1. Blogberichten
 2. Jeuk of trekkende huid na het douchen? Dit is de reden!

Jeuk of trekkende huid na het douchen? Dit is de reden!

trekkende jeukende huid na douchen

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Jeuk na douchen

Jeuk of trekkende huid na het douchen? Lees snel verder.

blog_divider

Niets zo lekker als een warme douche voor dat bankhang-avondje of vlak voor je gaat slapen. Maar ook ‘s ochtends zijn die vijf minuten onder de douche onmisbaar (en willen we er het liefst nooit meer onder vandaan). Als je net zo’n doucheliefhebber bent als wij heb je ongetwijfeld weleens gemerkt dat je huid na het douchen kan jeuken of trekken. We zoomen vandaag in op het effect dat douchen kan hebben op je huid. Want waar komt dat jeukende of trekkende gevoel vandaan? En hoe kun je het voorkomen? Als jij dagelijks, of vaker per dag doucht wil je deze blogpost even lezen.

Inhoudsopgave:

Te warm douchen

blog_divider

Als je gek bent op een stomende badkamer ben je vast het type dat de temperatuurknop van de douche steeds iets warmer draait. Heer-lijk, maar je huid wordt een stuk minder blij van deze gewoonte. Dat je huid jeukt of trekt na je douchemoment wordt vaak veroorzaakt door de temperatuur van het water. Hoe warmer je doucht, hoe meer je jouw huid uitdroogt, wat jeuk en een trekkend gevoel veroorzaakt. De oplossing is simpel: als je wilt dat de jeuk verdwijnt, zul je simpelweg kouder moeten douchen. Je hoeft echt niet meteen onder een ijskoude straal te gaan staan, maar standje hel is misschien wel iets om af te leren.

 

warm douchen

Droge huid na het douchen: zo werkt het

blog_divider

We hebben allemaal een huidbarrière die wordt gevormd door het bovenste laagje van onze huid: de opperhuid. Je huidbarrière beschermt je tegen invloeden van buitenaf, zoals irriterende stoffen en allergenen. Verder zorgt de barrière ervoor dat het vocht in je huid niet naar buiten kan en dus niet kan verdampen. Als je huidbarrière gezond is voelt je huid zacht en soepel aan en bij een verstoorde huidbarrière juist ruw. De huid is in dit geval rood en geïrriteerd en kan jeuken. Je raadt het al: wanneer je je douche op heet, heter, heetst draait, verstoor je je gezonde huidbarrière. Het vetlaagje op je huid dat bescherming biedt en vocht vasthoudt lost op door warm douchewater (en al helemaal in combinatie met zeep!) waardoor het van je huid verdwijnt. Het warme water verdampt daarna en neemt water mee uit je huid. Dat verklaart je trekkende of jeukende huid na het douchen.

Tips tegen een jeukende en trekkende huid na het douchen

blog_divider

Het is belangrijk dat je je huidbarrière gezond houdt door op de temperatuur van het water te letten (je kunt zo’n 37 á 38 graden aanhouden) en niet te vaak te douchen (drie keer per dag is lekker, maar vaak niet per se nodig). Zorg daarna dat je je huid niet nog meer irriteert door geen ruwe washandjes, borstels en sponsjes te gebruiken en kies voor milde (zeepvrije) huidverzorgingsproducten. Voor je gezicht is dit al helemaal van groot belang! We verkopen bij Olivida de beste milde cleansers voor elk huidtype. Daarnaast is het van belang dat je je voorzichtig (deppend) afdroogt. Kortom: wees een beetje lief voor je huid!

Vind hier jouw cleanser

beste-cleanser-spa-salonnepro

Huidverzorging bij Olivida

blog_divider

Je huid is je allergrootste orgaan en heeft verschillende belangrijke functies. Om je huid zo gezond mogelijk te houden is het van belang dat je je huid verzorgt met de juiste producten. Bij Olivida zijn we all about skincare en gespecialiseerd in gezichtsverzorging. En geloof ons, als je eenmaal de juiste producten gebruikt voor jouw huid en je gewoonten iets aanpast, verbetert je huidconditie enorm en wil je niet meer terug. In onze webshop verkopen we een selectie van professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die echt iets voor jouw huid kunnen doen. Je gezicht elke dag reinigen met een cleanser (onder de douche of gewoon bij je wastafel) is de eerste stap richting een mooie en gezonde huid. De cleansers die we verkopen zijn stuk voor stuk mild, waardoor ze de huid niet uitdrogen. Het natuurlijke vetlaagje op je huid wordt behouden en je huid voelt na de reiniging dan ook niet droog of trekkerig aan. Na deze reiniging is je huid klaar voor de rest van je voedende producten.

 

Gratis huidadvies

blog_divider

Wil je je huid (beter) gaan verzorgen maar weet je niet goed waar te beginnen? Via de website vraag je gemakkelijk een gratis huidadvies aan! Onze huidspecialist neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Het kan zijn dat je momenteel iets smeert wat de conditie van jouw huid juist verslechtert, of dat het jeukende of trekkende gevoel door iets anders dan warm water wordt veroorzaakt. We kijken heel graag met je mee en helpen je je huidconditie te verbeteren. Als we jouw huidprobleem en/of huidtype in kaart hebben gebracht, heb jij duidelijk voor ogen welke stappen je verder kunt zetten om letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we complete skincare routines opgesteld per huidtype of huidprobleem. Verder verkopen we natuurlijk genoeg losse producten en mini’s om uit te proberen. Kijk vooral rond in de shop!

Huidadvies aanvragen

Meer Lezen? Bekijk deze relevante blogs

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link