1. Blogberichten
  2. Hoe krijg ik een Mooie en Stralende Huid?

Hoe krijg ik een Mooie en Stralende Huid?

Mooie Stralende Huid

Leestijd: 3-4 minuten

Hoe krijg ik een mooie en stralende huid?
blog_divider

Een mooie en stralende huid laat ons er ontzettend gezond uitzien, maar het verkrijgen hiervan is nog wel een dingetje. Soms is het lastig om te bedenken welke zaken er wel en niet goed zijn voor het verkrijgen van die mooie glowy skin…

Daarom hebben wij van Olivida.nl hieronder precies op een rijtje gezet, wat jij het beste kunt doen om te zorgen dat je huid weer mooi en stralend wordt. Dat scheelt een hoop zoekwerk. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder! 

 

1: Reinig je huid met een cleanser!
blog_divider

De eerste stap naar een mooie stralende huid, begint bij het goed reinigen van jouw huid. Doe dit ‘s ochtends en ‘s avonds, met een milde cleanser. Zo verwijder je ophopingen van make up, olie en vuil, deze kunnen je poriën namelijk verstoppen en je huid dof laten lijken. 

Door het verwijderen van vuil, help je de complexie van je huid om weer mooi en stralend te worden! Zorg dat je kiest voor een reinigingsproduct die bij jouw huidtype past. Tip! Op Olivida.nl hebben we allerlei verschillende cleansers voor elke huidtype! 

Bekijk cleansers ->

 

mooie huid cleanser

 

2: Gebruik skincare ingrediënten die je huid verhelderen
blog_divider

Huidverzorgingsproducten kunnen allerlei ingrediënten bevatten die je kunnen helpen bij het bestrijden van specifieke kwaaltjes. Laat er nu toevallig ook een aantal ingrediënten zijn die ontzettend goed helpen bij het verkrijgen van een mooie glow! 

Zoek in producten zoals serums en crèmes naar de volgende actieve ingrediënten:

  • Vitamine C: deze antioxidant zorgt voor verheldering van de huid. Dit komt omdat vitamine C de enzymen die verantwoordelijk zijn voor het creëren van pigment, belemmerd.  
  • Niacinamide / Vitamine B3: Dit ingrediënt is ontzettend fijn, omdat het de productie van pigment remt. Hierdoor worden donkere plekjes lichter. Daarnaast kan bijna elk huidtype tegen dit ingrediënt! 

Bekijk skincare met Vitamine C ->

Bekijk skincare met Niacinamide ->

 

3: Gebruik een moisturizer, elke dag!
blog_divider

Een moisturizer, of een dag- en nachtcrème, is erg belangrijk voor het verkrijgen van een mooie en stralende huid! Deze producten zorgen er namelijk voor dat je huid goed gehydrateerd blijft, en die hydratatie is belangrijk voor een stralende huid! Wanneer je huid goed gehydrateerd is, is deze namelijk in staat om het licht beter te reflecteren. Zo krijg je die mooie glow! 

Als je huid niet goed gehydrateerd is, dan ziet deze er dof uit. Hierdoor worden rimpels en onzuiverheden eerder zichtbaar. Dit kun je dus voorkomen door een goede moisturizer, of dag- en nachtcrème te gebruiken. Doe dit niet enkel wanneer je huid droog voelt, maar elke ochtend en avond! Zo houd je het vochtgehalte in je huid op peil.

Op Olivida.nl verkopen we ontzettend veel cremes, voor elk huidtype! Iedere huid is anders, en heeft daarom behoefte aan andere producten. Via onze filters navigeer je gemakkelijk op onze website, en vind je precies de producten waar jij naar op zoek bent!

Bekijk dagcrèmes ->

 

4: Op zoek naar een snelle oplossing? Gebruik een gezichtsmasker!
blog_divider

Heb je snel behoefte aan een stralende en mooie huid, omdat je binnenkort een evenement hebt waar je helemaal moet shinen? Dan is een gezichtsmasker misschien wel de ideale korte termijn oplossing voor jou!

Dit kan je huid echt een boost geven! Zo krijg je in een tiental van minuten even die extra plump & glow! Zo kun je er weer helemaal tegenaan! 

Breng het masker aan nadat je je gezicht gereinigd hebt, laat het intrekken en was het indien nodig af. Dek het vervolgens in met een moisturizer of crème.

Olivida’s aanbeveling voor een gezichtsmasker om je huid een boost te geven:

Image Skincare – Hydrating Hydrogel Sheet Mask

  • De huid vertoont direct een gezonde glow
Image Skincare I MASK Hydrating Hydrogel Sheet Mask

SPA Salonnepro – Lifting Gold Mask

  • Huid voelt direct glad aan
SPA Salonnepro - Lifting Gold Mask

Gezichtsmasker

 

5: Gebruik 1 á 2 keer per week een exfoliant
blog_divider

Door een exfoliant te gebruiken, verwijder je dode huidcellen en ander vuil dat je poriën zou kunnen verstoppen. Zie het als een extra grondige reiniging van het huidoppervlak. Doordat je je huid goed reinigt, kan dit helpen om die stralende huid te krijgen.

Er bestaan twee soorten exfoliant. Je kunt een fysieke exfoliant zoals een scrub gebruiken, hiermee scrub je de dode huidcellen en het vuil weg. Of een chemische exfoliant, deze bevat zuren die de dode huidcellen oplost. 

Kijk goed naar wat voor exfoliant je gebruikt. Sommige producten mogen maar 1 of 2 keer per week gebruikt worden. Er zijn ook exfolianten die je elke dag kunt gebruiken:

Elke dag: ALPHA-H – Generation Glow Daily Resurfacing Essence  

1 keer per week: SPA Salonnepro – Detox Black Scrub 

 

6: Bescherm je huid met SPF!
blog_divider

Het beschermen van je huid tegen de UV stralen van de zon is ontzettend belangrijk. Als je dit nog niet deed, dan is het tijd om hier zo snel mogelijk mee te beginnen! UV stralen kunnen namelijk een hoop schade aan je huid veroorzaken.

Er zijn twee soorten UV straling: UVA stralen en UVB stralen. UVA stralen schijnen gedurende het hele jaar constant, UVB stralen hun sterkte is afhankelijk van de tijd van de dag en het seizoen. Dus ondanks dat het bewolkt is buiten, krijgt je lichaam nog steeds te maken met UVA straling. 

Daarom is het belangrijk om je hiertegen te beschermen, UVA stralen zorgen namelijk voor vroegtijdige huidveroudering en hebben dus een slecht effect op je huid. Gebruik een product met minstens SPF 30, die tegen zowel UVA als UVB stralen beschermt. 

Bekijk dagcrèmes met SPF ->

 

SPF Gebruiken Huid

 

7: Hydrateer je huid van binnenuit
blog_divider

Oke, even genoeg over dingen die je op kunt smeren. Wist je dat je jouw huid ook van binnenuit weer helemaal stralend kunt maken? Dit doe je door te zorgen dat je huid voldoende vocht krijgt, en niet droog wordt. 

Dit bereik je door minstens 2 liter water per dag te drinken, dat zijn ongeveer 8 glazen. Vermijd dranken hoog in suikers, met alcohol of die cafeïne bevatten. Deze zullen je huid alleen maar uitdrogen. 

 

8: Voed je huid met antioxidanten
blog_divider

Antioxidanten kun je opsmeren, maar het is ontzettend belangrijk om ze ook te eten! Door het binnenkrijgen van voldoende antioxidanten, help je je huid namelijk om vrije radicalen af te voeren. 

Deze afvalstoffen doen niet veel goeds voor je huid, en daarom wil je er zo snel mogelijk vanaf! Er zijn veel producten die rijk zijn aan antioxidanten, voorbeelden zijn blauwe bessen, broccoli, aardbeien en spinazie. Daarnaast zijn deze voedselsoorten ook nog eens ontzettend gezond: win-win! 

 

Huid Anti-Oxidanten

 

De beste skincare voor een mooie en stralende huid vind je op Olivida.nl!
blog_divider

Een mooie en stralende huid, begint thuis met het gebruiken van goede skincare. En laten we nou net die producten die je nodig hebt om goed voor je huid te zorgen, hebben op Olivida.nl! Wij verkopen namelijk enkel huidverzorgingsproducten van salonmerken.

Dit houdt in dat al onze producten hogere concentraties actieve werkstoffen bevatten. Daardoor kunnen ze echt een verschil maken, waardoor jij verbetering gaat zien! 

Twijfel je welke producten bij jouw huid passen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeftes van jouw huid en constateert je huidtype. Ook krijg je producten die hierbij passen aanbevolen, super handig als je niet weet waar je moet beginnen!

Skincare shoppen

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link