1. Blogberichten
 2. Deze skincareproducten kun je beter niet met elkaar combineren

Deze skincareproducten kun je beter niet met elkaar combineren

ingrediënten skincare combinaties

Leestijd: 3-4 minuten

Deze skincareproducten kun je beter niet met elkaar combineren

blog_divider

Als je into skincare bent en de waarde van goede producten voor jouw huid hebt leren kennen, wil je nooit meer zonder. En waarschijnlijk ook meer: de hunt naar producten die het beste uit jouw huid halen stopt niet zomaar. Toch willen we je ergens voor waarschuwen: je kunt je huid namelijk absoluut gelukkig smeren met meer mooie producten, maar niet alle ingrediënten gaan even goed samen. Zo werken bepaalde actieve ingrediënten juist averechts als je ze samen gebruikt. Lees vooral even mee als je benieuwd bent naar de combi’s die je het best niet over elkaar kunt aanbrengen. 

ingrediënten skincare

De volgende skincare ingrediënten gaan niet goed samen 

blog_divider

Zie je skincare routine als het volgen van een recept: sommige kruiden brengen de smaak van het gerecht extra naar boven en sommige doen het tegenovergestelde. Om te voorkomen dat je kostbare skincareproducten hun werking verliezen, is het van belang om goed naar de ingrediënten te kijken en deze te begrijpen. Als je producten van een vaste lijn gebruikt zit je vaak helemaal goed, maar als je producten van andere lijnen of andere merken met elkaar gaat combineren kun je het best goed opletten. Twijfel je over de combi van twee ingrediënten of ben je benieuwd naar bepaalde mismatches? We sommen de ingrediënten die je het best niet met elkaar kunt combineren hieronder voor je op.

Maak geen foute combinaties met de door ons samengestelde skincare routines. Vind hier de juiste routine geschikt voor jouw huid ->

Retinol (vitamine A) + benzoylperoxide

blog_divider

Benzoylperoxide werkt in veel gevallen als een wondermiddel tegen puistjes, maar gaat niet goed samen met retinol. Retinol is een vorm van vitamine A en doet wonderen voor het herstellend vermogen van de huidcellen. Het wordt daarom veel gebruikt in anti-aging producten, tegen acne en tegen een ongelijkmatige teint. Voor veel huidjes een superproduct, maar benzoylperoxide en retinol combineren is een minder goed idee. De twee competitieve ingrediënten kunnen elkaar tegenwerken. Zo kan benzoylperoxide de retinoïden in vitamine A deactiveren en dat is niet wat je wilt voor je retinol treatment of serum.

Niet getreurd, er zijn gelukkig goede alternatieven voor vitamine A op de markt. Zo blijft het ingrediënt tretinoine (een andere vorm van vitamine A) wel stabiel wanneer het over een crème of serum met benzoylperoxide wordt aangebracht. 

Niacinamide + vitamine C

blog_divider

Niacinamide (vitamine B3) is een enorm populaire antioxidant die inwerkt op ontstekingen. Het verheldert de huid en kan verkleuring aanpakken. Over het algemeen werkt het ingrediënt lekker makkelijk: je kunt niacinamide vrijwel overal mee mengen. Toch is er een combi die we niet per se aanraden: namelijk de combinatie met vitamine C. Vitamine C en niacinamide zijn beide antioxidanten en door ze over elkaar aan te brengen gaat hun actieve werking erop achteruit. Je kunt ze daarom beter apart van elkaar gebruiken.

Onze producten met Niacinamide ->

Onze producten met Vitamine C ->

Retinol (vitamine A) + AHA exfolianten

blog_divider

AHA’s zijn chemische exfolianten die dode huidcellen, talg en vuil van de bovenste huidlaag verwijderen. Denk aan glycolzuur, melkzuur en amandelzuur. Krachtige ingrediënten die veel goeds kunnen doen voor je huid, maar waar je ook een klein beetje mee moet oppassen vanwege de krachtige werking. AHA’s zorgen ervoor dat alle producten die je daarna gebruikt beter worden opgenomen. Ze hebben dus een versterkende werking. Producten met retinol versterken ook. Dat klinkt misschien positief, maar de combi van retinol en een AHA exfoliant kan je huid supergevoelig maken. Je kunt de producten dus beter om de beurt gebruiken of bijvoorbeeld om de twee weken te switchen.

skincare routines

Skincare producten en routines bij Olivida

blog_divider

Naast deze no go combinaties kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt in principe aanhouden dat je je producten op basis van textuur aanbrengt. Dus eerst het meest vloeibare product, daarna een iets minder vloeibaar product, enzovoorts. Ben je op zoek naar nieuwe skincare parels? Neem dan vooral een kijkje in onze webshop! We verkopen een selectie van de beste professionele salonproducten die een plekje in jouw routine verdienen. De salonproducten bevatten hoge concentraties werkstoffen die ervoor zorgen dat de producten echt iets doen met je huid. Ben je nog niet heel bekend met skincare of wil je overstappen van productlijn? Omdat we het je het liefst zo makkelijk mogelijk maken, hebben we complete skincare routines opgesteld per huidtype. Je shopt meteen een hele (budget)lijn aan producten die jouw huid precies geven wat het nodig heeft.

Bekijk hier onze skincare routines  ->

Meer informatie over de verschillende soorten huidtypes en huidaandoeningen ->

Gratis (huid)advies 

blog_divider

Gebruik je een combinatie van producten of ingrediënten waar je je twijfels bij hebt? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag bij het vinden van jouw perfecte skincare en vinden dat een goede skincare routine voor iedereen makkelijk te realiseren moet zijn. Als je twijfels hebt over jouw huidtype of rondloopt met een bepaald huidprobleem kun je via de site gemakkelijk een gratis huidadvies aanvragen. Onze beautyspecialist neemt jouw huid onder de loep en raadt je meteen passende producten aan. Wie weet tot snel!

Meer lezen? Lees deze gerelateerde artikelen

blog_divider

Skincare: Expectations vs. Reality ->

Welke skincare past bij mij? ->

Verschillende soorten puisjes: Welk type onzuiverheden heb ik? ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link