1. Blogberichten
  2. De 5 beste dagcrèmes bij een droge huid

De 5 beste dagcrèmes bij een droge huid

Droge Huid Moisturizer

Leestijd: 2-3 minuten

De 5 beste dagcrèmes bij een droge huid

blog_divider

Je huid voelt ruw aan, je huid heeft schilferige plekken, je huid is minder elastisch en raakt snel geïrriteerd. Hieruit kan je concluderen dat je last hebt van een droge huid. Een droge huid is zeer gevoelig en het wordt vaak als vervelend ervaren. Gelukkig is het niet gevaarlijk. Een droge huid heeft een tekort aan vet, talg, of vocht. Terwijl een huid dit juist nodig heeft om gezond te zijn en in balans te blijven. Het is daarom belangrijk dat je jouw huid net dat beetje extra aandacht geeft dat het verdient. Een dagcrème die helpt bij een droge huid zal het natuurlijk herstel van je huid stimuleren. We bespreken de 5 beste dagcrèmes bij een droge huid. 

1. Image Skincare – Prevention+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

blog_divider

Image Skincare heeft een moisturizer ontwikkeld die de huid hydrateert en beschermt tegen de zon. Deze dagcrème is uiterst geschikt voor een gevoelige, droge en vochtarme huid. De crème zit vol met voedende ingrediënten, antioxidanten en vitamines. In één klap zorg je voor een gezonde gehydrateerde huid die ook nog eens beschermd is tegen Uv-straling. Deze crème beschermd de huid tegen UVA- en UVB-straling. Dit is een dagcrème die veel wordt aangeraden en voegt daarnaast ook HEV-bescherming toe. Dit is een bescherming tegen blauw licht van smartphones, laptops en tablets. 

Image Skincare – Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

  • Hydraterend en zonbeschermend
Image Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

2. SPA Salonnepro – SPA Intense Moisturizing Day Cream

blog_divider

Deze dagcrème van SPA Salonnepro is een must have product bij een droge huid. Binnen de kortste keren is jouw huid weer glad en soepel. Dit komt door de gladstrijkende en verzorgende organische oliën die de dagcrème bevat. Daarnaast beschermt de dagcrème de huid tegen huidveroudering, schadelijke invloeden en vrije radicalen. Dit wordt mogelijk gemaakt door rijke ingrediënten zoals hyaluronzuur en duindoornbes-extract. Die bevatten veel antioxidanten en vitaminen

SPA Salonnepro – SPA Intense Moisturizing Day Cream

  • Maakt de huid glad en soepel
SPA Salonnepro SPA Intense Moisturizing Day Cream

3. ALPHA-H – Daily Essential Moisturizer SPF 50+ 

blog_divider

Deze hydraterende dagcrème van Alpha-H met antioxidanten en SPF50+ voedt, hydrateert en beschermt je huid tegen pigmentatie en vroegtijdige veroudering door blootstelling aan de zon. Bevat 5 van de meest innovatieve UVA/UVB filters. Deze dagcrème is uitermate geschikt voor een droge huid. Dit is een dagcrème die niet kon ontbreken in het lijst van beste dagcrèmes voor een droge huid. 

ALPHA-H – Daily Essential Moisturiser SPF50+

  • SPF zonder vettig of wit waasje
ALPHA-H Daily essential moisturiser travel size

4. Mesoestetic – Hydra-Vital Factor K

blog_divider

De Hydra-Vital Factor K van Mesoestetic is dikkere 24-uurs crème. Geschikt voor (zeer) droge huid. Deze ultra-vochtinbrengende crème herstelt de zachtheid en elasticiteit van een droge huid. Ook zorgt het voor behoud van hydratatie en het neutraliseert invloeden van buitenaf. Het bevat Ultra-hydraterend complex bestaande uit aminozuren, ureum, allantoine, melkzuur, minerale biosal en sodium lactaat. Ook bevat het siliconen olie, glycerine en vitamine E.

Mesoestetic – Hydra-vital Factor K

  • Herstelt elasticiteit huid
Mesoestetic - Hydra-vital Factor K

5. RevitalTrax – Rich Hyaluronic SPF30 Day Cream

blog_divider

Het gebruik van de Revitaltrax dagcrème met SPF 30 zorgt voor vele voordelen. De huid zal snel soepeler aanvoelen, steviger worden en dagelijks beschermd worden tegen Uv-straling. Daarnaast biedt Hyaluronzuur de juiste hydraterende werking zodat huidveroudering wordt tegengegaan. De rimpels en lijntjes in de huid verminderen aanzienlijk, en de huid voelt weer elastisch aan. Deze dagcrème voor de droge huid Beschermt de huid zowel in de zomer als in de winter tegen zonlicht.

Revitaltrax – Hyaluronic SPF 30 Day Cream

  • Hydraterend en zonbeschermend
Hyaluronic SPF 30 Day Cream

Droge Huid Man verzorgen Tips

Wat is de oorzaak van een droge huid?

blog_divider

Er zijn zes oorzaken aan te wijzen bij een droge huid. Het kan zijn dat je een droge huid hebt door genetische aanleg. Daarnaast veroorzaken externe invloeden zoals warmte, kou en droge lucht een droge gezichtshuid. Ook voeding speelt een grote rol. Probeer zo gezond mogelijk te eten, dit beschermt je huid. Naast stress kan ook een te hoge blootstelling aan zonlicht droogte veroorzaken. Verder staan ongeschikte verzorgingsproducten direct in verband met een droge huid. Dit kan je eenvoudig voorkomen door gebruik te maken van bovenstaande kwalitatieve dagcrèmes bij een droge huid van Olivida

Tips voor een droge huid

blog_divider

De gezondheid van onze huid heeft direct verband met onze leefstijl. Met een goede dagcrème kom je gegarandeerd een heel eind. Maar vermindering van stress, gezonde eetgewoontes en meer beweging kunnen jou in combinatie met goede verzorgingsproducten helpen aan een stralende huid. Drink daarom dagelijks minimaal 1,5 liter water. Zo heeft jouw lichaam de middelen om voor een groot deel zelf de vochtbalans te herstellen. Douche niet te heet, een temperatuur van 32 graden is voldoende. Eet gezond, je lichaam heeft behoefte aan goede voedingsstoffen en vitamines. Probeer dagelijks een momentje voor jezelf te plannen waarin je kan ontspannen. Kom in beweging, sporten helpt je om jouw lichaam jong en fit te houden. Zorg er als laatst voor dat jouw huid goed is beschermd tegen zonlicht.

Volg ons op social media

Share via
Copy link