1. Blogberichten
  2. Dit is de favoriete skincare routine van onze huidspecialist Melanie

Dit is de favoriete skincare routine van onze huidspecialist Melanie

huidspecialist melanie

Leestijd: 3-4 minuten

Dit is de favoriete skincare routine van onze huidspecialist Melanie

blog_divider

Als je into huidverzorging bent of nog steeds zoekende bent naar de beste producten voor jouw huid, is het altijd leuk om eens te kijken naar wat anderen gebruiken. Daarom vandaag een kijkje in de skincare-keuken bij onze huidspecialist Melanie (Maison Beauty) die de ideale routine heeft gevonden voor haar soms onvoorspelbare huid. Als je een vochtarme, vette en/of acnegevoelige huid hebt, zou je uit haar routine nog weleens inspiratie kunnen halen. Dus, lees je mee?

Word jouw huidtype hier niet benoemd? Lees dit artikel hoe je een passende skincare routine vindt ->

Of Laat gratis onze huidspecialiste een routine samenstellen voor jouw huid ->

skincare testen

De ideale skincare routine voor haar huidtype

blog_divider

Melanie omschrijft haar huid zelf als een meer vette en acnegevoelige huid, die soms heel rustig is, maar door hormoonschommelingen heeft  ze af en toe last van onderhuidse ontstekingen. Daarnaast is haar huid vochtarm; na het douchen voelt haar huid trekkerig aan en pas wanneer ze haar favo producten aanbrengt voelt haar huid weer comfortabel. De routine van Melanie bestaat uit producten van ALPHA-H, Image Skincare en SPA Salonnepro die ervoor zorgen dat haar huid zo rustig mogelijk blijft, lekker aanvoelt en wordt beschermd. We zoomen vandaag één voor één in op de producten in haar routine. En je begrijpt dat de routine van een huid- en beautyspecialist er één is die met zorg is samengesteld… Be inspired! 

1: ALPHA-H Triple Action Cleanser – €34,95 

Deze cleanser van ALPHA-H is geschikt voor de gecombineerde tot vette huid. Hij reinigt intensief, maar droogt de huid niet uit. Door ingrediënten als aloë vera, komkommerextract en tijm wordt de huid verkoeld, gehydrateerd én gekalmeerd. De krachtige en antibacteriële werking van de ingrediënten gaat daarnaast overtollig talg en onzuiverheden tegen. Voor een optimale reiniging kun je – net als Melanie – je huid double cleansen. Oftewel twee keer reinigen. Meer weten over double cleansing? We hebben er een blog over geschreven!

Bekijk Product ->

2: ALPHA-H Vitamin B Serum – €54,95

Dit serum is een bestseller van ALPHA-H en dat is niet voor niets zo! Het serum bevat 5% vitamine B3 (niacinamide), een ingrediënt dat ervoor zorgt dat de natuurlijke vet- en vochtbalans wordt hersteld en op peil wordt gehouden. Naast vitamine B3 bevat het serum ferulic acid, een zuur dat goed samenwerkt met niacinamide en pigmentvlekjes en oneffenheden vervaagt. Omdat een vochttekort kan leiden tot een verstoorde talgproductie, helpt dit product ook tegen een glimmende T-zone en bij het verminderen en voorkomen van onzuiverheden. En alsof dat nog niet genoeg is werkt het serum ook tegen droogtelijntjes en vroegtijdige huidveroudering. Melanie gebruikt dit serum ‘s avonds direct na het reinigen van haar huid en voordat ze haar nachtcrème aanbrengt. Wil je meer weten over het toevoegen van niacinamide aan je skincare routine? Bekijk ons blog over niacinamide!

Bekijk Product ->

3: ALPHA-H Balancing Moisturiser & Gentle Exfoliant – €49,95

De Balancing Moisturiser & Gentle Exfoliant van ALPHA-H is een lichte, frisse moisturizer en exfoliant in één, omdat er 10% glycolzuur aan is toegevoegd. Dit product is geschikt voor de normale tot gecombineerde huid en de vette huid of probleemhuid. Melanie gebruikt dit product ‘s avonds, na het dubbel reinigen van haar huid en het aanbrengen van het bovenstaande vitamine B serum. De glycolzuur in het product verwijdert dode huidcellen, verheldert en egaliseert de teint, stimuleert de celvernieuwing en vermindert schilfertjes, fijne lijntjes, littekentjes en pigmentvlekjes. Voor een vette of acnegevoelige huid is dit product perfect om de talgproductie in balans te brengen, waardoor een glimmende T-zone wordt voorkomen. Ook helpt dit product de poriën verfijnen en zuiveren, waardoor acne en bacteriële ontstekingen verminderen. Na het aanbrengen kan dit product een beetje prikken, maar dat betekent dat de glycolzuur z’n werk doet! Het prikkende gevoel trekt na een paar minuten vanzelf weg. 

Bekijk Product ->

4: Image Skincare – Hydrating Eye Recovery Gel – €51,50

De VITAL C – Hydrating Eye Recovering Gel van Image Skincare helpt bij een vermoeide blik, donkere kringen en wallen. De dagcrème is geschikt voor alle huidtypen; ook voor de gevoelige huid! De unieke combinatie van ingrediënten maakt van dit serum een waar anti-aging powerhouse. Eyeliss en vitamine K helpen wallen te bestrijden en natuurlijke peptiden verminderen de donkere kringen onder je ogen. Kraaienpootjes en lachrimpels worden aangepakt door het ingrediënt argireline en door de hoge concentratie vitamine C en een mix van voedende antioxidanten wordt de afbraak van collageen tegengegaan. Melanie gebruikt deze oogcrème in de ochtend en avond. 

Bekijk Product ->

5: SPA Salonnepro – Aqua Recover HYA+ Serum – €24,90

Dit bekende serum van SPA Salonnepro is een must have voor alle huidjes die wat extra vocht kunnen gebruiken. Het serum bevat de maximale dosering hyaluronzuur en zorgt er daardoor voor dat de huid er gladder en frisser uitziet en comfortabeler aanvoelt. Melanie gebruikt dit serum ‘s ochtends na het reinigen van haar gezicht voor extra hydratatie. Daarna brengt ze haar favoriete dagcrème aan. 

Bekijk Product ->

6: ALPHA-H Essential Skin Perfecting Moisturizer SPF15 – €41,95

Alpha H Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15

Deze moisturizer van ALPHA-H is een luchtige en zachte alles-in-één dagcrème met SPF15. Melanie gebruikt deze crème op dagen dat ze veel binnen zit, bijvoorbeeld op kantoor. De dagcrème hydrateert, voorziet de huid van antioxidanten én beschermt tegen de schadelijke gevolgen van de zon, blauw licht (van je computer, smartphone en tv) en luchtvervuiling. De formule is non-comedogeen en verstopt de poriën daardoor niet! Het product bevat vier effectieve zonnefilters die UV-licht omzetten in onschadelijke infrarode warmte: ideaal. Ook deze crème bevat niacinamide (vitamine B3), wat de barrièrefunctie van de huid ondersteunt en vochtverlies vermindert. Melanie tipt deze dagcrème ook als primer voor onder je make-up!

Bekijk Product ->

7: Image Skincare – PREVENTION Daily Matte Moisturizer SPF32 – €52,50

Op de dagen dat ze veel buiten is gebruikt Melanie deze moisturizer van Image Skincare in plaats van bovenstaande dagcrème. Ook deze dagcrème bevat een zonnefilter en is geschikt voor de vette huid, de gecombineerde huid en bij acne. UVA- en UVB-filters beschermen tegen verbranden en tegen vroegtijdige huidveroudering. De antioxidanten en essentiële vitamines in het product hydrateren de huid, terwijl schade door bijvoorbeeld vrije radicalen wordt tegengaan. Door de microsponge-technologie wordt overtollig vet geabsorbeerd, waardoor de huid een mooie, matte finish krijgt.

Skincare producten bij Olivida

blog_divider

Wil je meer weten over de favoriete producten van Melanie of (één van) de producten zelf shoppen? Via deze link kun je alle producten bekijken en/of aanschaffen! Vraag je je af of een bepaald product bij je past of heb je een andere vraag over jouw eigen huid(type)? Je kunt nu tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen! Melanie herself neemt jouw huid onder de loep en helpt je graag bij het vinden van de juiste skincare. Samen gaan we voor huidverbetering!

Graag gratis vrijblijvend advies betreft uw huid?  Vraag gratis huidadvies aan ->

Meer lezen? Bekijk onderstaande artikelen over huidverzorging

blog_divider

Wat voor soort puistjes en onzuiverheden zijn er? En hoe kan je ze onderscheiden? ->

Dit is waarom een SPF goed is voor je huid ->

De juiste volgorde van je skincare routine: Stap voor stap ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link