1. Blogberichten
 2. Spring is in the air! Dit is de invloed van de Lente op je Huid

Spring is in the air! Dit is de invloed van de Lente op je Huid

Invloed Lente Huid

Leestijd: 3-4 minuten

Spring is in the air! Dit is de invloed van de lente op je huid
blog_divider

Het is weer lente en dat betekent dat je huid de gure wintermaanden heeft doorstaan. De lente neemt andere temperaturen met zich mee, brengt een ander vochtigheidslevel in de lucht en zorgt, als we een beetje geluk hebben, voor het zonnetje. Al deze verschillen met de winter hebben invloed op je huid. Het is daarom van belang om je skincare routine lente- en zomer-ready te maken. Benieuwd naar hoe je dat het best kunt doen? We schreven er eerder al een blog over! Vandaag zetten we de verschillende effecten die de lente op je huid kan hebben voor je op een rij. Lees je mee?

Huidverzorging Lente Zomer

Vier invloeden van de lente op je huid
blog_divider

Om glowy en gehydrateerd de lente door te komen is het van belang dat je de volgende invloeden van de lente op je huid leert kennen en je huid er tegen wapent. Een kleine switch in je dagelijkse skincare routine is vaak al genoeg om je huid optimaal te verzorgen en beschermen.

 

1. Meer blootstelling aan UV-straling

De kans is groot dat je in de lente meer buiten bent. Je pakt namelijk toch liever een terrasje op een zonnige lentedag dan middenin de winter. Doordat je meer tijd buiten doorbrengt, wordt je meer en langer blootgesteld aan de zon en daarmee aan schadelijke UV-stralen. Je huid beschermen met zonnebrand is elk seizoen en of je nu binnen of buiten bent belangrijk, maar als je daadwerkelijk de zon gaat opzoeken al helemaal. Zorg dus dat je een goed product met SPF in je routine hebt zitten.

Bekijk dagcrèmes met SPF

 

2. Zweten en onzuiverheden

Die zonnestralen en de warmere lentedagen zorgen ervoor dat je gemiddeld meer zult zweten dan in de wintermaanden. Als je je gezicht niet goed reinigt kunnen je poriën daardoor verstopt raken, met puistjes tot gevolg. En daar zit uiteraard niemand op te wachten. Reinig daarom twee keer per dag je gezicht met een milde cleanser om je poriën schoon te houden. Ook dit is eigenlijk een allround tip voor elk seizoen, maar zeker nu het warmer wordt goed om op te letten!

Vind jouw cleanser

 

3. Irritatie door allergieën

We hebben er laatst al een compleet blog aan gewijd: warm weer zorgt voor pollen in de lucht en dat is geen pretje voor de mensen met hooikoorts. Hooikoorts kan op zichzelf zorgen voor verschillende huidklachten. De klachten worden niet veroorzaakt door het binnenkrijgen van de pollen, maar door aanraking met pollen. De pollenallergenen dringen op die manier door in de huid, waarna een allergische reactie ontstaat. Het allerbelangrijkste wat je zelf kunt doen om huidklachten te verlichten, is het versterken van je huidbarrière. Dit kun je doen door goede skincare producten te gebruiken die jouw huid in al zijn behoeften voorziet. Een gezonde en gehydrateerde huid wapent zich automatisch beter tegen externe irritaties. Als je op dit moment al last hebt van huidklachten door hooikoorts kunnen verkoelende en verzorgende skincare producten je klachten verlichten. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens naar onze producten met aloë vera.

Skincare met aloë vera

 

4. Een verhoogde olieproductie

De combinatie van een verhoogde luchtvochtigheid en het meer gevoelig zijn voor zweten kan ervoor zorgen dat de olieproductie van je huid verhoogt. Mede daarom raden we aan om de rijke producten die je in de winter gebruikte in te wisselen voor lichtere producten die dit probleem niet verergeren, waardoor je onzuiverheden voorkomt. Een verhoogde olieproductie plus vette crème kunnen er namelijk voor zorgen dat je poriën verstoppen.

 

Lente SPF

De beste producten voor jouw skincare routine deze lente vind je bij Olivida
blog_divider

We hebben bij Olivida de beste producten in het assortiment voor jouw perfecte skincare routine deze lente. Hydraterende crèmes en lotions, exfolianten en scrubs om de winterlaagjes van je huid te verwijderen, milde cleansers, dagcrèmes met SPF en nog veel, veel meer. Wij van Olivida streven naar een gezonde huid voor iedereen. Omdat je vanzelf gaat stralen als je huid gezond en in topconditie is. We verkopen uitsluitend producten van professionele salonmerken die hoge concentraties werkstoffen bevatten en daadwerkelijk iets voor je huid kunnen doen. Wil je graag met skincare beginnen, maar weet je niet zo goed waar en hoe? Of loop je tegen een specifiek huidprobleem aan? Je kunt via de website een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je de perfecte producten voor jouw huidtype en huidconditie aan. Voor ‘snelle’ vragen over producten kun je ons altijd berichten via het chatvenster!

Bekijk onze samengestelde skincare routines ->

 

huidverzorging skincare chocola puistjes

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link