1. Blogberichten
 2. Last van een Droge Huid? 5 Tips om dit te Verhelpen!

Last van een Droge Huid? 5 Tips om dit te Verhelpen!

droge huid tips

Leestijd: 3-4 minuten

Last van een droge huid? 5 tips om dit te verhelpen!
blog_divider

De winter komt eraan! Naast dat we dan weer lekker met een kop thee onder een dekentje kunnen kruipen, heeft het ook voor sommige mensen een paar nadelen. Door de verandering in temperatuur krijgen veel mensen helaas last van een droge huid.

Olivida to the rescue! We hebben hieronder een lijstje gemaakt met dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huid ook in de winter gehydrateerd blijft! Hieronder vind je daarom 5 tips tegen een droge huid. 

 

Overweeg een luchtbevochtiger
blog_divider

Hoe droger de lucht is, hoe droger je huid is. Gelukkig zijn er handmatige manieren om de hoeveelheid vocht in de lucht aan te passen! Dit kan door een luchtbevochtiger aan te schaffen, en deze te plaatsen in de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt.

Voor velen zal dit in de slaapkamer zijn. Zo komt er meer vocht in de lucht, wat je huid een handje helpt om vochtig te blijven. 

 

1. Weet wat je eet (en drinkt)
blog_divider

Je maag en je huid staan in verbinding met elkaar, dus ook door bepaalde dingen te eten (of juist te vermijden) kan je je droge huid een handje helpen. Voedsel zoals olijfolie, walnoten en avocado’s helpen hierbij.

Probeer daarnaast zo min mogelijk dranken te consumeren met alcohol of cafeïne, deze drogen je huid juist uit. Door minsten 2 liter water per dag te drinken, help je je huid om vochtig te blijven. 

 

water drinken droge huid

 

2. Vermijd hete douches
blog_divider

Hoe lekker het kan zijn om nadat je helemaal bevroren of nat geregend bent onder een loeihete douche te springen, is dit misschien voor je huid niet het allerbeste idee. Het hete water zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke laag olie die je huid gehydrateerd houd verdwijnt. Kies daarom eerder voor een warme douche die niet langer dan 5-10 minuten duurt. 

 

3. Gebruik een exfoliant
blog_divider

Om je huid van zijn droogheid af te helpen, kan het helpen om een exfoliant te gebruiken. Hiermee verwijder je de dode huidcellen. Als je een gevoelige huid hebt wil je misschien een chemische exfoliant overwegen (zoals glycolzuur). Doordat de dode huidcellen verwijderd zijn voelt je huid beter aan en kunnen crèmes en moisturizers beter doordringen in je huid.

Mocht je retinol gebruiken, dan wil je dit wellicht even op pauze zetten in de winter. Doordat vitamine A zo’n krachtig ingrediënt is kan het ervoor zorgen dat je huid in de winter nog droger wordt.

Let op! Een exfoliant is erg krachtig en dient daarom slechts 1 á 2 keer per week gebruikt te worden. 

Exfoliants droge huid

 

exfoliant droge huid

 

4. Gebruik een goede moisturizer
blog_divider

Een moisturizer heet niet voor niets een moisturizer, het helpt je huid namelijk om vochtig te blijven. Daarom is het gebruik van een goede moisturizer (of dag en nachtcrème) essentieel! Zoek vooral naar ingrediënten die helpen je huid vochtig te houden, zoals hyaluronzuur. Dit stofje kan namelijk tot wel 100 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden! Ook trekt de humectant (bevochtigingsmiddel) water uit zijn omgeving naar zich toe. 

Moisturizers droge huid

5. Vermijd agressieve cleansers
blog_divider

Het is van belang om je huid 2 keer per dag schoon te maken, elke ochtend en avond. Als je dit doet kun je het beste kiezen voor een cleanser die je huid niet beschadigt. Sommige reinigingsproducten strippen je huid van zijn natuurlijke oliën, wanneer ze bijvoorbeeld parfum of alcohol bevatten.

Cleansers droge huid

 

cleanser droge huid

 

De beste skincare voor een droge huid shop je bij Olivida!
blog_divider

Bij Olivida hebben we super veel verschillende skincare producten, voor alle verschillende soorten huidtypes. Via de filters op onze website kun je makkelijk navigeren en producten vinden die precies bij jouw huidtype passen, zelfs met de ingrediënten waar je naar op zoek bent!

Daarnaast zijn onze producten enkel van salonmerken, wat betekent dat ze hogere concentraties actieve werkstoffen bevatten. Deze actieve ingrediënten hebben echt effect op je huid, waardoor je echt verschil en verbetering kunt gaan zien!

Kom je er niet uit? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeftes van jouw huid en stelt jouw huidtype vast. Vervolgens adviseert ze producten die hierop aansluiten. Het is geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

skincare voor droge huid

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link