1. Blogberichten
  2. Wat is Niacinamide en wat doet het voor je Huid?

Wat is Niacinamide en wat doet het voor je Huid?

Niacinamide Huid

Leestijd: 3-4 minuten

Wat is niacinamide en wat doet het voor je huid?
blog_divider

In de zoektocht naar het perfecte huidverzorgingsproduct, heb je vast wel eens de ingrediëntenlijst bekeken. De kans is groot dat hier ook het ingrediënt niacinamide ofwel vitamine B3 tussen stond.

Oke, leuk dat het erin zit…. Maar wat doet het voor je huid? Olivida to the rescue! We leggen je in deze blog uit wat niacinamide is, en waarom jij het wellicht wil toevoegen aan je skincare routine.

 

Wat is niacinamide nou eigenlijk?
blog_divider

Niacinamide is een vorm van de vitamine B3. Deze vitamine wordt van nature niet in je lichaam aangemaakt en is in water oplosbaar. Dit betekent dat ons lichaam de vitamine zelf niet bevat, maar hem ook niet opslaat. Daarom moet Vitamine B3 verkregen worden via voeding, supplementen of huidproducten!

Vitamine B3 heeft veel voordelen voor je lichaam, zeker niet alleen voor je huid! Het is goed voor je hersenen, zenuwstelsel en je spijsvertering. Ontzettend goed voor je lichaam dus, maar ook voor de huid! Hieronder vind je een aantal voordelen op een rijtje!

Niacinamide helpt de huidbarrière te herstellen

Een super belangrijk onderdeel van het hebben van een mooie en gezonde huid is de huidbarrière. Wanneer deze namelijk in tact is, voelt je huid zacht en glad aan. Als dit niet het geval is, heb je waarschijnlijk last van een droge, doffe en ruwe huid. 

Je huidbarrière bestaat uit je huidlagen op het oppervlak, het zijn dus degene die je ziet. De huidbarrière heeft een belangrijke functie, het zorgt er voor dat je huid in staat is om vocht vast te houden en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. 

Hierdoor kan je last krijgen van vervelende kwaaltjes, waaronder sneller zichtbare rimpels en onzuiverheden. Na het horen van al deze narigheid denk jij natuurlijk maar 1 ding: “Hoe bescherm ik mijn huidbarrière?”

Nou, daarvoor is niacinamide het antwoord! Niacinamide heeft namelijk eigenschappen die helpen bij het herstellen en beschermen van de huidbarriere. Het zorgt dat je huid bepaalde stoffen aanmaakt waardoor het vocht beter kan vasthouden

Niacinamide werkt ontstekingsremmend

Niacinamide heeft een ontstekingsremmende werking, dit zorgt ervoor dat het ontzettend veel helpt wanneer je last hebt van grotere onzuiverheden in je gezicht. Dit zijn namelijk kleine ontstekingen, en niacinamide helpt deze ontstekingen te kalmeren! Precies waar je naar op zoek bent. 

Niacinamide vermindert irritaties en roodheid 

Zoals hierboven staat aangegeven, helpt niacinamide bij het herstellen van de huidbarrière. Doordat je huidbarrière beter functioneert, word je huid minder snel gevoelig, waardoor irritaties en roodheid kunnen verminderen

Dit is ontzettend fijn! Irritaties op het huidoppervlak kunnen namelijk ontzettend ongemakkelijk aanvoelen, het kan zelfs gaan jeuken. Niacinamide is een ingrediënt wat hier dus bij kan helpen.

 

Niacinamide voordelen

Niacinamide reguleert de talgproductie

Het remmen van ontstekingen en het verminderen van roodheid is natuurlijk al super voor mensen die last hebben van acne. Maar wist je dat niacinamide ook nog eens de talgproductie remt? Dit komt omdat je huid door niacinamide goed gehydrateerd wordt.

Misschien denk je, maar mijn huid is toch vet? Waarom helpt hydrateren dan? Nou, veel mensen die last hebben van puistjes hebben eigenlijk een te droge huid. Je lichaam gaat je huid vet proberen te houden, door meer olie en talg aan te maken waardoor jij met puistjes zit. Mocht dit bij jou de oorzaak zijn van de onzuiverheden, dan is niacinamide een ideaal ingrediënt om dit te verhelpen!

Niacinamide vermindert pigmentatie

Alsof niacinamide nog niet genoeg voordelen had, helpt het ook bij pigmentatie! Niacinamide bestrijdt namelijk hyperpigmentatie aan het huidoppervlak! Ook kan het helpen tegen melasma en ouderdomsvlekken. Niacinamide zorgt ervoor dat het proces waardoor pigmentatie ontstaat namelijk vertraagt wordt. 

 

Niacinamide Pigmentatie

 

Niacinamide beschermt tegen de zon

Niacinamide kan gezonde huidcellen opnieuw helpen met opbouwen en ze tegelijkertijd beschermen tegen schade door ultraviolette straling van de zon. Dit betekent natuurlijk niet dat je kan stoppen met het dragen van een product met SPF! Maar het is wel een fijne bijkomstigheid, dat extra stukje bescherming! 

Niacinamide vermindert grove poriën

Hierboven hebben we je al uitgelegd dat niacinamide vooral een huidherstellende werking heeft. Dit houdt in dat de huid beter in staat is om vocht vast te houden. Dit heeft voordelen, want je huid ziet er hierdoor een stuk beter uit!

Het goed vochtig zijn van je huid draagt namelijk bij aan het verminderen van grove poriën. Hierdoor worden die puntjes minder zichtbaar, wat een mooie bijkomstigheid is! 

 

Niacinamide Alpha H

Olivida’s aanbevelingen voor producten met niacinamide
blog_divider

ALPHA-H – Vitamin B Serum

  • Vermindert glimmende T-zone
Alpha H - Vitamin B Serum

Image Skincare – Intense Facial Illuminator

  • Vermindert en verlicht pigmentvlekken
Image Skincare - ILUMA - Intense Facial Illuminator

Mesoestetic – Age Element Brightening Concentrate

  • Egaliseert de huidtoon
Mesoestetic - Age Element Brightening Concentrate

SPA Salonnepro – Total Repair Serum

  • Stimuleert de aanmaak van collageen
Serum Total Repair Serum

Niacinamide Producten Huidverzorging

Producten met niacinamide shop je bij Olivida.nl!
blog_divider

Op Olivida.nl vind je huidverzorgingsproducten met alle soorten ingrediënten, voor allerlei verschillende huidtypes. Iedere huid is anders, dat begrijpen wij als de beste. Daarom kun je onze producten filteren op huidtypes: of je nou een droge, vette of normale huid hebt! 

Ben jij niet zeker wat jouw huidtype is? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie kijkt naar jouw huid en de behoeften hiervan. Vervolgens adviseert ze je welke producten hier het beste bij passen, zodat je niet meer verder hoeft te zoeken!

Ook als je al weet welk huidtype je hebt, kun je het advies aanvragen! Zo word je zoektocht naar nieuwe producten wel ontzettend makkelijk! Daarnaast vind je op onze website voorgemaakte en volledige routines, voor ieder budget.

Onze producten zijn enkel van salonmerken. Dit houdt in dat de producten hogere concentraties aan actieve werkstoffen bevatten. Hierdoor kunnen ze echt iets gaan betekenen voor jouw huid, waardoor je verbetering en verschil kunt gaan zien! Waar wacht je nog op?

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link