1. Blogberichten
 2. De juiste volgorde van je skincare routine: stap voor stap

De juiste volgorde van je skincare routine: stap voor stap

Volgorde Skincare Routine - stap voor stap

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Skincare routine

De juiste volgorde van je skincare routine: stap voor stap

blog_divider

Hoe meer skincare je aan jouw routine toevoegt, hoe lastiger het wordt om te bepalen in welke volgorde je alle producten aanbrengt. En de volgorde is ontzettend belangrijk voor de effectiviteit van de skincare. Als je jouw serums en crèmes in de verkeerde volgorde aanbrengt verliezen de werkstoffen van een product namelijk hun kracht. En laat dat nou net zijn waar we niet op zitten te wachten. Daarom vandaag een masterclass skincare smeren van ons voor jou, zodat je voor eens en voor altijd weet in welke volgorde je je producten aanbrengt. 

Inhoudsopgave:

skincare routine aanbrengen

De volgorde waarin je jouw skincare routine wilt aanbrengen

blog_divider

Heb je de juiste skincare producten voor jouw huidtype in huis? Mooi! Dan kun je de volgende stappen in je hoofd prenten. Komt ‘ie:

Stap 1: cleanser
blog_divider

De allerbelangrijkste en forever eerste stap om je skincare routine zowel ‘s ochtends als ‘s avonds mee te beginnen is de reiniging. Bij het reinigen van je huid met een milde cleanser verwijder je make- up, vuil en overtollig talg. Een goede cleanser bevat daarnaast huidherstellende ingrediënten die helpen bij het tegengaan van onzuiverheden. Pas wanneer je gezicht goed gereinigd is kunnen de volgende producten die je aanbrengt hun werk goed doen. Het reinigen van je huid is dus een stap die je geen dag over zou moeten slaan. 

Vind hier de cleanser voor jouw huid ->

Stap 2: toner
blog_divider

Na het reinigen van je huid is het tijd voor een toner: een product dat je huid kalmeert, herstelt en glad en zacht maakt. Je huid heeft na de reiniging behoefte aan bestanddelen die het huidoppervlak herstellen. Een goede toner herstelt het huidoppervlak én zorgt ervoor dat je huid jonger, frisser en gladder oogt. Als je een toner gebruikt die bij jouw huidtype past, is het herstellende effect soms vrijwel direct voelbaar en zichtbaar. Een toner wordt ook wel tonic of lotion genoemd. 

Vind hier de toner voor jouw huid ->

Stap 3: exfoliant of peeling
(‘s avonds)
blog_divider

Na je toner is het eventueel tijd voor een exfoliant of peeling. Regelmatig exfoliëren geeft je huid een frisse en egale uitstraling en dat willen we het liefst allemaal. Ook kunnen bepaalde exfolianten je huid extra hydrateren, rimpels minder zichtbaar maken of helpen bij onzuiverheden. Het exfoliëren werkt zo magisch doordat het je huid helpt bij het natuurlijk verwijderen van dode huidcellen. Als je een peeling of exfoliant kiest die bij jouw huidtype past, gebruik je die dus als stap 3, na je reiniging en toner. 

Vind hier de exfoliant / peeling voor jouw huid ->

Stap 4: serum
blog_divider

Nu je huidje schoner dan schoon is, is het tijd voor stap 4: het aanbrengen van een serum. Serums bevatten een hoge concentratie actieve ingrediënten en doordat de formule bestaat uit kleinere moleculen wordt het product op een dieper niveau door de huid opgenomen. Een serum is daarom ideaal om een specifiek huidprobleem aan te pakken, zoals rimpels of een droge huid. Als je meerdere serums aan je skincare routine toevoegt, kun je ze op volgorde van textuur aanbrengen. Je begint met het meest vloeibare product en bouwt op naar de dikste textuur.

Vind hier een serum voor jouw huid ->

Stap 5: oogcrème
blog_divider

Na het gebruik van je serum(s) is het tijd voor een voedende oogcrème. De huid rond je ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht en vaak de eerste plek waar huidveroudering zichtbaar is. Een goede huidverzorging is rondom de ogen daarom onmisbaar! Breng als stap 5 in je skincare routine ‘s ochtends en ‘s avonds zachtjes (met je ringvinger, die is het minst sterk) de oogcrème aan.

Vind hier een oogcrème geschikt voor jouw huid ->

Bekijk hier de 5 beste oogcrèmes  ->

Stap 6: moisturizer
blog_divider

Afhankelijk van je routine in de ochtend of avond is stap 6 het aanbrengen van een dag- of nachtcrème. Je huid straalt het meest als je ‘m goed hydrateert, dus dit is een mega belangrijke stap in je routine. Een moisturizer is een vochtinbrengende verzorging voor de huid. Een crème geschikt voor jouw huidtype herstelt je vochtbalans en zorgt ervoor dat je huid goed kan functioneren. Elke dag smeren dus! Je huid zal je dankbaar zijn. 

Vind hier de moisturizer voor jouw huid ->

Stap 7: SPF
blog_divider

Nog zo’n enorm belangrijke stap in je routine: het gebruik van een product met SPF! Elke ochtend een goede zonnebrandcrème aanbrengen beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen, waar onze huid 365 dagen per jaar aan wordt blootgesteld. Een SPF blijft op het oppervlak van de huid zitten als bescherming tegen de zon, vandaar dat je je zonnebrand als allerlaatste opsmeert. 

Vind hier een dagcrème met SPF ->

Leg jouw huid in de watten met de producten van Olivida

blog_divider

Wil jij niet alleen weten in welke volgorde je skincare aan moet brengen, maar ben je ook op zoek naar nieuwe holy grails die echt iets voor jouw huid kunnen betekenen? Kijk eens rond in de webshop van Olivida! We verkopen professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen waar je huid heel gelukkig van wordt. Weet je niet goed welke producten je moet gebruiken? Je kunt via de website een gratis huidadvies aanvragen! Onze beautyspecialist Melanie geeft je graag persoonlijk advies en raad je meteen producten aan die bij jouw huid passen. Wil je liever meteen een hele routine aangemeten krijgen? Dat kan ook! We helpen je graag verder.

Skincare shoppen

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link