1. Blogberichten
  2. De 6 Skincare Tips die je nodig hebt in de Winter

De 6 Skincare Tips die je nodig hebt in de Winter

skincare tips winter

Leestijd: 3-4 minuten

De 6 skincare tips die je nodig hebt in de winter

blog_divider

Een goed gehydrateerde huid staat gelijk aan een gezonde en blije huid tijdens de koude wintermaanden. Helaas is de lucht in de winter een stuk minder vochtig, waardoor je huid als vanzelf minder geneigd is om op natuurlijke wijze vocht op te nemen. Dat verklaart waarom je in de winter veel sneller last hebt van een droge, jeukende huid die snel geïrriteerd raakt. Je huid heeft een tekort aan de essentiële oliën die nodig zijn voor een goede barrièrefunctie en de warmte die afkomt van de kunstmatige verwarming doet onze huid ook niet veel goeds. Als je de winter comfortabel en glowy door wilt komen, is een goede winter skincare routine daarom van belang. We delen vandaag een aantal tips voor een stralende huid door weer en wind. Doe er je voordeel mee!

Nog geen skincare routine? Wij hebben ze samengesteld voor jouw huidtype ->

Liever persoonlijk advies? Laat onze huidspecialist een routine samenstellen ->

Tips voor skincare in de winter

blog_divider

Van het dragen van een SPF (ja, ook op grijze, ijskoude winterdagen) tot het toevoegen van een gezichtsolie aan je routine: een goede skincare routine is in de gure wintermaanden ontzettend belangrijk. We delen daarom 6 tips voor een gezond winterhuidje.

Gezichtverzorging Winter

1. Ga voor een milde cleanser

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je huid heeft het hele jaar door baat bij milde producten. Maar het ene milde product is het andere nog niet. Zo kan het dat je in de zomer gebruik maakt van een milde, schuimende cleanser die de olieproductie van je huid remt en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Denk bijvoorbeeld aan een cleanser met ingrediënten als salicylzuur of glycolzuur. Tijdens de zomer heel lekker, maar zo’n type mild product maakt je huid in de winter minder happy. Omdat je huid in de wintermaanden minder olie produceert, is een meer vette, cream-based cleanser bijvoorbeeld beter geschikt. 

Vind hier een cleanser geschikt voor jouw huidtype ->

2. Blijf een SPF gebruiken!

Ook dit mantra blijven we met liefde voor je herhalen: smeer je gezicht 365 dagen per jaar in met een SPF! Ja, ook in de winter, wanneer de zon mijlenver weg lijkt. In de winter ben je namelijk niet minder vatbaar voor zonneschade dan in de zomer. Kies voor een fijne, rijke moisturizer waaraan SPF is toegevoegd of een rijke zonnebrandcrème die je elke ochtend na je moisturizer aanbrengt. Hydraterende ingrediënten die de huidbarrière ondersteunen zijn een must. Denk bijvoorbeeld aan hyaluronzuur, vitamine E en squalene. 

Vind hier een dagcrème met SPF geschik voor jouw huidtype ->

Bekijk producten met Hyaruronzuur ->

Bekijk producten met Vitamine E ->

3. Wissel van moisturizer

Voor je moisturizer geldt eigenlijk hetzelfde als voor je cleanser. De kans is groot dat de lichte crème die je in de zomermaanden gebruikte nu niet meer genoeg doet voor je huid. In de winter heeft je huid namelijk behoefte aan een dikkere formule en ingrediënten die de huidbarrière ondersteunen en hydrateren. Daarom wil je je zomerse moisturizer inwisselen voor een dikkere, meer rijke crème. Ingrediënten als glycerine, ceramiden en hyaluronzuur zijn aanraders voor een zachte en gezonde huid. 

Bekijk onze moisturizers en filter op de juiste ingrediënten

Vind hier een moisturizer geschikt voor jouw huidtype ->

4. Exfolieer je huid

Hoe kouder het buiten is, hoe meer je huid de neiging heeft om dode huidcellen vast te houden. Je huid exfolieert van nature elke 28 dagen, maar in de winter kun je het proces het best een beetje ondersteunen met een fijne exfoliant. Omdat je wilt voorkomen dat je huid uitdroogt, is het belangrijk om een milde exfoliant te gebruiken en direct daarna zo goed mogelijk te hydrateren. Vermijd agressieve scrubs met grove korrels! Ga eerder voor een mild leave-on product. De skincare producten die je na het exfoliëren aanbrengt worden beter door je huid opgenomen. Zo zorg je voor extra hydratatie en krijg je geheid een mooie glow.

Vind hier een exfoliant geschikt voor jouw huidtype ->

5. Voeg een hydraterend masker toe

Wij zijn het hele jaar door fan van gezichtsmaskers, maar in de wintermaanden snakt je huid naar een extra boost. We verkopen in de webshop van Olivida een selectie van de allerbeste gezichtsmaskers die zorgen voor een verwenmomentje en huidverbetering in één. Af en toe een maskertje in de koude wintermaanden houdt je huid zacht, soepel en stralend. Voeg dus vooral een hydraterend gezichtsmasker toe aan je routine!

Verwen jezelf met een gezichtsmasker en geef je huid een boost ->

6. Kies voor een gezichtsolie als extra stap

Een goede gezichtsolie voegt een beschermend laagje toe dat je huid wapent tegen de koude winter. Een olie hydrateert en voorziet de huid van hoge levels vetzuren en antioxidanten. Je huid krijgt daarnaast een gezonde glow. Meng de olie door je moisturizer of breng de olie daarvoor al aan, als een serum. Deze extra stap in je routine is het meer dan waard!

Olivida Winter Huid Tips

Wapen je huid tegen de winter met een skincare routine van Olivida

blog_divider

We verkopen bij Olivida uitsluitend professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die jouw huid precies dat kunnen geven wat het nodig heeft. En omdat we het niet gek vinden dat je door het grote aanbod soms geen idee hebt welke producten bij jouw huid passen, maken we je het graag zo makkelijk mogelijk. Zo kun je via de website een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Daarnaast hebben we complete skincare routines samengesteld per huidtype, die je met één druk op de knop in je winkelmandje kunt stoppen. Zoek je liever op productsoort en/of ingrediënten? Met de verschillende filters maken we de zoektocht naar jouw nieuwe skincare product(en) extra makkelijk. Neem vooral een kijkje in de webshop!

Ga naar de webshop zoek op jouw huidtype ->

Skincare voor de winter

Meer lezen? Olivida helpt jou de winter door

blog_divider

Zo bereid je je huid voor op de feestdagen ->

Dit is waarom een SPF goed is voor je huid ->

Wat doet een exfoliant precies? ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link