1. Blogberichten
 2. Zo bereid je je Huid voor op de Feestdagen

Zo bereid je je Huid voor op de Feestdagen

huidverzorging feestdagen

Leestijd: 3-4 minuten

Zo bereid je je huid voor op de feestdagen

blog_divider

It’s the most wonderful time of the year.. 2021 is voorbij gevlogen en dat betekent dat de feestdagen weer voor de deur staan. Wij kunnen niet wachten! Veel en lekker eten, gezelligheid, cadeautjes onder boom: wat wil een mens nog meer? Nou, een stralend huidje tijdens het kerstdiner en onze oud-en-nieuw feestjes zou prettig zijn. En dat betekent dat we onze huid het best even kunnen voorbereiden op de feestdagen die komen gaan. Hoe? Daarover vertellen we je vandaag alles. Lees je mee?

winterdagen

Zorg voor een winterproof skincare routine

blog_divider

De gure weersomstandigheden zijn allesbehalve zacht voor je huid. Als je je zomerse skincare routine nog niet hebt geupdate en winterproof hebt gemaakt, wil je dat daarom echt nog even doen! Hoe? Check de blog over de transitie van een zomer routine naar een winter routine. En onthoud: milde en rijke producten zijn de sleutel tot een gehydrateerde en gezonde huid waarmee je de meest koude dagen doorkomt. 

Heb jij nog geen skincare routine?

Vind hier de routine voor jouw huid, samengesteld door ons ->

Lees artikel: Welke skincare producten heb ik nodig?

skincare routine

Houd je aan je skincare routine!

blog_divider

De feestdagen vragen om Home Alone-marathons, snacks en feestjes met heavy make-up, maar wat er ook op je planning staat: blijf bij je skincare routine! Je routine verwijdert onder meer vuil en overtollige olie en houdt je huid gehydrateerd. En geloof ons, dat is essentieel voor een gezonde en glowy huid (waar overigens geen make-up tegenop kan!). Zie jouw routine als een zen-momentje voor jezelf tussen alle aangelegenheden met vrienden en/of familie door. Heb je nog geen fijne, dagelijkse skincare routine? We hebben bij Olivida complete skincare routines per huidtype samengesteld. Heb je vragen over jouw huidtype of een bepaald huidprobleem? Via de site vraag je gemakkelijk een gratis huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan.

Liever zelf een skincare routine opbouwen? Lees artikel: Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine ->

Exfolieer

blog_divider

We hebben al eerder een blog gewijd aan exfolianten en we prijzen het onmisbare product graag nog eens aan. Regelmatig exfoliëren zorgt voor een gezonde huid met een mooie teint en maakt dat de voedende producten die je na het exfoliëren aanbrengt beter door je huid worden opgenomen. Mocht je nog geen exfoliant aan je routine hebben toegevoegd? Dan is dit jouw moment! Onze selectie aan exfolianten met hoge concentraties werkstoffen vind je hier

Lees uitgebreid artikel: Wat doet een exfoliant precies? ->

Bekijk onze gezichtmaskers, peelings & exfolianten ->

Exfoliant, gezichtsmasker, peeling

Drink genoeg water

blog_divider

Dit is waarschijnlijk een voor de hand liggende tip, maar je huid snakt tussen alle alcoholische drankjes en (vette) gerechten door naar water. Alcohol kan je huid er dof en droog uit laten zien en dat is nou net niet waar je mee wilt dealen tijdens het kerstontbijt of terwijl je je klaarmaakt voor dat leuke feestje. Probeer daarom genoeg water te drinken voor je ergens naartoe gaat waar alcohol wordt geschonken en probeer ook tussen je cocktails of wijntjes door een glas water te drinken. Zo blijft je huid fris en gezond ogen. Ook de day after.

Wil jij ook zo’n mooie Olivida waterfles? Je krijgt deze gratis bij bestellingen boven de €125! Hier kan je ‘m vinden ->

Ontspan & de-stress

blog_divider

Naast gezelligheid kunnen de feestdagen ook best een beetje stressvol zijn. (Voorbeeld: tig familieleden bezoeken in een veel te korte tijd, met de kater van gister naar een volgende feestje moeten, spanningen tussen familieleden. enzovoorts…). Stress heeft vrij snel effect op onze huid, dus genoeg tijd inplannen om te ontspannen is heel belangrijk. Een voedend gezichtsmasker tijdens een leuke kerstfilm doet wonderen. 😉

Bekijk onze gezichtmaskers ->

Eet (af en toe) een beetje gezond

blog_divider

Als wij aan kerst denken, denken we aan eten. En dan niet meteen aan veel groenten en gezonde dingen. Omdat je huid behoefte heeft aan vitaminen en mineralen om gezond te blijven, kun je proberen tussendoor toch wat gezonde dingen binnen te krijgen. Maak bijvoorbeeld een kleurrijke salade voor op tafel tijdens het kerstdiner. Kleurrijke groenten bevatten veel antioxidanten die goed zijn voor je huid!

huid gezond eten

Inspiratie nodig voor feestelijke salades? Lees dit artikel van Culy ->

Probeer genoeg te slapen

blog_divider

De kans is groot dat je tijdens de feestdagen niet elke dag om 22:00 in bed ligt en soms dus wat korte nachtjes maakt. Helemaal prima natuurlijk, maar bedenk je dat genoeg slaap cruciaal is voor een stralende en gezond ogende huid en teint! Probeer daarom altijd 6 tot 8 uur per nacht te slapen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de aanmaak van nieuwe huidcellen een stuk sneller gaat wanneer je slaapt. Dus als je genoeg slaap pakt, word je wakker met een frisse, glowy huid. Enne, (uit)slapen is überhaupt geen straf, toch?

huid nachtrust

Skincare producten voor een mooie huid tijdens de feestdagen

blog_divider

De basis van een frisse, verzorgde uitstraling is toch echt een gezonde en stralende huid. Daarom staan we bij Olivida voor huidverbetering en vinden we het belangrijk dat iedereen skincare producten vindt die echt aansluiten bij zijn of haar huidtype. De kans is groot dat je als consument soms door de bomen het bos niet meer ziet, omdat er enorm veel merken op de markt zijn die allemaal iets anders beloven. Bij Olivida werken we alleen met professionele salonproducten die stuk voor stuk hoge concentraties werkstoffen bevatten. Dat betekent dat de juiste producten echt iets voor jouw huid kunnen doen. Kijk vooral eens rond in de webshop of vraag een gratis huidadvies aan! Samen vinden we een geschikte routine voor jouw huid.

Helemaal in de ban van selfcare? Lees verder

blog_divider

Waarom is een selfcare dag belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid ->

Hoe overleef je je winterdip? ->

Zo belangrijk is een goede nachtrust voor je huid ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link