1. Blogberichten
 2. Dit zijn de vier verschillende huidtypen (en zo kies je voor de juiste verzorging)

Dit zijn de vier verschillende huidtypen (en zo kies je voor de juiste verzorging)

Verschillende soorten huidtypes

Dit zijn de vier verschillende huidtypen (en zo kies je voor de juiste verzorging)

blog_divider

Een begrip waar in skincareland te pas en te onpas mee wordt gestrooid is ‘huidtype’. Op basis van je huidtype selecteer je namelijk gemakkelijk de juiste skincare. Maar wat is een huidtype nou precies en hoe kom je erachter welk huidtype je zelf hebt? Geen zorgen: zelfs de grootste skincare-leken kunnen hun eigen huidtype achterhalen. Vandaag zoomen we in op de vier verschillende huidtypen, zodat je je eigen huid vanaf je luie stoel kunt analyseren. Op basis van die informatie kun je vervolgens de juiste producten voor jouw huid selecteren. En dat wil je, want een passende skincare routine zorgt voor een gezonde en stralende huid die prettig aanvoelt. Lees vooral mee!

 

Wat is een huidtype?

blog_divider

Je huidtype is genetisch bepaald. Er zijn in de basis vier verschillende huidtypen: de normale huid, de droge huid, de gecombineerde huid en de vette huid. Je kunt vaststellen welk huidtype je hebt aan de hand van de talgproductie van je huid en de reactiviteit van je huid. Voelt je huid vaak vettig aan? Dan heb je waarschijnlijk een hyperactieve talgklier. Heb je juist een droge en trekkerige huid? Dan werkt je talgklier waarschijnlijk traag en wordt er onvoldoende talg aangemaakt om je huid soepel en comfortabel te houden. Met de reactiviteit van de huid bedoelen we gevoeligheid. Een gevoelig huidtype reageert bijvoorbeeld makkelijker op externe prikkels. Ook deze gevoeligheid kan genetisch bepaald zijn. Je kunt je huidtype niet veranderen, maar wel in balans brengen met de juiste skincare.

 

wat is een huidtype

De vier verschillende huidtypen

blog_divider

Het selecteren van de juiste skincare doe je gemakkelijk op basis van je huidtype. Nu rest alleen nog de vraag: welk huidtype heb je zelf? Om te achterhalen met welk huidtype jij bent geboren, kun je kijken in welk van de vier onderstaande huidtypes je je herkent. We zetten de verschillende huidtypen en hun kenmerken voor je op een rij.

 • De normale huid

  Een normaal huidtype voelt niet droog en niet vet aan en is soepel en glad. Je poriën zijn klein en je hebt vrijwel nooit last van mee-eters of puistjes.

 • De vette huid

De vette huid is in z’n geheel vet of heeft vette delen. Op de vettere delen kunnen de poriën vergroot zijn. Verder is de kans groot dat je op de vette delen last hebt van verstoppingen en mee-eters

 • De droge huid

Een droog huidtype heeft geen vette delen. Sterker nog: dit huidtype komt talg tekort. De droge huid voelt vaak strak aan (je kunt schilfering en een trekkerig gevoel ervaren) en de poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar. Je hebt waarschijnlijk vrijwel geen last van verstoppingen of mee-eters.

 • De gecombineerde huid

Een gecombineerde huid kent een combinatie van huidtypen. De T-zone (die bestaat uit het voorhoofd, de neus en de kin) is vaak vetter dan de rest van het gezicht. Op de vettere delen heb je waarschijnlijk grove poriën en mogelijk last van verstoppingen en mee-eters. De overige delen van je huid (bijvoorbeeld de huid op je wangen) kunnen normaal zijn of zelfs droog. 

 

Welk huidtype heb ik?

blog_divider

De kans is groot dat je na het lezen van bovenstaande tekst je eigen huid in een bepaalde beschrijving herkent. Waarschijnlijk is dit dan ook jouw huidtype! Toch is het belangrijk om te weten dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen huidtype en huidconditie. Je huidtype is onveranderlijk, maar kan in balans worden gebracht. De conditie van je huid staat allsebehalve vast en kun je dus wel beinvloeden. Je huidconditie wordt veroorzaakt door interne en externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan hormonen, leefstijl en stress, maar ook aan blootstelling aan UV-stralen. Verschillende huidcondities zijn: een gevoelige huid, een verouderde huid, een gedehydrateerde huid, een huid met puistjes of een huid met pigmentatie. De verschillende huidcondities kunnen bij alle huidtypes voorkomen. In je zoektocht naar de juiste skincare producten kun je daarom zowel je huidtype als je huidconditie meenemen. 

Meer informatie over jouw huidtype? Bekijk onze huid encyclopedie ->

 

welk huidtype heb ik

 

Gratis huidadvies

blog_divider

Vind je het na het lezen van dit blog nog lastig om te bepalen welk huidtype je zelf nu precies hebt? Of heb je een ander vraag over jouw huid? Via de website kun je nu tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Zo weet je direct welke huidtype je hebt, welke mogelijke huidproblemen en welke producten je het best kunt gebruiken om je huid te verbeteren en/of optimaliseren. 

 

Skincare voor ieder huidtype vind je bij Olivida

blog_divider

Omdat we bij Olivida echt gaan voor huidverbetering, verkopen we professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die daadwerkelijk iets voor je huid kunnen doen. Je kunt in de webshop zoeken op productsoort, huidtype, ingrediënten en merken. We vinden dat de juiste skincare producten voor iedereen toegankelijk moeten zijn en maken je het daarom graag zo makkelijk mogelijk. Onder het kopje skincare routines staan verschillende complete routines die we zorgvuldig hebben samengesteld op basis van huidtype en/of specifieke huidbehoeften. Bij de routines zit een uitgebreide uitleg over de producten en eventueel een opbouwschema. Zo kun je met één druk op de knop jouw perfecte skincare routine aanschaffen. 

Heb je vragen over een van de routines of over een specifiek product in de webshop? Stel ze gerust via het chatvenster! We helpen je graag op weg. 

Bekijk de Olivida skincare routines ->

Begin zelf je zoektocht in onze webshop ->

Blog Huidtypes

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Een complete skincare routine?

Vind jouw product in de webshop

Volg ons op social media

Share via
Copy link