1. Blogberichten
 2. Aloë vera
 3. Verbrand door de Zon? Zo verzorg je je rode huid het beste!

Verbrand door de Zon? Zo verzorg je je rode huid het beste!

verbrande huid zon verzorgen

Leestijd: 3-4 minuten

Verbrand door de zon? Zo verzorg je je rode huid het beste!
blog_divider

Het is je vast en zeker weleens overkomen: je bent verbrand. En terwijl je er op het moment van verbranden zelf vaak niet veel van merkt, merk je het eenmaal thuis onder de douche wel degelijk. Je wilt natuurlijk het liefst dat je verbrande huidje zich zo snel mogelijk weer herstelt. Voorkomen blijft beter dan genezen, maar als het op genezen aankomt kennen wij wel een aantal tips & tricks. We delen vandaag daarom hoe je je verbrande huid het best kunt verzorgen. Lees je mee?

Tips om je verbrande huid te verzorgen
blog_divider

Het is enorm belangrijk om je regelmatig in te smeren met zonnebrand, maar aan onze preken heb je op dit moment niet zoveel meer. Op dit moment wil je gewoon van je vuurrode, warme huid af. Begrijpen we! In principe ‘herstelt’ je huid zichzelf gelukkig, maar het is altijd fijn om het natuurlijk herstellend vermogen te stimuleren. Daarnaast is het fijn om iets te doen tegen de pijn, de jeuk en het gloeien. We zetten vandaag vier tips om je verbrande huid zo snel mogelijk te herstellen voor je op een rij.

Producten met aloë vera zijn lifesavers

Aloë vera doet wonderen voor het genezen van je verbrande huid. We hebben laatst een complete blogpost aan dit bijzondere plantje gewijd, omdat de gel van de plant nog veel meer voordelen heeft voor de huid. Aloë vera werkt extreem hydraterend en voedend. De gel uit het plantje wordt al sinds de Egyptische oudheid gebruikt om de beschadigde huid te kalmeren. Een after sun product met aloë vera is fijn om te gebruiken, maar over het algemeen kun je het best een zo zuiver mogelijk product met het ingrediënt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van pure aloë vera gel? Geloof ons, dit wil je gebruiken voor jouw verbrande huid!

SPA Salonnepro – Aloe Vera Gel

 • Kalmeert direct en heeft een sterk herstellende werking
SPA Salonnepro - Aloe Vera Gel

Koude kamillethee is een lifehack

Ook kamille werkt kalmerend effect bij een verbrande huid. Kamille verlicht de pijn die je voelt en verkoelt je huid. Je kunt het best een flinke pot sterke kamillethee zetten en het theewater goed af laten koelen. De koude kamillethee kun je vervolgens op je pijnlijke, verbrande huid aanbrengen. Deze methode is natuurlijk, enorm goedkoop én biedt direct verlichting. Tip!

 

Yoghurt voor een snel herstel

Het idee is even wennen, maar je verbrande huid heeft veel baat bij yoghurt. In koude yoghurt zitten probiotica die kunnen helpen om de natuurlijke barrière van je huid te herstellen. Een dikke, Griekse yoghurt werkt het beste. Smeer de eerste drie dagen een flinke laag op je huid. Laat de yoghurt zo’n vijf à tien minuten zitten en spoel het daarna af. Extra fijn: de koude yoghurt helpt je huid niet alleen herstellen, maar verlicht ook direct de pijn die je voelt. 

 

Een lauw bad of een lauwe douche voor verlichting

Een lauwe douche of een lauw bad verlicht de pijn en helpt de ‘brand’ uit je huid te trekken. Je kunt het best geen sop of andere doucheproducten gebruiken: alleen het lauwe water is meer dan voldoende. In je verkoelende bad kun je eventueel lavendelolie (tegen de pijn), baking soda (tegen irritatie en roodheid) of appelciderazijn (werkt ontstekingsremmend) gieten.  

 

Verbrande huid SPF zonnebrand

Voor eens en voor altijd: dit is het belang van SPF voor je huid
blog_divider

Nu we onze tips met je hebben gedeeld, willen we je toch nog één keer wijzen op het belang van SPF. Huidcellen die eenmaal zijn beschadigd, herstellen namelijk niet meer. Daarom is het écht heel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke UV-straling waaraan je wordt blootgesteld als je de zon ingaat. Je verbrande huid lijkt op een gegeven moment volledig herstelt, maar je huid veroudert in de vorm van rimpels en pigment en verliest zijn veerkracht. Zonbescherming is dus echt geen overbodige luxe!

Bekijk dagcrèmes met SPF

De beste (after-)sun producten vind je bij Olivida
blog_divider

Ben je op zoek naar producten die verlichting bieden voor je verbrande huid? We verkopen verschillende producten met aloë vera die de huid kalmeren en het natuurlijk herstellend vermogen ondersteunen. In de webshop van Olivida vind je daarnaast een selectie van professionele salonproducten mét SPF. Een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht of een dagcrème met SPF is onmisbaar in je dagelijkse skincare routine. Geen dikke, vettige zonnebrandcrèmes met een witte waas, maar hydraterende, fijne producten die snel intrekken en je niet op je gezicht voelt zitten. Ben je benieuwd naar welke producten bij jouw huidtype en huidconditie passen? Via de website kun je een gratis huidadvies aanvragen! Onze beautyspecialist Melanie kijkt graag met je mee en raadt je meteen passende producten aan. Wie weet tot snel!

advies verbrande huid

 

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link