1. Blogberichten
 2. Het is weer Lente! Zó maak je je Skincare Routine Lente/Zomer Ready

Het is weer Lente! Zó maak je je Skincare Routine Lente/Zomer Ready

Skincare Routine Lente Zomer

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Skincare routine lente

Het is weer lente! Zó maak je je skincare routine lente/zomer ready
blog_divider

Je huid heeft in de zomer net andere behoeften dan in de winter, dus een kleine switch nu het kwik weer stijgt is geen overbodige luxe. We vertellen je in dit blog hoe je je winterse skincare routine kunt updaten zodat ‘ie perfect geschikt is voor de lente en zomer. Reken over het algemeen op minder rijke en meer luchtige producten en op veel hydratatie. Benieuwd naar hoe jij jouw skincare routine kunt aanpassen aan de lente en zomer? Lees dan even mee!

Inhoudsopgave:

Huidverzorging Lente Zomer

De perfecte skincare producten voor de lente en zomer
blog_divider

Nu het officieel lente is en het zonnetje volop schijnt heeft je huid andere behoeften dan tijdens een gure winter. Daar kun je je vast wel iets bij voorstellen. We zetten hieronder op een rij waar je op wilt letten bij het samenstellen van een perfecte skincare routine voor de lente/zomer.

1. SPF is enorm belangrijk!

SPF is in elk jaargetijde de allerbelangrijkste stap om je huid te beschermen, en al helemáál in de zomer en lente. De schadelijke UV-stralen van de zon bereiken je huid het hele jaar door, door het dikste wolkendek heen, dus je begrijpt dat SPF echt een must is wanneer je in de volle zon op een terras gaat zitten. De laatste stap van je ochtendroutine in de zomer (en het hele jaar door) is dus een product met SPF. Je kunt hiervoor een aparte zonnebrandcrème gebruiken, of een dagcrème waar al SPF in zit.

Bekijk dagcrèmes met SPF

2. Besteed extra aandacht aan hydratatie. Ga voor hyaluronzuur!

Het is in de zomer van belang dat je het vochtreservoir in je huid goed aanvult om je huid te herstellen en weerbaar te maken voor de lente en zomer. Veel huidtypes hebben in de winter behoefte aan meer vettigheid. In de zomer is dat het geval met luchtigere producten op waterbasis (hyaluronzuur). Elk seizoen verschilt met betrekking tot transepidermal water loss (TEWL), wat het verdampen van vocht uit je huid betekent. Door de temperatuur of andere omgevingsfactoren (bijvoorbeeld de verwarming of airco) kan de TEWL verschillen. In de zomer en in de winter verliest de huid veel vocht, waardoor het belangrijk is om het vochtreservoir van je huid goed aan te vullen en op peil te houden. Als je dit niet doet kun je last krijgen van acne of een doffe huid, maar ook van fijne lijntjes en rimpels.

Hyaluronzuur is het beste ingrediënt om vochtverlies tegen te gaan. Het komt van nature in de huid voor en zorgt voor een gezonde huidbarrière en voldoende hydratatie. Hyaluronzuur heeft daarnaast een beschermende functie omdat het vrije radicalen kan vangen en uit kan schakelen. 

Bekijk producten met Hyaluronzuur

3. Scrub of exfolieer je huid voorzichtig

Door middel van een scrub verwijder je dode huidcellen en stimuleer je celvernieuwing, wat resulteert in een gladde, glowy en gezonde huid. Omdat het scrubben van je huid je huid soms iets droger kan maken, is het perfect om het te doen in de zomer of lente. De luchtvochtigheid is dan namelijk een stuk hoger dan in de winter. Gebruik altijd een milde scrub met een korrel die je huid niet beschadigt en scrub niet te agressief en vooral niet te vaak. Ook een (leave-on) exfoliant is een prettige optie voor een gezonde en stralende huid.

Bekijk peelings & exfoliants

4. Vitamine C & E: een iconisch duo

Vitamine C is een antioxidant die UV-schade kan beperken. Het ingrediënt is essentieel voor de vorming van collageen, wat nodig is om de huid stevig te houden. Verder kan vitamine C acne en pigmentvlekjes verminderen en helpt het bij rosacea. Het ingrediënt vormt samen met vitamine E een gouden duo. Vitamine E is ook een exfoliant en herstelt de huidbarrière.

Producten met vitamine C & E

5. Vitamine B (niacinamide) 

Vitamine B (niacinamide) compenseert dagelijks vochtverlies en legt een soort intern vochtreservoir aan waar de huid op latere moment vocht uit kan halen. De natuurlijke vet- en vochtbalans wordt zo hersteld en op peil gehouden. Daarnaast herstelt het ingrediënt je huidbarrière, waardoor het vocht in je huid beter wordt vastgehouden. Vitamine B is een parel voor de droge, vochtarme huid, maar ook een gevoelige huid heeft er veel baat bij. Dit ingrediënt verdient in principe een plekje in je zomer én winter routine.

Bekijk producten met Niacinamide

Skincare Olivida

De beste producten voor jouw lente/zomer skincare routine vind je bij Olivida
blog_divider

Wij van Olivida staan voor een gezonde huid, het hele jaar door. Bovenstaande ingrediënten geven je huid een oppepper in de zomer en lente en zijn dus mega tips om toe te voegen aan je skincare routine. Verder mag je je vette, olieachtige producten inruilen voor meer luchtige producten op waterbasis. In de webshop van Olivida verkopen we professionele salonproducten die echt iets voor je huid kunnen doen. Je kunt onder andere filteren op ingrediënten en productsoort, zodat je snel die holy grail vindt waar je naar op zoek vindt. Heb je vragen over jouw huid? Schroom niet om de chat te openen. Onze huidspecialisten staan klaar om gepast advies te geven.

Vind hier jouw lente skincare routine

Filter eenvoudig op jouw huidtype en welk huidprobleem je wilt aanpakken:

Skincare shoppen

 

huidverzorging skincare chocola puistjes

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link