1. Blogberichten
  2. Dit is waarom tieners huidproblemen krijgen door skincare!

Dit is waarom tieners huidproblemen krijgen door skincare!

Huidproblemen tieners

Leestijd: 4-5 minuten
Onderwerp: Skincare tiener huidproblemen

Huidproblemen door skincare bij tieners
blog_divider

Heb je ooit gemerkt dat sinds je begon met het intensiever verzorgen van je huid, je juist meer puistjes en huidproblemen lijkt te krijgen? Geen paniek, je bent niet de enige! Het kan zijn dat je skincare-routine eigenlijk de boosdoener is van die vervelende huidproblemen die je als tiener ervaart.

Ben jij een tiener en wil je weten wat het advies is voor jouw huid? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave:

Hormonen, stress en mijn tienerhuid
blog_divider

Als tiener kunnen huidproblemen voor velen helaas dagelijkse kost zijn. Je kent het wel..hormonale veranderingen, stress en andere lichamelijke veranderingen die komen kijken bij ouder worden. Deze dingen kunnen allemaal bijdragen aan een onrustige huid. Dus dan denk je, ik ga beginnen met skincare, dat zou moeten werken. Maar het tegendeel is blijkbaar bewezen, anders was je niet bij dit blog bericht terecht gekomen. 

Skincare verergert mijn huid

Het kan zeker zijn dat jouw skincare routine, hoe goed bedoeld ook, je huidproblemen juist verergeren. Sommige skincare producten bevatten actieve stoffen of zuren die de huid irriteren, of  je poriën kunnen verstoppen , waardoor je juist  meer last krijgt van puistjes en mee-eters. Ook agressieve cleansers  of scrubs kunnen je gevoelige tienerhuid beschadigen en irriteren. Of te wel ‘less is more’. Kies daarom altijd voor milde producten die de poriën niet verstopppen zoals niacinamide.

Vaak zien tieners skincare als dé oplossing voor al hun huidproblemen. Maar het is belangrijker is om een gezonde balans te vinden tussen omgaan met de veranderingen in jouw lichaam en de juiste verzorging van de huid.

Experimenteren met skincare

Een andere valkuil van tieners is het experimenteren met te veel skincare tegelijkertijd. Het kan verleidelijk zijn om elk nieuw product dat op de markt komt uit te proberen, maar het constant wisselen van producten kan zoals hierboven besproken  juist voor meer problemen zorgen. 

Een classic mistake is het gebruik van retinol. Dit kan bij een jonge huid voor ernstige huidproblemen zorgen. Dit is namelijk een anti-aging product. Iets waar je voorlopig nog niet over na te denken. De grootste oorzaak van huidveroudering is de zon, dus onze tip is: Smeer altijd een dagcrème met SPF (zonbescherming). 

Elke huid is anders, weet jij jouw huidtype?
blog_divider

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat wat voor anderen werkt, niet per se ook voor jouw huidtype werkt. Iedereen heeft een ander huidtype. En wat bij ene werkt, kan bij de ander irritaties veroorzaken. Het is dus belangrijk om je huid goed te leren kennen en te begrijpen welke producten het beste bij jouw huid passen.

Skincare is fantastisch en kan je huid echt verbeteren, maar het is belangrijk om te onthouden: ‘Less is more’. Houd je skincare-routine simpel, gebruik milde producten die passen bij jouw huidtype en geef je huid de tijd om te herstellen en te balanceren. Door bewust om te gaan met skincare en te luisteren naar wat je huid nodig heeft, kun je die vervelende tienerhuidproblemen verbeteren en je huid laten stralen.

Weet jij jouw huidtype al? Lees dit blogbericht.

De veilig en effectieve skincare routine voor tieners:

Bekijk skincare routine

Leeftijd Skincare Jongeren

Volg ons op social media

Share via
Copy link