1. Blogberichten
  2. 6 Stappen voor jouw Winter Huidverzorgingsroutine

6 Stappen voor jouw Winter Huidverzorgingsroutine

Winter-Huidverzorging-Skincare-Routine

Leestijd: 3-4 minuten

6 stappen voor jouw winter huidverzorgingsroutine
blog_divider

Tijdens de wintermaanden wordt de buitenlucht kouder en de verwarming zorgt voor een droge warme lucht in huis. Het is dan ook niet gek om te bedenken dat onze huid anders reageert op deze verandering van temperatuur en luchtvochtigheid.  

In de winter hebben wij eerder last van een droge huid of andere huidproblemen. Dit kan vervelend aanvoelen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om onze huid soepel en glad houden tijdens de koudste maanden van het jaar. 

Olivida heeft een winter skincare routine bedacht die jou de winter door helpt!

Ben je benieuwd naar het stappenplan? Scroll dan verder!

 

Stappenplan:

1.Cleanse
blog_divider

In de winter is het over het algemeen zo dat de natuurlijke talglaag van de huid dunner wordt. Onze huid is zich hiervan bewust en gaat overcompenseren door extra talg aan te maken. Vooral de blootstelling aan koude wind kan er voor zorgen dat de huid extra talg aanmaakt. Hierdoor is het extra belangrijk om vuildeeltjes en afvalstoffen te verwijderen, zodat de talgklieren niet verstopt raken. 

Mensen met de chronische huidaandoening rosacea kunnen in de winter meer last van hebben van klachten. Kenmerken zoals rode vlekken en bultjes in het gezicht kunnen meer zichtbaar worden. Als je rosacea hebt, gebruik dan alleen producten die zijn ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. 

Het hele jaar door geldt voor iedereen; je gezicht tweemaal daags reinigen met een mild reinigingsproduct. Het is belangrijk om geen producten te gebruiken die de huid uitdrogen. Gebruik daarom een milde reiniger die de huid niet stript. 

Bekijk dit fijne reinigingsproduct:

ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

  • Verwijdert make-up, SPF, vuil en talg
ALPHA-H - Melting Moment Cleansing Balm

Cleanse Winter

2. Exfoliate
blog_divider

Het hele jaar door is het goed om dode huidcellen te verwijderen. Exfoliëren zorgt ervoor dat de huid beter hydraterende stoffen opneemt. Omdat in de winter de huid uitdroogt, is het dus goed om dagelijks een milde exfoliant aan je routine toe te voegen. Daarnaast kun je 1 keer in de week een exfoliërend masker of scrub gebruiken.

Gebruik een exfoliant die past bij jouw huidtype:

Gebruik elke dag: Alpha H – Generation Glow Daily Resurfacing Essence

Gebruik 1 keer in de week: SPA Salonnepro – Gentle Fruit Scrub 

 

3. Tone
blog_divider

Een toner of tonic is bedoeld om de pH waarde (zuurgraad) van de huid te herstellen na het reinigen met een cleanser. Zo krijgt de huid zijn balans terug. Ook verwijder je hier vetten en onzuiverheden en houd je de poriën schoon.

Niet alle cleansers tasten de pH waarde van de huid aan. Dan is het gebruik van een toner niet nodig. Het kan geen kwaad om in de winter een toner toe te voegen aan je routine. Zorg ervoor dat de toner essentiële, verzorgende ingrediënten bevat. Er zijn namelijk een hoop toners waar alcohol of parfum in zit, hierdoor zorgt je juist dat je huid uitdroogt.

Bij Olivida hebben wij een aantal verzorgende toners. Bekijk ze hieronder:

SPA Salonnepro – SPA Hyaluronic Toner

  • De huid wordt merkbaar gladder
SPA Salonnepro SPA Hyaluronic Toner

SPA Salonnepro – SPA Aloe Vera Glycolic Toner

  • Verwijdert effectief dode huidcellen
SPA Salonnepro - Aloë Vera Glycolic Toner

Toner Winter

4. Moisturise

blog_divider

In de winter, wanneer je huid extra hydratatie nodig heeft, is een goede hydraterende dag- en nachtcrème van belang. Hierbij ligt het er natuurlijk aan welk huidtype jij hebt. Wanneer je in de winter merkt dat je huid soms droge plekjes heeft, is het tijd om je moisturiser aan te passen. 

Je kunt ook extra hydratatie aan jouw huid geven door een serum te gebruiken met bijvoorbeeld vitamine E + niacinamide. Dit versterkt de barrière van je huid en beperkt het celschade door de zon. Hyaluronzuur en glycolzuur zorgen ook voor hydratatie. 

Ook in de winter is het belangrijk om een SPF te gebruiken, om de huid te beschermen tegen schadelijke effecten van UV-straling. In de winter is SPF 15 voldoende op dagen dat je weinig naar buiten gaan. Als je in de winter veel buiten komt, is het aan te raden om SPF 30 te gebruiken. 

Lees artikel: SPF in de winter? Dit is wat je erover moet weten

5. Mask
blog_divider

Door de koude temperatuur buiten en droge lucht van binnen verdient je huid het om extra verzorgd te worden. Doe dit door een keer in de week een hydraterend masker aan te brengen. Of gebruik een overnight masker. In de nacht heeft de huid de tijd en de rust om te herstellen. Het perfecte moment om extra hydratatie toe te voegen zodat je wakker wordt met een stralende huid. 

Bekijk hieronder onze maskers:

SPA Salonnepro – BioCellulose Oxygen Mask

  • Versterkt de barrièrefunctie
SPA Salonnepro - BioCellulose Oxygen Mask

SPA Salonnepro – Moisturizing Mask

  • Brengt de huid weer in balans
SPA Salonnepro - Moisturizing Mask

Image Skincare – Restoring Overnight Retinol Masque

  • Geeft een intense hydratatie
Image Skincare IMAGE MD Restoring overnight retinol masque

gezichtsmasker sheet mask

 

6.Body
blog_divider

Geef de rest van je lichaam ook wat extra aandacht. 

Ten eerste is het goed om je lichaam te verzorgen met bodylotion. Gebruik ook een crème voor je handen en voeten. Smeer de hals, de handen en lippen ook in met een SPF, zo voorkom je de eerste tekenen van huidveroudering!

Dit waren de 6 stappen in een skincare routine die voor iedereen te gebruiken is. Natuurlijk is iedere huid anders met andere behoeftes. Het zal per huidtype verschillen of er een ander product toegevoegd moet worden aan deze routine. Liever persoonlijk advies? Over huidspecialist Melanie helpt je graag verder! Vraag gratis huidadvies aan.

Skincare shoppen

Selfcare Winter Huidverzorgings Routine

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link