet een flinke pot sterke kamillethee en laat het theewater goed afkoelen. De koude kamillethee kun je vervolgens op je pijnlijke, verbrande huid deppen. Deze methode is natuurlijk, spotgoedkoop én biedt direct verlichting. Zeker het proberen waard.

3. Smeer je huid in met yoghurt

Het idee is even wennen, maar het smeren van yoghurt op je verbrande huid doet wonderen. Koude yoghurt bevat probiotica die kunnen helpen om de natuurlijke barrière van je huid te herstellen. Kies bij voorkeur voor een dikke, Griekse yoghurt en smeer de eerste drie dagen een flinke laag op je huid. Laat de yoghurt zo’n vijf à tien minuten zitten en spoel daarna af. De koude yoghurt helpt je huid niet alleen herstellen, maar verlicht ook direct de pijn die je voelt.

4. Neem een lauw bad of een lauwe douche

Door onder een lauwe douche te stappen of een lauw bad te nemen verlicht je de pijn en help je de ‘brand’ uit je huid te trekken. Je kunt het best geen sopjes of andere doucheproducten gebruiken: alleen het lauwe water is voldoende. In je verkoelende bad kun je eventueel lavendelolie (tegen stekende pijn), baking soda (tegen irritatie en roodheid) of appelciderazijn (werkt ontstekingsremmend) gieten.  

5. Vitamine C & B: Komkommer / Tomaat / Skincare serum

Schijfjes komkommer of tomaat bieden ook uitkomst als je huid verbrand is door de zon. Tomaten bevatten lycopeen, een carotenoïde dat je huid beschermt tegen de zon. Komkommers bevatten veel water en vitamine C en B. Door schijfjes komkommer en tomaat zo’n 15 minuten op je verbrande huid te leggen, kunnen de bestanddelen hun werk doen waardoor je huid sneller zal herstellen.

Een andere optie om je huid te laten herstellen door middel van een serum met Vitamine C of Vitamine B. Deze serums helpen de door zon beschadigde huid sneller herstellen en zorgt voor een egale teint. Vooral voor mensen die last hebben van pigmentatie is dit zeker aan te raden. Een serum gebruik je als tussenstap na dat je je gezicht hebt gereinigd en voordat je je dag of nachtcrème aanbrengt.

Onze favoriete serums voor de verbrande huid:

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

 • Vitamine C
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

ALPHA-H – Vitamin B Serum

 • Best verkocht serum
ALPHA-H Vitamin B Serum

Het belang van SPF voor je huid

blog_divider

Nu we je tips hebben gegeven om zo snel mogelijk van een tomaatje in een chocolaatje te veranderen, willen we je toch nog één keer wijzen op het belang van SPF. Huidcellen die eenmaal zijn beschadigd, herstellen namelijk niet meer. Daarom is zo belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke UVB-straling waaraan je wordt blootgesteld als je de zon ingaat. Je huid blijft niet voor altijd rood en pijnlijk aanvoelen, maar je huid veroudert in de vorm van rimpels en pigment en verliest zijn veerkracht. We krijgen maar één huid waar we een hele lange tijd mee moeten doen, dus zonbescherming is geen overbodige luxe!

De beste producten met SPF van Olivida

In onze webshop hebben we een selectie gemaakt van professionele salonproducten mét SPF. Omdat we ons voornamelijk op gezichtsverzorging richten, kun je bij ons bij uitstek de beste zonnebrandcrèmes voor je gezicht vinden. Om het huidverouderingsproces te vertragen en de gezichtshuid te beschermen, is het enorm belangrijk om je gezicht elke dag met zonnebrand in te smeren. Nou is veel zonnebrand vrij dik en vettig, en van een witte waas op je gezicht wordt niemand blij. Daarom bieden we verschillende SPF-producten aan die je dagelijks zonder enig ongemak op je gezicht kunt gebruiken. Ben je benieuwd naar welke producten bij jouw huid(type) passen? Via de website kun je een gratis huidadvies aanvragen, of open de chat! Onze beautyspecialist Lisa kijkt graag met je mee en raadt je meteen passende producten aan. Wie weet tot snel!

Vind hier jouw dagcrème met SPF:

Filter eenvoudig op huidtype, huidprobleem, actieve stoffen en merken.

Dagcrèmes met SPF

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link