1. Blogberichten
 2. Waarom je niacinamide wil toevoegen aan je skincare routine

Waarom je niacinamide wil toevoegen aan je skincare routine

niacinamide

Leestijd: 3-4 minuten

Waarom je niacinamide wil toevoegen aan je skincare routine

blog_divider

Het is een echte hit in beautyland: het ingrediënt niacinamide in huidverzorging. Het veelzijdige ingrediënt is te gebruiken bij bijna ieder huidprobleem en ieder huidtype en doet wonderen. Als we ergens fan van zijn dan is het wel van skincare producten die daadwerkelijk iets doen met onze huidjes. En dat dat bij producten met niacinamide het geval is is wetenschappelijk bewezen én hebben we zelf mogen ondervinden. We vinden daarom dat iedereen dit interessante, relatief nieuwe ingrediënt in huidverzorging moet leren kennen. Nieuwsgierig geworden? Lees vooral even mee!

Weet je niet wat voor huidtype je hebt of wat je moet aanschaffen? Onze huidspecialiste helpt je graag met kosteloos advies ->

Wat is niacinamide?
blog_divider

Niacinamide heet ook wel vitamine B3 of nicotinamide. De vitamine is een alleskunner die veel verschillende huidtypen en -condities ondersteunt. Volgens wetenschappers is het ingrediënt effectief omdat het een voorloper is van twee belangrijke biochemische co-enzymen (met heel ingewikkelde namen). Dit zijn twee moleculen die beide centraal staan in de chemische reacties die je huidcellen nodig hebben om schade te herstellen en normaal te functioneren. Als je je lichaam vitamine B3 geeft, wordt een snelle toename van cellen gestimuleerd en kan je lichaam meer vrije radicalen (die vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken) opnemen en neutraliseren. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dit proces zorgt voor een mooie, gezonde huid. Daarnaast zou niacinamide de lipiden die de beschermende barrière van de huid helpen behouden verhogen. Dit zou rimpels en fijne lijntjes tegengaan en de vochtbarrière van de huid versterken. 

Bekijk onze producten met Niacinamide ->

exfoliant Alpha-H

Bekijk de ALPHA-H Vitamine B Serum ->

Waarom zou je niacinamide gebruiken?

blog_divider

Niacinamide heeft op verschillende manieren een positief effect op de huid. Het is een antioxidant (net als bijvoorbeeld vitamine C) en werkt daarom onder andere tegen hyperpigmentatie. Niacinamide werkt tegen pigmentvlekken en werkt ontstekingsremmend, maar wordt niet geclassificeerd als exfoliant. Het werkt dus op een andere manier dan bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur. Ook is het wateroplosbaar, waardoor het makkelijk in een crème of serum te stoppen is. Omdat het ingrediënt in huidverzorging zoveel verschillende voordelen heeft, zetten we de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje.

 

 • Niacinamide als anti-aging product

We noemden het hierboven al even: antioxidanten (zoals niacinamide) beschermen tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. Denk aan uitlaatgassen, zon en sigarettenrook. Daarnaast stimuleert niacinamide collageen- en celaanmaak, wat zorgt voor een glad en plump huidje. En dat is niet alles: het ingrediënt herstelt en beschermt de huidbarrière zodat vocht langer wordt vastgehouden. Daarom werkt het ook super bij een droge huid en fijne (droogte)lijntjes. 

Lees meer over hoe huidveroudering onstaat in onze huid encyclopedie ->

 

 • Niacinamide tegen acne

Niacinamide werkt talgregulerend en is daarom geschikt voor iedereen die een gecombineerde of vette huid heeft. De vitamine heeft daarnaast een antibacteriële en ontstekingsremmende werking en daardoor een kalmerend effect op de huid. Puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon! Producten met niacinamide kunnen dus uitkomst bieden bij een acnegevoelige huid, maar dit maakt ze niet ongeschikt voor andere huidtypen. Integendeel. Ieder huidtype heeft baat bij niacinamide. Zelfs de meest gevoelige huid, met bijvoorbeeld rosacea. Het ingrediënt is dus allesbehalve agressief voor de huid.

Lees meer over de vette, gecombineerde en acne gevoelige huid in onze huid encyclopedie ->

 

 • Niacinamide om de huid te egaliseren

Heeft jouw huid een ongelijke teint? Ook dan is dit jouw ingrediënt. Niacinamide heeft namelijk een verhelderend, ‘brightening’, effect op de huid. Het vervoer van melanine wordt afgeremd en daardoor wordt pigmentatie verminderd. Ook stimuleert het, zoals we al noemden, de aanmaak van huidcellen, waardoor (acne)littekentjes op lange termijn minder zichtbaar worden.

 

 • Niacinamide tegen grove poriën 

Omdat de elasticiteit van de huid wordt verbeterd en de talgproductie wordt afgeremd wanneer je niacinamide gebruikt, worden je poriën minder zichtbaar. De combi van effecten voorkomt dat je poriën worden ‘uitgerekt’ door vuil, talg, olie en zon. Met een glowy huidje met geminimaliseerde porien tot gevolg. Waar kunnen we tekenen?

niacinamide voordelen huid

 Hoe voeg je niacinamide toe aan je routine?

blog_divider

Ben je al om? Je huid zal je dankbaar zijn! Niacinamide is gelukkig heel makkelijk in gebruik. Je kunt het best kiezen voor goed samengestelde huidverzorgingsproducten die zowel niacinamide bevatten als andere ingrediënten die goed zijn voor je huid. Een mix van ingrediënten in je routine is belangrijk, omdat je huid verschillende ingrediënten nodig heeft om er stralend uit te zien en goed aan te voelen. Je kunt het vergelijken met voeding. Je lichaam heeft verschillende soorten gezonde voeding nodig, niet alleen broccoli. Anders raak je alsnog ondervoed. Hetzelfde geldt voor je huid. De vorm van het product dat niacinamide bevat bepaalt welke stap in je routine het aanbrengen van je niacinamide wordt. Ben je benieuwd naar de beste volgorde waarin je je skincare kunt aanbrengen of heb je een opfriscursus nodig? Alles over de volgorde van jouw optimale routine vind je hier.

Heb jij nog geen skincare routine? Onze huidspecialiste heeft deze samengesteld voor ieder huidtype ->

Producten met niacinamide bij Olivida

blog_divider

Bij Olivida zijn we fan van de niacinamide trend en wat ons betreft verdient het ingrediënt alle lof van de wereld. We verkopen daarom een selectie producten met niacinamide die je per direct aan je routine wilt toevoegen. Niacinamide is verkrijgbaar in de vorm van serums, dagcrèmes, maskers en meer. Omdat we alleen werken met professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen, kan onze skincare jouw huidconditie optimaliseren. Op deze pagina vind je alle producten met niacinamide die we bij Olivida verkopen. Welk product ga jij uitproberen?

Bekijk al onze producten met niacinamide ->

Of laat gratis onze huidspecialist een routine samenstellen voor jouw huid ->

Nog niet uitgelezen? Lees verder!

blog_divider

Deze skincare producten kun je beter niet met elkaar combineren ->

Hoe vaak  moet ik mijn skincare aanbrengen ->

Hoe vind je een passende skincare routine ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link