1. Blogberichten
  2. Dit is hoe je jouw huid verzorgt tijdens de Wintersport!

Dit is hoe je jouw huid verzorgt tijdens de Wintersport!

Blog_Skincare-Huidverzorging-Wintersport

Leestijd: 2-3 minuten

Zo verzorg jij jouw huid tijdens de winter in de bergen!
blog_divider

Eindelijk is die tijd van het jaar weer aangebroken: de wintersport staat weer voor de deur! Een heerlijke periode van skiën of snowboarden, sneeuw, zon en natuurlijk après ski. Toch kan deze verandering in klimaat veel eisen van onze huid. 

Hoe kun je je huid het beste beschermen tegen de kou in de bergen? Met welke factor moet ik me insmeren? En hoe kan ik mijn lippen het beste beschermen tegen verbranding? Allerlei vragen waar Olivida het antwoord op heeft in deze blog, lees snel verder! 

Het effect van koude en droge lucht op de huid

Wanneer je op wintersport gaat, bevind je je de hele dag buiten in de bergen. Het uitzicht is hier prachtig, maar het klimaat verschilt ontzettend van wat je gewend bent. Een flinke dosis kou, gepaard met droge lucht en super felle UV-straling

Omdat de luchtvochtigheid lager ligt in de bergen, kan het zijn dat jouw reguliere crème niet genoeg beschermt. Kou en droogte kunnen namelijk een eiwit genaamd filaggrine in de huid stukmaken. 

Filaggrine ondersteunt de huid bij het vasthouden van vocht. Op het moment dat dit eiwit afgebroken wordt, krijgt de huid meer moeite met zichzelf gehydrateerd houden. Daarom is het belangrijk dat je je huid ondersteunt met een goede hydraterende crème! 

Hydrateer je huid extra
blog_divider

We willen de schade door de kou zo veel mogelijk beperken. Daarom is het belangrijk om je huid te ondersteunen met hydraterende ingrediënten. Een serum met hyaluronzuur is hiervoor zeer geschikt, bijvoorbeeld het Hyaluronic Serum van Revitaltrax of het Hydr8 B5 Serum van Medik8

Een serum geeft je huid een extra boost. Wanneer je heel de dag in de kou bent geweest of deze gaat trotseren, zijn deze voedende ingrediënten erg fijn voor je huid. Zo blijft jouw vochtgehalte optimaal in balans en voorkom je uitdroging op wintersport! 

Daarnaast kun je kiezen voor een dag- en/of nachtcrème met hydraterende eigenschappen. Kies bijvoorbeeld voor deze Intense Moisturizing Day Cream van SPA Salonnepro. Deze crème biedt je huid intense hydratatie. 

Revitaltrax – Hyaluronic Serum

  • Sterk hydraterend serum
Revitaltrax - Hyaluronic Serum

Medik8 – Hydr8 B5

  • Verstevigd huidbarriere
medik8_Hydr8-B5-Intense

SPA Salonnepro – SPA Intense Moisturizing Day Cream

  • Intens hydraterende dagcrème
SPA Salonnepro SPA Intense Moisturizing Day Cream

Skincare Dagcreme SPF

Bescherm je huid tegen UV-straling
blog_divider

De kou is niet het enige waar je jezelf voor moet beschermen op wintersport. Het is echt ontzettend belangrijk dat je je huid beschermt tegen de schadelijke UV stralen van de zon! De zon in de bergen is namelijk een stuk krachtiger. 

De lucht in de bergen is schoner, waardoor de zonkracht groter is (let op: ook wanneer de zon niet zichtbaar is!). Daarnaast is de hoeveelheid aan stralen in de bergen ook hoger. Tot slot weerkaatst de sneeuw zo’n 80% van de straling. 

Kortom: genoeg redenen om je extra te beschermen tegen de UV-stralen. Deze zorgen namelijk voor verbranding, maar ook voor vroegtijdige huidveroudering. Dat betekent insmeren! 

Waarmee moet ik me beschermen?
blog_divider

Het prettigst is om jezelf te beschermen met een dagcrème met minimaal SPF 30. Zo voorzie je jezelf van hydratatie én bescherming in één. Deze producten zijn speciaal geschikt voor het gezicht en voelen niet zo dik aan als een reguliere zonnebrand. 

Bijvoorbeeld de Daily Essential Moisturizer van ALPHA-H met SPF50+. Of de Prevention Daily Hydrating Moisturizer SPF30 van Image Skincare. Deze producten zijn altijd een goede investering, want de UV stralen die voor huidveroudering zorgen, schijnen 365 dagen per jaar.

Wil je meer weten over hoe UV-straling werkt en waarom je jezelf ertegen moet beschermen? Lees hier verder en ontdek waarom een dagcrème met SPF zo belangrijk is!  

ALPHA-H – Daily Essential Moisturiser SPF50+

  • Geen vettig of wit waasje
ALPHA-H Daily essential moisturiser travel size

Image Skincare – Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

  • Hydraterend en zonbeschermend
Image Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

Vergeet je lippen niet in te smeren!
blog_divider

Een beginnersfoutje dat vaak gemaakt wordt is het vergeten van de lippen! Deze kunnen namelijk ook verbranden en dat is echt geen pretje. Je kunt je lippen gewoon meenemen wanneer je je gezicht insmeert met zonnebrand of een dagcrème met SPF. 

Daarnaast kun je je lippen ook een beetje extra verzorging bieden. Vermijd lippenbalsems met geurtjes of menthol, aangezien deze de lippen verder zullen uitdrogen. Gebruik liever vaseline of de Daily Defense Lip Enhancer van Image Skincare! Deze bevat gelijk een SPF en biedt dus extra bescherming.  

Image Skincare – Daily Defense Lip enhancer

  • Ultieme lip bescherming met SPF15
ALPHA-H Daily essential moisturiser travel size

Beschermd en klaar? Skiën maar!
blog_divider

Ben jij helemaal beschermd tegen de zon en de kou, dan is het tijd om van die berg af te gaan! Zo houd je de wintersport ook leuk voor je huid. Warm ‘s avonds lekker op en geniet van je self-care momentje, waarin je je huid extra verzorging en hydratatie biedt. 

Zo blijft wintersport leuk voor jou en je huid! Heb je nog essentials nodig? Op Olivida.nl vind je alles wat je zoekt om jouw huid te verzorgen. Bekijk bijvoorbeeld ons uitgebreide assortiment aan dagcrèmes met SPF of hydraterende serums

Bekijk Dagcrèmes SPF

Bekijk Serums

Volg ons op social media

Share via
Copy link