1. Blogberichten
  2. Hoe overleef je je winterdip?

Hoe overleef je je winterdip?

Winterdip

Leestijd: 3-4 minuten

3 ontspannende tips om je winterdip te overleven

blog_divider

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de grijze herfst- en winterdagen zijn soms heel gezellig, maar soms ook wel echt een moodkiller. Zeker na nog zo’n zomer vol covid-maatregelen hakt het gure najaar er bij velen best wel in. Grote kans dat je veel binnen zit onder een dekentje en Netflix binget. We geven je groot gelijk. Én, nu je toch binnen zit, kun je om depri moods buiten de deur te houden wat extra tijd besteden aan selfcare. Want jezelf fysiek in de watten leggen doet wonderen voor je mentale gezondheid. We zetten vandaag wat selfcare inspiratie voor je op een rijtje en tippen de lekkerste Olivida producten voor een dagje thuisspa.

selfcare spa

Het belang van selfcare voor je mentale gezondheid (dag winterdip)

blog_divider

Dat een skincare routine cruciaal is voor een gezonde en stralende huid hebben we je inmiddels vaak genoeg verteld. Maar wist je dat jouw skincare routine ook een vorm van selfcare is? En die kleine dagelijkse selfcare momenten dragen bij aan je mentale gezondheid. Je huid wordt dus niet alleen heel blij van de producten die je aanbrengt, maar ook van de tijd die je voor jezelf neemt. Daarbij is het feit dat het reinigen van je gezicht routine is geworden de sleutel tot ontspanning. Het verzorgen van je huid is daarnaast op een natuurlijke manier rustgevend en geruststellend. Tijdens je skincare routine ben je vaak alleen op een stille plek – in je badkamer voor de spiegel, bijvoorbeeld – en dat heeft volgens verschillende dermatologen iets meditatiefs. Mega belangrijk dus, selfcare, om de winterblues buiten de deur te houden.

Heb jij nog geen skincare routine?

Vind hier de routine voor jouw huid, samengesteld door ons ->

Lees artikel: Welke skincare producten heb ik nodig?

skincare routine

1. Steek een geurkaars aan

blog_divider

Direct een ontspannen sfeer in je huis of badkamer? Steek een lekkere geurkaars aan! We hebben drie geurkaarsen van het merk LUSENSA in ons assortiment. De geur BLESSED is zoet en kruidig, de geur LOVE SPELL is een meer zoete, sensuele geur en REBORN is juist fris en bloemig. LUSENSA kaarsen zijn 100% natuurlijk en gemaakt van met de hand gegoten botanische wax. Ze zijn milieuvriendelijk, CO2-neutraal en duurzaam. De brandduur is 50% (!) langer dan die van traditionele kaarsen. De geurkaarsen verkrijgen hun geur door een mix van pure essentiële oliën. Het team van Olivida is fan. 😉

Bekijk onze geurkaarsen ->

Vind hier alle selfcare producten ->

geurkaarsjes

2. … of spray met een lekker interieurparfum

blog_divider

Nog zoiets waar we geen genoeg van kunnen krijgen zijn lekkere interieurparfums. Als je het merkje Treatments nog niet kent vinden wij dat daar snel verandering in moet komen. Treatments maakt natuurlijk geparfumeerde sprays om een unieke geurbeleving in huis te creëren. Je hoeft niet eens veel te sprayen: de geur van het parfum verspreidt zich snel en brengt je meteen in een ontspannen mood. We verkopen de ‘Ceylon variant met de geur van sandelhout, patchouli en jasmijn, Shinshiro met de geur van witte lelie, rijstbloesem en ylang ylang én Uyuni met de geur van witte munt, eucalyptus en limoen. 

Bekijk onze interieur parfums ->

Vind hier alle selfcare producten ->

Interieur Spray

 

3. Breng een voedend gezichtsmasker aan

blog_divider

Een selfcare product dat bij uitstek geschikt is voor het najaar is toch echt een gezichtsmasker. We verkopen bij Olivida een ruim assortiment maskertjes dat we hebben samengesteld met behulp van ervaren dermatologen. Er is voor ieder huidtype wat wils. Je huid wordt in het najaar blootgesteld aan gure weersomstandigheden, en kan dus wel een hydratatieboost gebruiken. En wist je dat gezichtsmaskers ook kunnen helpen tegen acne, mee-eters en puistjes? Dat komt doordat ze de talgproductie kunnen verminderen. Voor welke variant je ook kiest: een gezichtsmasker zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je huidcellen actiever worden. Je raakt daarnaast losse huidschilfertjes kwijt, waar je een gladder huidje voor in de plaats krijgt. Tip: scrub of exfolieer je huid voordat je je gezichtsmasker aanbrengt. Je verwijdert op die manier dode huidcellen, waarna de werkstoffen uit je maskertje beter worden opgenomen. Op deze pagina vind je onze scrubs en exfolianten.

Lees uitgebreid artikel: Wat doet een exfoliant precies? ->

Bekijk onze gezichtmaskers, peelings & exfolianten ->

gezichtsmasker exfoliant

Shop de perfecte skincare (= selfcare!) producten bij Olivida

blog_divider

Naast luxe gezichtsmaskers, geurkaarsen en interieursprays verkopen we bij Olivida een selectie van professionele huidverzorgingsproducten. Doordat we uitsluitend salonmerken verkopen bevatten onze producten hoge concentraties werkstoffen die écht iets voor je huid kunnen doen. We helpen je daarnaast graag in de zoektocht naar de perfecte producten voor jouw huid. Omdat we het belangrijk vinden dat je zowel letterlijk als fysiek lekker in je vel zit. Alle seizoenen rond! Je kunt in de webshop zoeken op huidtype, productsoort, ingrediënten en merken. Heb je een vraag over jouw huidtype of vind je het lastig te bepalen welke producten je precies nodig hebt? Je kunt via de website een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct producten aan die echt bij je passen. Bij vragen over een product of gericht advies kun je ons verder altijd chatten via het chatvenster!

Ga naar de webshop selecteer jouw huidtype ->

Helemaal in de ban van selfcare? Lees verder

blog_divider

Waarom is een selfcare dag belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid ->

Briljant of overbodig: Doet een sheet mask echt iets voor je huid? ->

Zo belangrijk is een goede nachtrust voor je huid ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link