1. Blogberichten
 2. Voor eens en voor altijd: dit is het verschil tussen AHA en BHA in skincare

Voor eens en voor altijd: dit is het verschil tussen AHA en BHA in skincare

blog aha bha

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Verschil AHA/BHA

Verschil AHA & BHA skincare – Twee effectieve fruitzuren

blog_divider

Als je van skincare houdt, dan heb je de termen AHA en BHA ongetwijfeld weleens voorbij zien komen. Maar AHA’s en BHA’s zijn meer dan alleen vakjargon; het zijn namelijk twee verschillende soorten fruitzuren. En als jij je huid gelukkig wilt smeren is een beetje achtergrondkennis van AHA en BHA geen overbodige luxe. Dus, vandaag zoomen we in op de twee fruitzuren die beide een verschillend effect hebben op de huid. Want, wat is nu precies het verschil tussen AHA & BHA? En bij welke soort fruitzuur heeft jouw huid baat? Lees mee!

Inhoudsopgave:

Wat is AHA en BHA?
blog_divider


AHA’ en BHA’s zijn beiden fruitzuren die ervoor zorgen dat de ‘lijm’ die dode huidcellen bij elkaar houdt wordt opgelost, waardoor deze loslaten.
AHA staat voor alfahydroxyzuren, zoals glycolzuur en melkzuur. BHA staat voor betahydroxyzuur (salicylzuur). BHA of AHA in skincare gebruik je meestal in de vorm van een exfoliant. Dagelijks ontdoet je huid zichzelf van zo’n miljoen dode huidcellen per dag. Maar verschillende factoren kunnen dit afschilferingsproces verstoren of vertragen, waardoor de huid droog en dof wordt en poriën verstoppen. Om je huid glowy en glad te houden en verstopte, vergrote poriën tegen te gaan, kun je producten gebruiken met AHA’s en/of BHA’s.

De effecten van AHA

AHA’s zijn wateroplosbare fruitzuren. Door het gebruik van een AHA-zuur worden dode huidcellen losgeweekt, zodat nieuwe, frisse huidcellen tevoorschijn komen. Daarnaast wordt de celvernieuwing in de onderste lagen van de huid gestimuleerd en wordt de vochtbalans verbeterd. Om deze redenen hebben AHA’s ook een anti-aging effect! De meest bekende AHA’s zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, citroenzuur, pyrodruivenzuur en wijnsteenzuur. Omdat AHA-exfolianten in water oplosbaar zijn en voornamelijk op het huidoppervlak werken, zijn ze met name geschikt voor een normale tot droge huid met tekenen van schade door de zon. Dat tekenen van zonneschade en rimpels zichtbaar verminderen door het gebruik van AHA’s is wetenschappelijk bewezen.

De effecten van BHA

BHA’s zijn in tegenstelling tot AHA’s niet wateroplosbaar, maar oplosbaar in olie. Ze werken zowel op het huidoppervlak als diep in de poriën. Omdat ze in olie oplosbaar zijn, zijn BHA’s zeer geschikt voor een gecombineerde of vette huid die gevoelig is voor puistjes, bultjes en verstopte of grove poriën. BHA kan door talg en olie heen dringen om de porie van binnen schoon te maken; die porie-ontstoppende eigenschap is een belangrijk kenmerk van een BHA. Maar BHA’s hebben voordelen voor alle huidtypen. Een product met BHA kan hydrateren, fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar maken en de structuur, stevigheid en teint van je huid verbeteren. De meest voorkomende BHA is salicylzuur, een ingrediënt dat in veel van onze favoriete skincare producten in de webshop zit.

huidverzorging

De voordelen van BHA’s én AHA’s op een rij

blog_divider

Zowel AHA’s als BHA’s hebben de volgende voordelen:

 • Ze verminderen de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels 
 • Ze zorgen dat de huid er steviger uitziet en steviger aanvoelt 
 • Ze laten een doffe huid weer stralen (hallo healthy glow) 
 • Ze hydrateren de huid 
 • Ze verzachten een ruwe huid en bultjes 
 • Ze hebben ook unieke eigenschappen, waardoor AHA’s en BHA’s geschikt zijn voor verschillende huidtypen

De beste skincare met AHA en BHA bij Olivida

blog_divider

Nu je een kleine masterclass hebt gehad over AHA’s en BHA’s, en het verschik nu weet, denk je misschien: doe mij zo’n product! Mocht je inderdaad een product met AHA of BHA aan je routine willen toevoegen, neem dan vooral een kijkje in de webshop van Olivida. We hebben een selectie gemaakt van de allerbeste producten met hoge concentraties AHA en BHA die echt iets voor jouw huid kunnen doen. Omdat we alleen met professionele salonproducten werken, zie je na gebruik van het juiste product daadwerkelijk verschil. En dat is waar we voor gaan: een zichtbare én voelbare verbetering van je huidconditie. Zodat je letterlijk en figuurlijk lekker(der) in je vel komt te zitten. Je kunt zowel zoeken op ingrediënt als op soort product. Klik in het menu bijvoorbeeld ‘salicylzuur’ aan en je wordt direct naar de pagina met producten geleid. Wil je gericht op zoek naar een exfoliant of peeling, klik dan hier. 

AHA skincare:

AHA skincare

BHA skincare:

BHA skincare

Gratis huidadvies

blog_divider

Twijfel je over wat jouw huid precies nodig heeft? Een product met AHA’s, BHA’s, of misschien wel iets heel anders? Via de website kun je gemakkelijk een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Lisa neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. We brengen in kaart welk huidtype je hebt en specificeren indien nodig met welk huidprobleem je rondloopt. Omdat we je precies vertellen wat je huid nodig heeft, wordt het makkelijk om de juiste producten voor jouw huid te selecteren. Uiteraard verkopen we ook een brede selectie aan losse producten en hebben we sinds kort mini’s en travel sizes in het assortiment, zodat je een product eerst rustig kunt uitproberen. Heb je een vraag over een bepaald product of bijvoorbeeld je huidtype? Schroom dan niet om de chat te openen, wij helpen je graag verder. 

Verder lezen over skincare?

Hoe vaak  moet ik mijn skincare aanbrengen ->

Hoe vind je een passende skincare routine ->

Salicylzuur in Jouw Skincare Routine? ->

Het verschil tussen glycolzuur en salicylzuur ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link