1. Blogberichten
  2. Welk Serum moet ik Gebruiken? Hier de Ultieme Gids!

Welk Serum moet ik Gebruiken? Hier de Ultieme Gids!

Welk Serum Huid Skincare

Leestijd: 3-4 minuten

Welk serum moet ik gebruiken? Hier de ultieme gids!
blog_divider

Als je ooit op zoek bent gegaan naar huidverzorgingsproducten ben je ze vast wel eens tegen gekomen: serums. Ze bestaan in alle soorten voor elke huidkwaal, en komen vaak in kleine maar zeer krachtige hoeveelheid. 

Als je voor een schap met 25 serums staat, snappen wij van Olivida.nl maar al te goed dat dat best overweldigend is. Welke kun je nou het beste kiezen en hoe werkt zo’n serum eigenlijk? Dat hebben wij voor je onder elkaar gezet in deze serum guide. 

 

Wat is een serum?
blog_divider

First, the basics: wat is een serum? Een serum is een huidverzorgingsproduct die een grotere hoeveelheid of concentratie van bepaalde actieve ingrediënten bevat. Het bevat dus niet zoveel verschillende ingrediënten als een moisturizer of cleanser, maar juist zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten die goed door kunnen dringen in de huid. 

Door deze hogere hoeveelheid en specifieke samenstelling van ingrediënten kunnen serums helpen bij bepaalde huidproblemen (soms zelfs verschillende tegelijk). Daar heeft je huid veel baat bij, want de hoge geconcentreerde formule zal je huid de boost geven die het nodig heeft!

 

Waarom zou je een serum gebruiken?
blog_divider

Zoals hierboven aangegeven, helpen serums effectief tegen bepaalde huidkwaaltjes. Ze zijn er eigenlijk voor allerlei dingen: hyperpigmentatie, huidveroudering, onzuiverheden, dofheid, droge huid en zo kan de lijst nog wel even doorgaan.

Heb je het gevoel dat je huid wel een boost kan gebruiken op een bepaald vlak? Lukt het je bijvoorbeeld niet om met behulp van je normale routine je huid goed vochtig te houden? Dan kan een serum hier wellicht bij helpen.

 

Wat is een Serum Huid

 

Verschillende soorten serums
blog_divider

Elke huid is anders, zo is ook elk serum anders! Het kiezen van een goed serum wat bij jouw huid past is van groot belang. 

Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt van diverse soorten serums, zodat het zoeken in naar die ene serum-speld in een hooiberg vol skincare toch enigszins makkelijker wordt. 

1. Huidveroudering of Verslapte Huid

Deze huid heeft behoefte aan ingrediënten die tekenen van huidveroudering en verslapping herstellen. Anti-aging serums zijn geschikt om preventief te helpen tegen huidveroudering of bestaande fijne lijntjes te verminderen. Vaak bevatten ze ingrediënten zoals retinol (vitamine A) en niacinamide (vitamine B3). 

Retinol helpt bij de vernieuwing van je huidcellen, het geeft een signaaltje af en vraagt de cellen zich als het ware om zich ‘jonger te gedragen’. Hiermee is retinol een ingrediënt wat super geschikt is als je last hebt van huidveroudering.

Let op! Retinol is een krachtig ingrediënt en vereist enige attentie, bouw het gebruik langzaam op en gebruik elke dag SPF50+. Daarnaast mag je producten met retinol  niet gebruiken wanneer je zwanger bent. 

Ons favoriete serum met Retinol

Mesoestetic – Age Element Anti-wrinkle Concentrate

  • Verrijkt met hyaluronzuur die fijne lijntjes opvult
Mesoestetic Age Element Anti Wrinkle Concentrate

Niacinamide is een ingrediënt dat ook helpt tegen veroudering, het helpt namelijk de productie van collageen en elastine te verbeteren. Deze twee eiwitten nemen af naarmate je ouder wordt, waardoor je huid minder stevig en soepel blijft. 

Kies voor dit serum met Niacinamide bij huidveroudering

SPA Salonnepro – Total Repair Serum

  • Werkt ook verhelderend bij pigmentatie
Revitaltrax - Retinol Serum

2. Droge en vochtarme huid

 

Deze huid is droog en heeft vooral een tekort aan vocht, daarom heeft het behoefte aan een serum met ingrediënten die dit vochtgehalte weer kunnen herstellen. Hyaluronzuur en glycolzuur zijn hier bijvoorbeeld voor geschikt. 

Hyaluronzuur kan namelijk tot wel duizend keer zijn eigen gewicht in water vasthouden! Het is een humectant, wat betekent dat hyaluronzuur het water van zijn omgeving aantrekt. 

Onze favoriete serums met Hyaluronzuur

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

  • Stimuleert de aanmaak van collageen en celvernieuwing
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

SPA Salonnepro – Aqua Recover HYA+ Serum

  • Zorgt voor een comfortabel gevoel van de huid
SPA-Salonnepro-Aqua-Recover-HYA-Serum-

3. Pigmentatie vorming

 

Last van pigmentvlekjes door bijvoorbeeld zwangerschap of zonschade? Er zijn veel serums die hiertegen werken! Vaak zijn ze rijk aan vitamine C of niacinamide.Vitamine C is een antioxidant wat de enzymen die zorgen voor de overmatige productie van melanine kan onderdrukken. Een te grote hoeveelheid melanine zorgt voor pigmentvlekken, daarom is het gebruiken van
vitamine C effectief tegen pigment.

Onze favoriete serum met Vitamine C

ALPHA-H – Vitamin C Serum

  • Rijk aan antioxidanten
ALPHA-H Vitamin C

Daarnaast kan ook niacinamide helpen met het vervagen van donkere vlekken en hyperpigmentatie waardoor de huidskleur weer mooi egaal wordt. 

Kies voor dit serum met Niacinamide bij pigmentatie

Image Skincare – Intense Facial Illuminator

  • Zorgt voor verbetering van de huidelasticiteit
Image Skincare - ILUMA - Intense Facial Illuminator

4. Vette, Onzuivere huid

Een onzuivere huid heeft vaak behoefte aan goede hydratatie, kalmering en regulering van de talgproductie. Hiervoor zijn er verschillende soorten serums en ingrediënten.

Sommige serums nemen de vorm aan van een exfoliant. Om dit te begrijpen, heb je wat achtergrond informatie nodig over exfolianten. Hierin zijn twee soorten: de fysieke en chemische exfoliant. Een fysieke exfoliant is een scrub, door de wrijving met de huid verwijder je handmatig de doden huidcellen. Dit kan een probleem zijn voor mensen met een gevoelige huid of waarvan de onzuiverheden te agressief zijn. Daarom bestaat er een alternatief: de chemische exfoliant die we vaak in serum vorm zien.

Vaak bevatten deze serums zuren zoals Alpha-Hydroxy Acids (AHA’s), Beta-Hydroxy Acids (BHA’s) of Poly-Hydroxy Acids (PHA’s). Salicylzuur is een BHA wat van binnenuit helpt bij het bestrijden van mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden.

Daarnaast is ook niacinamide (vitamine B3) een ingrediënt wat goed kan helpen bij een onzuivere huid, het kan namelijk helpen bij het reguleren van de talgproductie. Serums die vitamine A (retinol) bevatten kunnen ook goed helpen tegen onzuiverheden en acne littekens. 

Kies voor deze serums met Niacinamide bij een vettige huid

ALPHA-H – Vitamin A Serum

  • Vermindert (acne)littekentjes en grove poriën
ALPHA-H Vitamin A serum

SPA Salonnepro – Brightening Serum

  • Zorgt voor een effen en stralend uiterlijk
SPA Salonnepro - Brightening Serum

5. Gevoelige huid


Wanneer je een gevoelige huid hebt, heeft je huid vaak behoefte aan producten die je helpen bij het herstellen en beschermen van je huid barrière.

Hiervoor is Vitamine E een uiterst geschikt ingrediënt! Het helpt je huid om vochtig te blijven, het heeft een verzachtende werking en helpt je te huid te herstellen en beschermen.

Ons favoriete serum met Vitamine E voor de gevoelige huid

ALPHA-H – Vitamin E Serum

  • EHBO-serum vanwege de sterke en snelle kalmerende werking
ALPHA-H_Serum_Vitamin-E_pippet

Hoe Serum Gebruiken

 

Hoe en wanneer gebruik ik een serum?
blog_divider

Afhankelijk van de instructies van een serum, breng je deze ‘s avonds of ‘s ochtends (of allebei) aan op een gereinigd gezicht, het liefste na een toner. 

Breng een paar druppels aan op je hand, vermijd contact tussen de huid en het pipetje. Zo kunnen er namelijk bepaalde bacteriën vrijkomen die in het product of op de applicator eindigen.

Masseer het serum langzaam in op de huid, maar vermijd de huid rondom je ogen. Dit is namelijk erg dun, door de hoge concentratie actieve werkstoffen kan hier irritatie ontstaan. Vervolgens breng je je dag- of nachtcrème aan, met overdag als laatste stap je zonbescherming.

 

Kan ik meerdere serums tegelijk gebruiken?
blog_divider

Als je last heb van een combinatie van kwaaltjes dan begrijpen we dat het verleidelijk is om meerdere serums tegelijk te willen gebruiken. Echter wordt het gebruik van meerdere serums tegelijk afgeraden, vanwege de hoge concentraties actieve werkstoffen.

Wil je toch meerdere kwaaltjes tegelijk aanpakken? Ga dan op zoek naar een serum wat helpt tegen allebei (bijvoorbeeld tegen fijne lijntjes én tegen een droge huid). Tip: op Olivida.nl kan je via de filters makkelijk navigeren, zo kom je precies bij de serums uit die bij jouw huid passen!

Daarnaast kun je ook een verschillende serum ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken, kijk wel goed naar welke het beste voor welk moment geschikt is. 

Is dit allemaal nieuw voor jou? Bekijk onze samengestelde skincare routines met een compleet schema en uitleg!

Wanneer Serum Gebruiken

 

Een passend serum voor jouw huid vind je op Olivida.nl!
blog_divider

Bij Olivida.nl verkopen wij een uitgebreid aanbod aan serums en andere huidverzorgingsproducten. Met behulp van onze filters, navigeer je gemakkelijk over de website en vind je precies de producten die bij jouw huidtype passen.

Onze producten bevatten hoge concentraties actieve werkstoffen, omdat ze enkel van salonmerken zijn. Op deze manier kunnen ze echt wat gaan betekenen voor jouw huid!

Twijfel je welke producten bij jouw huid passen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeftes van jouw huid en adviseert producten die daar het beste bij aansluiten, dat scheelt weer zoekwerk!

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link