1. Blogberichten
 2. Aloë vera
 3. De 7 grote voordelen van aloë vera voor je huid

De 7 grote voordelen van aloë vera voor je huid

ALOE VERA HUID

Leestijd: 3-4 minuten

De 7 grote voordelen van aloë vera voor je huid

blog_divider

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van aloë vera. Het plantje dat wonderen kan doen voor je huid en tegelijkertijd door kan als relatief makkelijk te verzorgen kamerplant. Bestanddelen van de aloë vera plant worden vaak aan verzorgingsproducten toegevoegd vanwege hun kalmerende en geneeskrachtige werking. Ook wij hebben producten met aloë vera in ons assortiment! Vandaag zoomen we in op de precieze werking van de wonderplant aloë vera. Want welke stofjes zijn nu precies zo goed voor je huid? En waarom eigenlijk? Lees vooral even mee als je net zo enthousiast wilt worden over aloë vera als wij. 

aloe vera

Aloë vera: de wonderplant

blog_divider

Aloë vera staat niet voor niets bekend als wonderplant. Het vetplantje heeft verschillende gunstige effecten op de huid. Het kan een beschadigde huid genezen, huidveroudering tegengaan, een geïrriteerde huid kalmeren en enorm goed hydrateren. Aloë vera is dus lang niet alleen fijn als ingrediënt in je favoriete aftersun product. We zetten hieronder de meest belangrijke effecten van de verschillende stofjes in aloë vera op een rij. Kun je je daarna aansluiten bij de fanclub!

1: Aloë vera bij een verbrande huid

blog_divider

We beginnen toch met de meest bekende eigenschap van aloë vera: de natuurlijk kalmerende werking bij een verbrande huid door de zon. In de dikke en stekelige bladeren van de plant zit een gel die door de oude Egyptenaren al werd gebruikt om de beschadigde huid te kalmeren. Perfect bij een lichte verbranding dus! 

2: Aloë vera bij een droge huid

blog_divider

Aloë vera is jouw go to ingrediënt als je regelmatig last hebt van een droge huid. Een hoge concentratie aloë vera kan je huid diep hydrateren (het dringt makkelijk door tot de diepste lagen van je huid) en daardoor flink verzachten. Daarnaast stimuleert het ingrediënt de aanmaak van nieuwe huidcellen. 

Meer informatie over het huidtype: droge huid ->

3: Aloë vera bij littekens

blog_divider

Omdat de celproductie door aloë vera wordt gestimuleerd en het ingrediënt zo’n sterk herstellend vermogen heeft, kan het lichte littekens verminderen. Een goed aloë vera product kan littekens helpen voorkomen, maar ook bestaande littekens (van maximaal 18 maanden oud) laten verdwijnen. Je huid kan zich maar liefst zeven keer sneller herstellen dan wanneer je helemaal niets zou gebruiken. Zeker het proberen waard! 

4: Aloë vera bij huidveroudering

blog_divider

Aloë vera gel bevat verschillende vitaminen die tekenen van huidveroudering kunnen verminderen en het proces van huidveroudering kunnen vertragen. Vitamine A (retinol), C en E zijn belangrijke antioxidanten die vrije radicalen kunnen neutraliseren. Vandaar de anti-verouderende werking. Verder stimuleert het de collageenproductie die afneemt naarmate we ouder worden. Fijne lijntjes en rimpels vallen minder op en verdere huidveroudering wordt vertraagd.

5: Aloë vera bij een geïrriteerde of onrustige huid

blog_divider

In aloë vera zitten verschillende sterolen en polysachariden die ontstekingsremmend werken. Het helpt daarom bij brandwondjes, insectenbeten en (oppervlakkige) acne. Of aloë vera direct bijdraagt aan de verbetering van en huid met acne is nog niet helemaal duidelijk, maar in combinatie met een ander product, bijvoorbeeld vitamine A-zuur, is het bewezen effectief. De ontstekingsremmende werking is hoe dan ook een feit.

6: Aloë vera bij schimmelinfecties

blog_divider

In de gel van de aloë vera plant zit een concentratie van de stof anthraquinone. Dit stofje werkt in een niet al te hoge concentratie pijnstillend en antibacterieel en kan schimmels doden. Dit maakt aloë vera producten ook geschikt om schimmelinfecties te behandelen. Alsof het allemaal nog niet mooi genoeg was.

7: Aloë vera bij eczeem

blog_divider

Eczeem of een extreem droge huid zijn op zichzelf al heel vervelend, maar kunnen ook zorgen voor ontzettend veel jeuk. Goed nieuws: aloë vera heeft niet alleen een genezende werking, maar stilt ook de jeuk. Een paar druppeltjes van de gel kunnen al verlichting bieden. En dit wil je onthouden: ook als je door de brandnetels bent gelopen biedt aloë vera verlichting. 

Aloe Vera voordelen

Producten met aloë vera bij Olivida

blog_divider

Na het lezen van bovenstaande punten snap je vast waarom we bij Olivida fan zijn van het ingrediënt aloë vera in skincare. De sap van het plantje kan enorm veel voor je huid betekenen. Onze selectie producten met aloë vera varieert van milde cleansers tot vochtinbrengende crèmes. Producten met aloë vera zijn vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen veilig voor de gevoelige huid. Ook een acnegevoelige huid heeft baat bij producten met aloë vera. Vanwege de ontstekingsremmende werking zal het de roodheid en zwelling verminderen. Over het algemeen heeft skincare met aloë vera op alle huidtypen een hydraterend en kalmerend effect. Aloë vera dringt makkelijk door tot in de diepste huidlagen en heeft een snelle hydraterende werking. Alles voor een stralend gezichtje!

Bekijk alle producten met aloë vera ->

Gratis huidadvies bij Olivida

blog_divider

We vinden dat de juiste skincare voor iedereen makkelijk te vinden moet zijn. Twijfel je over het gebruik van een skincare product met aloë vera? Of heb je een andere vraag over jouw huid of een specifiek huidprobleem? Via de website van Olivida vraag je makkelijk een gratis huidadvies aan. We kijken en denken graag met je mee! Onze beauty- en huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je meteen passende producten aan. Wie weet tot snel!

Nog niet uitgelezen? Bekijk deze gerelateerde artikelen

blog_divider

Weten hoe anti-aging producten werken? ->

Welke skincare producten heb ik nodig? Zo bouw je een passende skincare routine op ->

SPF: Feiten en fabels over zonnebrand ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link