1. Blogberichten
 2. De Ultieme Guide: Skincare Routines voor Beginners!

De Ultieme Guide: Skincare Routines voor Beginners!

Skincare Routines Beginners Huidverzorgingsroutine

Leestijd: 3-4 minuten

De ultieme guide: skincare routines voor beginners!
blog_divider

Je huid is je grootste orgaan, daarom wil je er goed voor zorgen! Dit begint thuis, met goede en fijne producten. Zo haal je het beste van jouw huid naar boven, en kan je glowy door het leven gaan! Iedereen heeft een ander huidtype, dus iedereen heeft ook behoefte aan andere producten.

Daarom is het belangrijk om een huidverzorgingsroutine samen te stellen, afgesteld aan jouw huidtype! Want een combinatie van verschillende producten kan lijden tot de succesformule voor jouw huid! Wij van Olivida hebben de essentials op een rijtje gezet, zodat je precies weet waar je aan toe bent (zonder al te veel poespas natuurlijk, zoals je van ons gewend bent). 

 

The basics
blog_divider

Elke huid is anders, we get that. Daarom is het belangrijk om te kijken naar welk huidtype jij hebt, en aan de hand daarvan de basis aan producten uit te zoeken. Een goede basis kan je namelijk uitbreiden met extra producten, afgesteld aan de behoeftes van jouw huid. Denk hierbij aan producten tegen kwaaltjes zoals pigmentatie of onzuiverheden. Benieuwd waaruit een goede basis bestaat? Hieronder vind je het antwoord.

1. Reiniger
blog_divider

Als eerste stap in de routine gebruik je altijd een cleanser! Dit is essentieel, want dit verwijderd namelijk het vuil, de oliën en bacteriën waarmee je in contact komt gedurende de dag of ‘s nachts wanneer je slaapt. Daarnaast geeft het ook een lekker gevoel om de dag te beginnen en te eindigen met een schoon gezicht! 

Het reinigen van je gezicht is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de producten die je na het reinigen aanbrengt, zo goed mogelijk worden opgenomen door de huid. De huid is namelijk vrij van vuil, wat dat absorberen eventueel in de weg zou kunnen staan. 

Welke reiniger past bij mijn huid?

Kies een reiniger die aansluit op jouw huidtype, het is namelijk van groot belang dat je je huid niet uit balans brengt. Bijvoorbeeld wanneer je droge huid nog meer uitdroogt, omdat je een cleanser gebruikt die hier niet bij past. 

Vind hier cleanser

 

Stap 1 : Cleanser

 

2. Dagcrème met SPF
blog_divider

Een dagcrème (met SPF!) is het tweede essentiële onderdeel van de skincare routine. Je huid heeft namelijk vocht nodig om het water terug aan te vullen wat het gedurende de dag verliest. Ook bescherm je je huid op deze manier tegen de schadelijke invloeden van de buitenlucht.

En die schadelijke invloeden zijn belangrijk om je tegen te beschermen, en dan vooral tegen de zon! De zon zorgt er namelijk voor dat er 365 dagen per jaar UVA straling vrijkomt, deze stralen zorgen onder andere voor vroegtijdige huidveroudering. Dit wil je koste wat het kost voorkomen, kies daarom voor een dagcrème met SPF. 

Een dagcrème met SPF biedt voordelen omdat het speciaal ontwikkeld is voor je gezicht, en vaak een lichte formule heeft omdat het speciaal bedoeld is om in de ochtend te gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om een losse dagcrème en een los product met SPF te gebruiken, it’s up to you: zolang je je maar beschermt! 

Welke dagcrème met SPF past bij mijn huid?

Kies een dagcrème die goed past bij jouw huidtype en je goed beschermt tegen de zon. Op onze website kan je met behulp van de filters gemakkelijk vinden welke crèmes bij jouw huidtype passen. Heb je last van pigmentatie of wil je een anti aging creme? Dan is het goed om dit al te overwegen in je zoektocht naar een dagcrème, omdat dit extra zonbescherming vereist.

Vind hier jouw dagcrème met SPF

 

Stap 2: Dagcreme

3. Nachtcrème
blog_divider

Naast de dagcrème hebben we natuurlijk ook, je raad het al, de nachtcreme! ‘s Nachts hoef je je huid niet te beschermen tegen de zon, dus die producten met SPF kan je in je avondroutine laten staan. 

Je nachtcrème of moisturizer brengt wederom je vochtgehalte weer op peil, maar kan je ook helpen om ‘s nachts andere kwaaltjes te bestrijden. Waar je dagcrème juist lekker licht is en snel intrekt, is je nachtcrème vaak wat voller van textuur en heeft het langer de tijd nodig om in te trekken. ‘s Avonds kan je je huid namelijk hiervoor de tijd geven, terwijl je ‘s ochtends wellicht gelijk door wil met je make up.

Welke nachtcrème past bij mijn huid?

Een nachtcrème heeft ‘s nachts de mogelijkheid om dieper in jouw huid door te dringen, daardoor kunnen de actieve ingrediënten goed hun werk doen. Kijk allereerst naar je huidtype en of je huid ergens extra hulp bij nodig heeft: bijvoorbeeld wanneer je last hebt van rosacea. 

Tip! Op onze website kan je makkelijk navigeren en zo precies de crèmes vinden die geschikt zijn voor jouw huid! Onze filters vergemakkelijken het zoekproces, en helpen jou naar een betere huid! 

Vind hier jouw nachtcrème

Wist je dat wij kant-en-klare skincare routines aanbieden voor ieder huidtype?

Bekijk complete skincare routines ->

 

Stap 3: Nachtcreme

Vraag ons gratis huidadvies aan, of zoek zelf op Olivida.nl!
blog_divider

We snappen het, het kiezen van een huidverzorgingsroutine kan nogal overweldigend zijn. Ondanks dat we het geprobeerd hebben te vergemakkelijken in deze blog, is er een nog simpelere oplossing: vraag ons gratis online huidadvies aan! 

Onze huidspecialist kijkt naar de behoeftes van jouw huid en jouw huidtype, aan de hand daarvan adviseert ze je een aantal producten die goed passen bij jouw huid! Dat scheelt weer een zoektocht.

Wist je dat al onze producten op Olivida.nl van gecertificeerde salonmerken zijn? Daardoor bevatten ze hogere concentraties actieve werkstoffen, waardoor je echt verschil kunt gaan zien! 

Mocht je vragen hebben over producten op de website? Schroom niet en stuur ons een berichtje, we helpen je met alle liefde! 

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link