1. Blogberichten
  2. Op welke leeftijd beginnen met skincare?

Op welke leeftijd beginnen met skincare?

Wanneer beginnen met skincare

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Leeftijd Skincare

Op welke leeftijd begin je met skincare?
blog_divider

De skincare wereld is enorm en groeit nog steeds elke dag. Van moisturizers en serums tot reinigers en toners, er is een product voor bijna elk huidtype en probleem. Maar er is één vraag die veel mensen zich op een bepaald moment stellen: Op welke leeftijd moet ik beginnen met huidverzorging? 

De waarheid is dat huidverzorging essentieel is op elke leeftijd, vanaf het moment dat je geboren wordt. Huidverzorging voor baby’s is bijvoorbeeld het gebruik van milde zeep en vochtinbrengende crèmes die zacht zijn voor de huid. Naarmate we ouder worden, verandert de structuur van onze huid en krijgen we te maken met andere problemen. Je kunt bijvoorbeeld ineens acne krijgen, en op nog latere leeftijd een drogere huid krijgen.

Lees in deze blog hoe elke leeftijd te maken heeft met skincare en welke producten je het beste kunt gebruiken. Lees snel verder!

Skincare in de Pubertijd
blog_divider

In de puberteit (tieners) beginnen onze hormonen te schommelen, waardoor de olieproductie toeneemt. Dit is al de leeftijd om te beginnen met skincare. Acne, ontstekingen en mee-eters komen vaker voor en daarom is het belangrijk om in deze periode te beginnen met een goede huidverzorgingsroutine. Reinig, tonifieer en hydrateer en gebruik indien nodig een spot treatment. Het gebruik van SPF, zelfs als tiener, is belangrijk om schade door de zon en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

Skincare producten voor tieners:

Image Skincare – Daily Matte Moisturizer SPF 30

  • Absorbeert overmatig talg
PREVENTION+ DAILY MATTE MOISTURIZER SPF30 PDP R01b

ALPHA-H – Triple Action Cleanser

  • Voorkomt glimmende T-zone
Alpha-H Triple Action Cleanser

Clear Skin Blemish Control Gel

  • “SOS” gel
Alpha-H Clear Skin Blemish Control Gel

Skincare voor leeftijd 20-30 jaar
blog_divider

Naarmate we de 20 en 30 ingaan, verschuift de aandacht naar andere maatregelen. De natuurlijke collageenproductie van onze huid neemt af, wat leidt tot fijne lijntjes en rimpels. Het gebruik van serums en oogcrèmes kan helpen om de zichtbare tekenen van veroudering aan te pakken en onze huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het is goed om antioxidanten zoals vitamine C en E in onze routine te gebruiken, omdat deze onze huid helpen beschermen en de textuur en teint verbeteren.

De skincare voor deze leeftijd:

Image Skincare  – Hydrating Anti-Aging Serum

  • Stimuleert celvernieuwing
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

Mesoestetic – Age Element Brightening Cream

  • Egaliseert de huidtoon
Mesoestetic age element brightening intensive cream

SPA Salonnepro – Vitamin Serum

  • Verbetert de barrièrefunctie
SPA Salonnepro - Vitamin Serum

40 plus
blog_divider

Als we in de 40 en 50 zijn, veranderen de behoeften van onze huid opnieuw. Onze huid wordt droger en we kunnen ouderdomsvlekken en pigmentvlekken krijgen. Het is belangrijk om onze skincareroutine in deze fase aan te passen met producten die deze problemen aanpakken. Een vochtinbrengende crème en serum met hyaluronzuur kunnen de huid voller maken en zorgen voor maximale hydratatie. Retinolproducten kunnen ook helpen om ouderdomsvlekken en fijne lijntjes te verminderen.

Bijvoorbeeld deze skincare:

SPA Salonnepro – SPA Intense Moisturizing Day Cream

  • Intense hydraterend
SPA Salonnepro SPA Intense Moisturizing Day Cream

SPA Salonnepro – Intense Repair Night Cream

  • Droogtelijntjes vervagen
SPA-Salonnepro-SPA-Intense-Repair-Night-Cream

SPA Salonnepro – Eye Cream

  • Vermindert fijne lijntjes
SPA Salonnepro - Eye Cream

Skincare voor alle leeftijden bij Olivida
blog_divider

De conclusie van dit alles is dat het nooit te vroeg of te laat is om met een huidverzorgingsroutine te beginnen. SPF moet van jongs af aan een dagelijkse gewoonte worden. Vergeet niet dat de verzorging van je huid een investering is waar je je hele leven plezier van hebt!

Zoek eenvoudig op jouw huidtype en/of huidprobleem.

Vind jouw Skincare

Leeftijd Skincare Jongeren

Volg ons op social media

Share via
Copy link