double cleansing skincare

Leestijd: 2-3 minuten

Double cleansing: wat is het en wat doet het voor je huid?

blog_divider

De naam zegt het al: double cleansing betekent letterlijk het dubbel reinigen van je huid. Het twee keer achter elkaar reinigen van je huid met twee verschillende cleansers, om precies te zijn. De double cleansing methode is in Zuid-Korea en Japan al heel lang populair en ook in het Westen zijn veel mensen inmiddels fan. De eerste cleanser die je volgens de two step-methode gebruikt is een reinigingsolie of -balm; in ieder geval een cleanser op oliebasis. Het tweede product is een ‘normale’ in water oplosbare cleanser in de vorm van een milk, foam, gel of lotion. Dus: eerst een cleanser op oliebasis en dan een cleanser op waterbasis. ‘Waarom?’, horen we je denken. Dat leggen we je in dit blog graag uit. Streef jij naar een perfect huidje? Lees dan even mee!

Vind direct de juiste cleanser voor jouw huidtype ->

Waarom double cleansing?

blog_divider

De reden achter het dubbel reinigen van je huid met zowel een cleanser op oliebasis als een cleanser op waterbasis, is een extra schone huid. Als je huid niet helemaal schoon is, werken je skincare producten namelijk niet optimaal en blijft je huid niet zuiver. De werkstoffen uit de serums, maskers en crèmes die je na het reinigen aanbrengt worden alleen goed opgenomen door een écht schone huid. In principe kunnen we stellen dat verschillende soorten cleansers verschillende typen onzuiverheden aanpakken. Cleansers op basis van olie verwijderen onzuiverheden op oliebasis, zoals make-up en talg. Cleansers op waterbasis verwijderen onzuiverheden op waterbasis, zoals zweet en vuil. Door te reinigen met beide soorten cleansers worden beide soorten onzuiverheden van je huid verwijderd. Je geeft je gezicht met een double cleanse daarom de diepste en zachtste reiniging mogelijk. 

Liever persoonlijk advies? Onze huidspecialiste helpt u kosteloos verder ->

Heeft jouw huid baat bij double cleansing?

blog_divider

Double cleansing is geschikt voor bijna elk huidtype. Alleen in het geval van een zeer gevoelige, zeer droge of rosacea-gevoelige huid kun je de double cleanse-methode beter links laten liggen. Zo voorkom je dat je je huid onnodig uitdroogt. In vrijwel alle andere gevallen – in het bijzonder bij een vette of acnegevoelige huid, of wanneer je veel make-up draagt – is double cleansing iets voor jou. Het gebruiken van een olie cleanser als je al een vettige huid hebt, voelt misschien niet als het meest logische om te doen. Maar júist een vette en/of acnegevoelige huid knapt op van een double cleanse. Een vette huid produceert namelijk meer onzuiverheden op oliebasis dan een ‘normale’ huid, en een olie cleanser is het meest effectieve product om die onzuiverheden te verwijderen. Ook als je foundation draagt wil je gebruikmaken van een olie cleanser die je make-up op milde wijze echt goed verwijdert. Maar als je geen make-up draagt wordt je huid net zo gelukkig van een double cleanse. Make-up is namelijk maar één van de vele soorten onzuiverheden op oliebasis. Een cleanser op oliebasis is bijvoorbeeld ook een ster in het verwijderen van de SPF die je – als het goed is – elke ochtend aanbrengt. 

Heb jij het huidtype ‘vette huid’? Lees meer over jouw huid in onze huid encyclopedie ->

Heb jij last van acne’? Lees meer over deze huidaandoening in onze huid encyclopedie ->

Bekijk alle huidtypes in onze huid encyclopedie ->

Het (langetermijn)effect van double cleansing

blog_divider

Het reinigen met de olie cleanser (stap één) wordt gezien als een voorbereidende stap. Je maakt je huid eerst vrij van make-up en zonnebrand, voor je je huid daadwerkelijk reinigt. Als je deze stap niet uitvoert, reinig je eigenlijk dóór de lagen make-up en zonnebrand heen. Een kleine disclaimer: veel cleansers zijn tegenwoordig al zo samengesteld dat ze makkelijk de verschillende soorten viezigheid, make-up en zonnebrand van het huidoppervlak kunnen verwijderen. Double cleansing is in de meeste gevallen dus geen must voor een mooie huid, maar kan in sommige gevallen wel de moeite waard zijn. Merk je dat je huid na het ‘single’ reinigen met je favoriete cleanser nog niet helemaal schoon aanvoelt, dan kun je (‘s avonds) de double cleanse-methode toepassen. Het effect van de meer grondige reiniging ga je zien doordat dat de volgende producten die je aanbrengt beter hun werk kunnen doen. Double cleansing kan op den duur dus zeker zorgen voor huidverbetering! 

De beste cleansers shop je bij Olivida

blog_divider

Wil jij double cleansing gaan uitproberen? Of ben je überhaupt op zoek naar een milde gezichtsreiniger die jouw huid smooth en glad achterlaat? We hebben een selectie van de beste milde cleansers in ons assortiment. Een van onze favoriete cleansers op oliebasis is de Melting moment Cleansing Balm van ALPHA-H. In je double cleansing-routine zou dit een perfecte eerste stap zijn. Vervolgens kun je je huid reinigen met een cleanser op waterbasis, zoals de SPA Salonnepro Gentle Face Wash. In onze webshop vind je hoe dan ook een cleanser die past bij de behoeften van jouw huidtype. Ben je benieuwd of double cleansing iets voor jou is? Of heb je een andere vraag over jouw huid of huidtype? Je kunt nu tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen via de website! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan.

cleanser

Nog niet uitgelezen? Lees meer over..

blog_divider

Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine? ->

Van welke voeding krijg je puistjes? De waarheid over het effect van voeding op je huid ->

Verbeter je huid, samen met Olivida

Onze keuze voor jou.

Gebruik deze producten voor een perfect resultaat

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link