1. Blogberichten
 2. Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine?

Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine?

olivida blog eigen routine

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Skincare routine

Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine? Dé guide naar een routine die bij je past

blog_divider

Een mooie, gezonde huid begint bij een goede skincare routine. En wat een goede skincare routine precies is, verschilt van persoon tot persoon. Daarom is het nog niet zo makkelijk om te achterhalen welke producten jouw huid nodig heeft. Het product waar je beste vriend(in) bij zweert, kan voor jou bijvoorbeeld helemaal niet werken. Bij Olivida vinden we dat de juiste huidverzorgingsproducten voor iedereen makkelijk vindbaar moeten zijn. Daarom zijn we niet alleen een skincare website, maar helpen we je ook bij jouw persoonlijke zoektocht naar de juiste producten en een routine de bij je past. Met als overkoepelend doel: huidverbetering! De producten die je gebruikt moeten echt iets voor jouw huid kunnen doen. Anders kun je ze net zo goed niet gebruiken, toch? Vandaag delen we tips & tricks voor het bouwen van jouw eigen skincare routine. Lees je mee?

Inhoudsopgave:

Waarom een skincare routine?

blog_divider

De hoofdreden van een skincare routine is het verzorgen van je huid. Je huid is je grootste orgaan en werkt elke dag hard om jouw lichaam te beschermen tegen schadelijke elementen. Een goede skincare routine helpt je huid zijn werk beter te doen en, misschien wel het allerleukst: dat zie je terug aan de buitenkant! Een gezonde, goed verzorgde huid straalt, voelt lekker en glad aan en blijft mooi op de lange termijn. Je huid blijft zichzelf vernieuwen en door skincare te gebruiken zorg je dat oud vuil en huidschilfers niet op je gezicht blijven zitten. Je voorkomt een droge, doffe huid en zorgt voor een mooie, gezonde teint. We kunnen zo nog tig redenen opnoemen voor het bouwen van een skincare routine, dus als je nog twijfelt aan het hoe en waarom, stuur ons vooral een berichtje. 😉 

skincare routine opbouwen

Deze producten heb je nodig voor jouw basis routine

blog_divider

Voor het bouwen van een ijzersterke routine, begin je natuurlijk bij de basis. De ideale basis bestaat uit 3 á 4 stappen. We lichten hieronder voor je uit welke stappen dat zijn en welke producten daarbij horen. 

Dit zijn de 3 – 4 stappen die je elke dag kunt volgen:

 • Stap 1: een milde cleanser
 • Stap 2: een tonic (ook wel toner)
 • Stap 3: een moisturizer
 • Stap 4: een SPF

Stap 1: reinigen met een cleanser
blog_divider

Het is enorm belangrijk om je huid elke dag te reinigen. Dit wil je doen met een milde cleanser die speciaal is ontwikkeld voor de gezichtshuid. Een goede cleanser bevat huidherstellende ingrediënten die niet alleen schoonmaken, maar ook helpen bij het tegengaan van onzuiverheden. Een gereinigd gezicht is de basis voor de volgende stappen in jouw skincare routine.

Bekijk cleansers ->

Stap 2: kalmeren en herstellen met een toner
blog_divider

Heb je je gezicht gereinigd? Dan is het tijd voor een tonic of toner. Een tonic is een vloeibaar skincare product dat je met een watje over je gezicht aanbrengt. Het herstelt en kalmeert de huid en maakt glad en zacht. Een goede tonic verwijdert eventuele overgebleven restjes reinigingsproduct of make-up en herstelt het huidoppervlak. Je huid oogt hierdoor frisser, jonger en gladder.

Bekijk toners / tonics ->

Stap 3: hydrateren met een moisturizer
blog_divider

Na het aanbrengen van je tonic of toner is het tijd voor de derde stap: hydratatie. Een moisturizer (dag- en/of nachtcrème) is een vochtinbrengende verzorging voor je huid. Moisturizers zorgen ervoor dat je huid minder snel vocht kwijtraakt. De actieve ingrediënten in een goede moisturizer kunnen je huid kalmeren en gladder en egaler maken. Door goed te hydrateren vertraag je daarnaast tekenen van huidveroudering. Superbelangrijk dus, zo’n moisturizer!

Bekijk moisturizers ->

Stap 4 (voor overdag): áltijd een SPF gebruiken
blog_divider

Heel, heel belangrijk om je huid op lange termijn gezond en stralend te houden is het dagelijks aanbrengen van een SPF. Ook in de wintermaanden en op dagen dat er geen straaltje zon te bekennen is. Zelfs als je de zon niet kunt zien of voelen heeft de schadelijke UV-straling namelijk invloed op je huid. ‘s Avonds mag je deze vierde stap overslaan, maar overdag is SPF echt een must. Je brengt SPF als laatste aan omdat het product op je huid blijft zitten als een letterlijke sunblock. Als je ‘s ochtends lekker snel klaar wilt zijn kun je ook kiezen voor een dagcrème met SPF. 

Bekijk dagcremès met SPF ->

skincare routine alpha h

Producten selecteren op basis van je huidtype

blog_divider

Nu je weet uit welke producten jouw basisroutine kan bestaan, is het een kwestie van kiezen. Want welke cleanser, tonic of moisturizer past nou echt bij jou? Daarvoor is het belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt. Er bestaan een aantal verschillende soorten huidtypen die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

 • De normale huid

Dit huidtype voelt soepel en zacht aan en heeft geen verwijde poriën. De huid heeft een matte glans.

 • De droge huid

De droge huid is dun, de poriën zijn nauwelijks zichtbaar en de huid produceert weinig talg. Vaak ontstaan in een droge of vochtarme huid snel rimpels en droogtelijntjes. De huid voelt gespannen en ruw aan en kan snel geïrriteerd, schilferig en rood zijn. Het verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid is dat een droge huid genetisch bepaald is. Je hebt het dus wel of je hebt het niet. Een vochtarme huid is daarentegen een huidconditie en kan bij iedereen voorkomen. 

Meer informatie over het huidtype ‘droge huid’ in onze huid encyclopedie ->

 • De gecombineerde huid

Mensen met een gecombineerde huid hebben een combinatie van huidtypen. De huid op de wangen is in dit geval bijvoorbeeld droog, terwijl de T-zone heel vettig is. 

Meer informatie over het huidtype ‘gecombineerde huid’ in onze huid encyclopedie ->

 • De gevoelige huid

De gevoelige huid is een huidtype dat snel geïrriteerd raakt. Bijvoorbeeld bij gebruik van verkeerde cosmetica of een teveel aan zonlicht. De huid ziet er vaak schilferig, vlekkerig of rood uit en is vaak heel droog. De gevoelige huid reageert meestal sterk op weersveranderingen. 

Meer informatie over het huidtype ‘gevoelige huid’ in onze huid encyclopedie ->

 • De vette huid

Een vette huid glimt vaak; vooral in de T-zone (neus, voorhoofd en kin). De poriën zijn groot en wijd en er wordt een teveel aan talg aangemaakt, waardoor vaak mee-eters en puistjes ontstaan. 

Meer informatie over het huidtype ‘vette huid’ in onze huid encyclopedie ->

 • De rijpere huid

Dit huidtype ontstaat doordat je ouder wordt: de huid wordt droger, is dunner en er ontstaan sneller rimpeltjes. Een rijpere huid is niet gebonden aan een vaste leeftijd; het kan van persoon tot persoon verschillen wanneer de huid gaat verouderen. Vaak wordt van een rijpere huid gesproken vanaf de leeftijd 35 tot 40 jaar. 

Meer informatie over het huidtype ‘rijpere huid’ in onze huid encyclopedie ->

kraaienpootjes voorkomen

Zo bouw je een skincare routine op met de producten van Olivida

blog_divider

Herken je jouw huid in één van bovenstaande huidtypen? Dan kun je gericht filteren op producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Deze skincare producten geven jouw huid dat waar het behoefte aan heeft. Wil je persoonlijk advies? Schroom niet om de livechat te openen. Indien wij online zijn krijg je direct advies, anders krijg je achteraf antwoord per mail. Samen werken we aan betere huid.

Skincare shoppen

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link