1. Blogberichten
 2. Je Gezicht Wassen met Zeep: Goed of Slecht?

Je Gezicht Wassen met Zeep: Goed of Slecht?

Gezicht Wassen Zeep

Leestijd: 3-4 minuten

Je gezicht wassen met zeep: goed of slecht?
blog_divider

De meesten van jullie weten dat je niet je gezicht moet wassen met het zeepblokje wat op de rand van de wastafel ligt. Maar wist je dat niet alle zeepsoorten per se slecht zijn voor je huid? Het ligt er maar net aan welke zeep je uitkiest. Je handen hebben namelijk een andere huidstructuur dan je gezicht, daarom moeten ze ook anders behandeld worden. 

Tegenwoordig zien wij steeds meer zeepsoorten die speciaal zijn ontwikkeld voor je lichaam en gezicht. Je hebt verschillende zepen voor verschillende huidtypes en lichaamsdelen. In deze blog wordt uitgelegd bij waarom gewone zeep nou eigenlijk zo slecht is voor je huid, waar je op kunt letten bij je aankoop en hoe je de zeep het beste kan toepassen in je routine.

Wil je meer weten over hoe je zeep gebruikt als gezichtsreiniger? Lees snel verder!

 

Waarom gewone zeep een no go is
blog_divider

Het reinigen van je gezicht is belangrijk voor het schoonhouden van je poriën en het behouden van je natuurlijke beschermingslaag. Wanneer je te agressieve of uitdrogende stoffen gebruikt, wordt de balans verstoord en kan je huid je minder goed beschermen tegen stofjes van buitenaf.

Zeep die bedoeld is voor je handen verwijderd grondig de schadelijke bacteriën waardoor we beschermd zijn tegen allerlei ziektes. Maar op de tere huid van je gezicht verwijdert de zeep te veel goede bacteriën die jouw huid juist in balans houden. 

Daar komt ook nog eens bij dat de pH-waarde in bijna alle zepen te hoog is. Er zit namelijk een alkalische stof in die wordt gebruikt als bindmiddel in de zeep. Je ziet steeds meer zepen die het label ‘pH neutraal’ hebben. Dit betekent niet dat het dan gelijk goed is voor je gezicht. Er zitten namelijk ook vaak andere synthetische stoffen in die je huid kunnen uitdrogen en irriteren

 

Handzeep slecht huid

 

Welke soort zeep is wel geschikt?
blog_divider

Een milde reiniging zeep die speciaal is ontwikkeld voor het gezicht is de oplossing. De natuurlijke pH-waarde van je huid verandert niet, de gezonde bacteriën blijven in balans en de natuurlijke beschermende vetlaag wordt niet aangetast. 

Kies voor een zeep die speciaal is ontwikkeld voor jouw huidtype. Kies bijvoorbeeld voor een zeep met tea tree olie of houtskool wanneer je last hebt van een vette huid met onzuiverheden of acne. Wanneer je een droge huid hebt kun je gaan voor een zeep met jojobaolie of Aloe Vera. Kies liever voor een vloeibare zeep dan een zeepblok. 

Lees blog: Zo herken je jouw huidtype ->

 

Zo gebruik ik gezichtszeep
blog_divider

Je kunt gezichtszeep zowel in de ochtend en/of avond gebruiken, het is maar net wat je zelf prettig vind! Zorg er alleen voor dat je je gezicht niet vaker dan twee keer per dag wast om uitdroging te voorkomen.

Dit is hoe je je gezicht het beste wast met een gezichtszeep: 

 1. Was eerst je handen, zodat alle slechte bacteriën niet op je gezicht komen.
 2. Verwijder eventueel eerst je make-up met een make-up remover.
 3. Masseer de zeep zachtjes in je huid met een beetje lauw water. Zorg echt dat je zachtjes bent voor je huid.
 4. Spoel af met lauw water om alle zeepresten te verwijderen. Spoel grondig af, maar wees hierbij zacht voor je huid. Daarna spoel je je huid nog een keer af met koud water. Met koud water zorg je dat de poriën kleiner worden en verbeter je de bloeddoorstroming. 
 5. Nu is je huid fris en schoon, en kun je je serums en dagcrème gaan aanbrengen.

Gezicht schoonmaken reinigen

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link