1. Blogberichten
 2. Dit is Waarom Crème met SPF Belangrijk is in je Skincare Routine

Dit is Waarom Crème met SPF Belangrijk is in je Skincare Routine

SPF gezichtsverzorging informatie

Leestijd: 3-4 minuten

Dit is waarom een SPF belangrijk is in je skincare routine

blog_divider

Dagelijks wordt je huid blootgesteld aan Uv-stralen, afkomstig van de zon. De zon is niet altijd zichtbaar maar dat maakt voor de schadelijke UVA- en UVB stralen niets uit, de stralen gaan dwars door de wolken heen. Er bestaan verschillende manieren om je huid te beschermen tegen de Uv-stralen. Er wordt vaak aangeraden om je huid te bedekken met kleding, om een grote hoed te dragen of om de zon op het heetst van de dag te vermijden. Toch zijn deze maatregelen niet voldoende om zonbeschadiging te voorkomen. Een crème met SPF kan jou daar goed bij helpen. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van de directe en indirecte gevolgen van zonnestraling.

Wat is SPF?

blog_divider

SPF is een afkorting voor Sun Protection Factor. Dit is een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen Uv-stralen die de huid kunnen schaden. SPF in een verzorgingsproduct zoals zonnebrandcrème geeft aan hoelang je huid blootgesteld kan worden aan Uv-straling voordat er zonbeschadiging optreedt. Hoe lang je daadwerkelijk in de zon kan zitten zonder zonbeschadiging hangt ook af van andere factoren zoals je huidtype en de felheid van de Uv-stralen. Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon met SPF om rimpels, lijntjes en vlekken op de huid te voorkomen. Daarnaast is Uv-straling een belangrijke oorzaak van huidkanker. Een SPF kan ervoor zorgen dat jouw huid mooi en gezond blijft

Wat is het verschil tussen SPF30 en SPF50? 

blog_divider

Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat nou het daadwerkelijke verschil is tussen de factor 30 en 50 dat in zonbeschermingsproducten is verwerkt. Boven SPF15 zitten er zeker verschillen tussen de factors. We geven je een voorbeeld in exacte getallen: SPF15 biedt 93,3% bescherming, SPF30 biedt 96,5% bescherming en SPF50 biedt 98% bescherming. Een SPF beschermt je dus voor het allergrootste gedeelte tegen de Uv-straling, maar nooit voor de volle 100%. 

Een product met SPF gebruiken 

blog_divider

Vroeger werd SPF voornamelijk gebruikt in producten die enkel bedoeld waren voor zonbescherming. Tegenwoordig wordt SPF vaker verwerkt in huidverzorgingsproducten zoals crèmes en moisturizers. Helaas maakt nog niet iedereen gebruik van huidverzorgingsproducten met SPF, terwijl ze dat wel zouden moeten doen! Je kunt het eenvoudig opnemen in je dagelijkse skincare routine door er een product met SPF aan toe te voegen. Het gebruik van een SPF is de laatste stap in de verzorgingsroutine. Breng iedere ochtend, na je dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine, de dagcrème met SPF aan op de huid. Laat het product goed intrekken. Smeer naast het gezicht ook de hals en rondom de ogen in. Het is niet de bedoeling dat je de SPF mengt met andere producten. Hierdoor kan de werking van SPF verminderen. Het in de ochtend aanbrengen is over het algemeen voldoende voor de gehele dag, tenzij je de gehele dag buiten doorbrengt en de huid wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Dan zou je frequenter moeten smeren. 

De huidspecialist van Olivida heeft diverse skincare routines samengesteld voor elke huidtype ->

Wat zijn de voordelen van SPF? 

blog_divider

Je huid zal je dankbaar zijn als je een crème of moisturizer met SPF toevoegt aan je dagelijkse skincare routine. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je huid goed beschermd wordt tegen zonbeschadiging. Het vertraagt ook het huidverouderingsproces. Daarnaast heb je minder kans op huidkanker. Ook geeft het de huid het vermogen om zich te herstellen van eerder opgelopen schade. Verder blokkeert een SPF sporen van luchtvervuiling waardoor de huid minder wordt beschadigd. Kortom: wie een mooie, jonge en gezonde huid wil behouden dient dagelijks een product met SPF te smeren. Gun je huid net dat beetje extra aandacht dat het verdient. 

SPF producten gezichtsverzorging creme

De 5 beste verzorgingsproducten met SPF

Image Skincare – Prevention Daily Tintend Moisturizer SPF30

blog_divider

Image Skincare heeft een moisturizer ontwikkeld die je huid een mooie egale tint geeft. Hierdoor worden oneffenheden op de huid gecamoufleerd. Daarnaast zit de crème vol met voedende ingrediënten, antioxidanten en vitamines. In één klap zorg je voor een gezonde gehydrateerde huid die ook nog eens beschermd is tegen Uv-straling. Deze crème beschermd de huid tegen UVA- en UVB-straling. Een echt must have product met SPF! 

Bekijk product

Dermalogica – Pure Light SPF50

blog_divider

Deze dagcrème van Dermalogica beschermt de huid tegen UVA- en UVB-straling. Daarnaast beschermt de crème de huid gedurende de dag tegen Uv-stralen waardoor hyperpigmentatie kan worden voorkomen. De krachtige crème van Dermalogica bevat peptides die helpen bij het reguleren van de melanine productie en algenextracten die zorgen voor een heldere huid. Daarnaast zorgt de Hyaluronzuur ervoor dat de natuurlijke vochtbalans in de huid wordt versterkt. Hierdoor krijgt je minder last van oneffenheden op de huid. 

Bekijk product

ALPHA-H – Daily Essential Moisturiser SPF50+

blog_divider

ALPHA-H – Daily Essential Skin Moisturiser SPF50 is een hydraterende dagcrème die voedt, hydrateert en beschermt tegen vroegtijdige veroudering en pigmentatie door blootstelling aan de zon. Geschikt voor alle huidtypen; in het bijzonder de normale tot droge huid.

Ondanks de hoge factor heb je geen idee dat je een dagcrème met SPF50 op hebt. De lichte textuur trekt snel in zonder een wit of vet waasje achter te laten. Hierdoor is het meteen een uitstekende basis voor make-up.

Bevat 5 van de meest innovatieve UVA/UVB filters: zij beschermen tegen zonschade doordat zij UV-straling omzetten in veilige infrarode warmte.

Bekijk product

Image Skincare – Prevention Matte Moisturizer SPF32

blog_divider

Als je ervan op de hoogte bent dat Uv-straling voor huidveroudering en -beschadiging kan zorgen dan wil je zeker gebruik gaan maken van de Prevention Matte Moisturizer SPF32 van Image Skincare. Deze dagcrème beschermt de huid dagelijks tegen zonbeschadiging en vroegtijdige huidveroudering. Daarnaast voedt het de huid met antioxidanten en belangrijke vitamines. Ook geeft deze dagcrème je huid een matte teint mee. Hierdoor ziet je huid er egaal, gezond en strak uit. 

Bekijk product

SPA Salonnepro – Anti-Aging Protect SPF50

blog_divider

Een must have product met SPF voor je dagelijkse skin care routine is de Anti-Aging Protect Cream van SPA Salonnepro. Deze crème bied je een krachtige bescherming tegen UVA- en UVB-stralen door de SPF50+ factor. Naast de juiste bescherming gaat je huid ook snel soepel en gezond aanvoelen door de toevoegingen van Argan-, Olijf en Jojoba oliën. Dit versterkt de natuurlijke barrière van de huid. Om het compleet te maken bevat deze dagcrème Hylaronzuur, vitamine C en E. Dit zorgt voor de perfecte vochtbalans in de huid en gaat huidveroudering tegen. Wat is er nog meer voor nodig om je te overtuigen?! 

Verbeter je huid, samen met Olivida

Onze keuze voor jou.

Gebruik deze producten voor een perfect resultaat

ALPHA-H – Daily Essential Moisturiser SPF50+

Op voorraad
Beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering door blootstelling aan de zon.
Geschikt voor:
Droge huid | Normale huid | Gevoelige huid | Rimpels | Pigmentatie | Vochtarme huid | Rosacea
Productsoort:
Dagcrème | Moisturizers | Dagcrème met spf
Ingrediënten:
UVA/UVB filters, vitamine E, provitamine B5, silica, aloë vera.

Dermalogica – Pure Light SPF50

Uitverkocht
Beschermt de huid tegen hyperpigmentatie.
Geschikt voor:
Pigmentatie
Productsoort:
Dagcrème | Dagcrème met spf | Moisturizers
Ingrediënten:
Eucalyptus, Avobenzone (3.0%), Octinoxate (7.5%)

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Een complete skincare routine?

Vind jouw product in de webshop

Volg ons op social media

Share via
Copy link