1. Blogberichten
  2. Dit is jouw Essentiële Wintersport Skincare Routine

Dit is jouw Essentiële Wintersport Skincare Routine

Olivida Blog wintersport skincare routine

Leestijd: 3-4 minuten

Dit is jouw essentiële wintersport skincare routine
blog_divider

Wintersporten is voor veel mensen een van de leukste vakanties van het jaar. Gezellig met vrienden, lekker zonnig weer (als je geluk hebt) en daarna met z’n allen door naar de après ski. Alhoewel de wintersport voor het grootste deel genieten is, blijft het belangrijk om jouw huid goed tegen het bergklimaat te beschermen.

In deze blog wordt uitgelegd hoe het nou eigenlijk komt dat je tijdens de wintersport zo snel verbrand, welke risico’s er nog meer zijn en krijg je tips over welke skincare producten je in jouw beauty tas kunt stoppen.

Wil je meer weten over skincare tijdens de wintersport? Lees snel verder!

 

In de bergen
blog_divider

Wanneer je in de bergen bent, betekent het dat je te maken hebt met sterke uv-straling. Dit komt doordat je dichter bij de zon bent en de lucht dunner is. Daarom heb je soms al in een afdaling de bekende witte bril afdruk op je gezicht. Maar de zon hoeft niet per se te schijnen om de schadelijke effecten van uv-licht te merken. Ook op een bewolkte dag liggen verbranding en huidveroudering op de loer.

In de winter is de lucht buiten droog en koud waardoor de huidbarrière ons minder goed kan beschermen. Ga je lekker naar binnen in de après ski bar, dan zorgt de extreme warmte ervoor dat vocht juist verdampt. De combinatie van een koude lucht buiten en een droge lucht binnen zorgt voor uitdroging van de huid.

Een droge huid voelt niet prettig aan en je kunt zelfs droge en schilferige of rode irritatieplekjes krijgen. Alle reden dus om je skincare routine een upgrade te geven.

Wintersport Droge Huid

 

Skincareproducten
blog_divider

Voor de inhoud van je toilettas kun je de volgende producten aanhouden:

Hydraterende dag/nachtcrème
blog_divider

Vaak wordt er met koud weer geadviseerd om een vette crème op te smeren. Op zich beschermt een vette laag tegen de kou van buitenaf. Maar wanneer je van nature een vette huid hebt, kun je dit beter niet doen. Bij koud en guur weer is vooral hydratatie belangrijk en vette producten helpen daar niet altijd mee. 

De huid hydrateren en comfortabel laten aanvoelen met guur weer:

SPA Salonnepro – SPA Intense Moisturizing Day Cream

  •  Intens hydraterende dagcrème
SPA Salonnepro SPA Intense Moisturizing Day Cream

SPA Salonnepro – Intense Repair Night Cream

  • Geen trekkerige huid meer
SPA-Salonnepro-SPA-Intense-Repair-Night-Cream

SPF
blog_divider

Een SPF dragen is het allerbelangrijkst als je op wintersport gaat. Zorg ervoor dat er een UVA + UVB filter in zit, die helpen tegen huidveroudering en verbranding. In de bergen is minimaal SPF 30 essentieel. Ook kun je kiezen voor de ingrediënten zink en titanium. Deze laten een witte waas achter op de huid en reflecteren schadelijk zonlicht. Het voordeel is dat je dan niet eerst een half uur hoeft te wachten totdat je de piste op kunt, want de zonnebrand beschermt direct. 

Dagcrèmes met SPF ->

Vitamine C serum
blog_divider

Onder je dagcrème kun je een vitamine C serum toevoegen. Wanneer je uv-straling op je huid krijgt komen er vrije radicalen in je huidcellen. De vrije radicalen zorgen ervoor dat je collageen en elastine aangetast worden, met als resultaat vroegtijdig rimpels en huidverslapping. Vitamine C zorgt ervoor dat de vrije radicalen worden opgeruimd. Ook laat vitamine C een doffe teint verdwijnen en krijg je er een stralende huid voor terug. 

Serums met Vitamine C ->

Niacinamide serum
blog_divider

Een mooie toevoeging aan je routine is vitamine B3 (niacinamide). Je huid is minder weerbaar door de droogte en kou. Niacinamide versterkt de huidbarrière en pakt verkleuring en roodheid aan. Voor mensen met een acne gevoelige huid, doodt het ook nog eens de acne veroorzakende bacteriën in de opperlaag van de huid. 

Serums met Niacinamide ->

Milde gezichtsreiniger
blog_divider

Neem een milde gezichtsreiniger mee. Omdat je huid het al zwaar te verduren heeft met de droogte, wil je nu juist niet te veel van de natuurlijke vetlaag wegspoelen. Wel is het verstandig om goed te reinigen, want door de dikke crèmes en SPF die je hebt gedragen kunnen je poriën verstopt raken. Ga voor een milde, hydraterende gezichtsreiniging. 

Hieronder een paar voorbeelden van Olivida:

ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

  • Verzacht & Kalmeert
ALPHA-H - Melting moment cleaning balm - travel size

SPA Salonnepro – Gentle Face Wash

  • Geen trekkerig gevoel
SPA Salonnepro - Gentle Face Wash

Lipverzorging
blog_divider

Je lippen worden vaak vergeten als het om skincare gaat. Zeker met de wintersport verdienen ze extra aandacht. Het werkt in dit geval niet om je normale SPF op je lippen aan te brengen, want binnen de kortste keren lik je het ervan af. Ga voor een dikke lippenbalsem met SPF 30. Stop hem in je zak zodat je de hele dag kunt blijven smeren. 

De beste lipverzorging ->

De beste huidverzorging vind je bij:

Nu Shoppen

Hals Decolete SPF rimpels huidveroudering

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Niets gevonden.

Volg ons op social media

Share via
Copy link