1. BB Cream
 2. Tinted Moisturizer als Vervanger Voor Foundation!

Tinted Moisturizer als Vervanger Voor Foundation!

Dagcreme Foundation SPF Image Skincare Moisturizer

Leestijd: 3-4 minuten

Een dagcrème en foundation in één
blog_divider

We willen er natuurlijk allemaal elke dag op ons best uitzien, met behulp van make-up zoals foundation verbergen we graag onze onzuiverheden. Maar wist je dat er ook een veel gezonder alternatief is voor je huid? Namelijk Tinted Moisturizer

Tinted Moisturizer is een alternatief voor foundation, daarom zijn wij helemaal fan van dit product! Met alle voordelen van een moisturizer en de tint van een foundation zijn wij ervan overtuigd dat jij straks ook helemaal fan bent van dit product!

In deze blog lees je waarom je Tinted Moisturizer wil gebruiken als vervanger voor foundation! 

 

Wat is tinted moisturizer?
blog_divider

Tinted moisturizer is een moisturizer met een kleurtje, de naam geeft het eigenlijk al een beetje weg. Zo houd het jouw huid gehydrateerd, maar geeft het je huid tegelijk ook een beetje dekking. Het is wat subtieler dan make-up, maar geeft je net dat kleine beetje extra coverage die je zoekt!

Een moisturizer gebruik je vaak als laatste stap in je routine. Dat is na het reinigen van je gezicht en het aanbrengen van de rest van je producten (serums, oogcrème etc.). Je doet dit omdat je je huid wil hydrateren en verzorgen. 

Gedurende de dag wil je je huid namelijk beschermen tegen schadelijke stoffen en vochtverlies. ‘s Avonds wil je je huid helpen bij het herstellen, ook dan gebruik je een moisturizer! Een moisturizer met een tintje gebruik je echter alleen ‘s ochtends

 

Verschil BB Cream en Tinted Moisturizer

 

Wat is het verschil tussen BB cream en moisturizer?
blog_divider

Een ander populair make-up product is BB cream. Deze Blemish Balm of Beauty Balm is net zoals foundation eigenlijk een voornamelijk cosmetisch product. Daarmee is het puur bedoeld om te fungeren als een dekkende laag en heeft het verder weinig voordelen voor je huid. 

Sommige BB creams hebben wel bepaalde toevoegingen die goed kunnen zijn voor je huid zoals vitamine C. Echter is het product niet volledig op de gezondheid van jouw huid gericht, zoals dat bij een tinted moisturizer wel het geval is.

 

 

Kan ik tinted moisturizer gebruiken in plaats van foundation?
blog_divider

Jazeker! Tinted Moisturizer is een uitstekende vervanger voor foundation. Helemaal als je op zoek bent naar een product wat goed is voor je huid en lichtgewicht is. Wel is het zo dat een tinted moisturizer natuurlijk een mindere dekking biedt dan dat foundation doet. 

 

Voor die gepolijste make-up look zal je dus nog steeds naar de foundation moeten grijpen. Echter is Tinted Moisturizer als je het ons vraagt een uitstekend everyday product. Het is namelijk zeer geschikt voor het alledaagse leven, omdat het je huid goed verzorgt en toch even net dat extra beetje dekking geeft. 

Daarom is Tinted Moisturizer een goede vervanger voor foundation! Zeker als je op zoek bent naar iets wat goed is voor je huid, licht aanvoelt en een subtiele dekking geeft. 

 

Tinted Moisturizer

 

Is tinted moisturizer goed voor mijn huid?
blog_divider

Tinted moisturizer is goed voor je huid! Dit komt omdat tinted moisturizer alle voedende stoffen bevat van een normale moisturizer. Daarnaast is een tinted moisturizer bedoeld voor de dag, waardoor het vaak ook verrijkt is met 1 van onze favoriete dingen: een zonbeschermingsfactor! 

Tinted Moisturizers met SPF zijn namelijk ontzettend goed voor je huid, omdat ze je huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon! De UV-stralen van de zon kunnen namelijk huidschade veroorzaken

1 van de type stralen: UVA stralen kunnen namelijk zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Door blootstelling aan de zon zul je dus sneller last krijgen van rimpels een fijne lijntjes. Je kunt je hiertegen beschermen door een breedspectrum zonbescherming te gebruiken! 

Dus ja, een Tinted Moisturizer is zeker goed voor je huid en kan zelfs nog extra bescherming bieden wanneer deze SPF bevat!

 

Onze favoriete tinted moisturizer!
blog_divider

Wij zijn al helemaal fan van Tinted Moisturizer én zo hebben we ook zeker onze favoriet! Namelijk de PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF30+ van Image Skincare. Dit product is een vervanger voor foundation, maar ook een moisturizer en zonbescherming! 

De subtiele kleur zorgt ervoor dat onzuiverheden en oneffenheden gecamoufleerd worden. Zo geef je net dat beetje extra dekking aan je huid, zodat deze er op zijn allerbest uit kan zien! 

Daarnaast biedt deze dagcrème ook bescherming tegen UVA en UVB stralen. Zo wordt je huid beschermd tegen rimpels, fijne lijntjes, pigmentatie en verlies van elasticiteit! Ook bevat deze crème HEV filters, wat beschermt tegen blauw licht!

Lees blog: Wat is het effect van blauw licht op de huid? 

Bekijk de Tinted Moisturizer van Image Skincare:

Image Skincare – Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

 • Egale Teint
Image Skincare PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

Image Skincare – Daily Tinted Moisturizer – Tester

 • Egale Teint
Image Skincare Prevention Tinted SPF Day Creme Tester

Image Skincare Tinted Moisturizer

 

De beste skincare shop je op Olivida.nl!
blog_divider

Op Olivida.nl shop je de beste skincare! In onze online huidsalon vind je namelijk enkel producten van echte salonmerken! Deze producten bevatten hogere concentraties aan actieve werkstoffen. 

Hierdoor kunnen de producten meer betekenen voor jouw huid! Zo kun je echt verbetering gaan zien en verschil gaan merken! 

Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoefte van jouw huid en adviseert bijpassende producten! Zo weet je gelijk waar je aan toe bent! 

Kijk je liever zelf rond? Navigeer dan gemakkelijk via de filters op onze website! Zo kun je producten filteren op merk, ingrediënt en op soort. Super handig! 

De beste huidverzorging vind je bij:

Olivida

Omega 3 Supplementen Huid

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link