1. Blogberichten
  2. Aloë vera
  3. Verbrande huid? Hier zijn 6 Tips om Zonverbranding te Behandelen

Verbrande huid? Hier zijn 6 Tips om Zonverbranding te Behandelen

Tips verbrande huid zon

Leestijd: 3-4 minuten

Verbrande huid? Hier zijn 6 tips om zonverbranding te behandelen
blog_divider

De zomerse dagen staan weer voor de deur! De temperaturen stijgen en de zon schijnt, dat betekent dat we allemaal weer lekker kunnen bakken aan het strand of bij het zwembad. Mocht je onvoorbereid de zon in zijn gegaan, ongeluk zit in een klein hoekje.

Wanneer je erg verbrand bent is dat natuurlijk super vervelend, maar Olivida is to the rescue! Hieronder vind je 6 tips om je verbrande huid zo goed mogelijk te verzorgen. 

1. Koel je huid af met een douche of bad.

We kunnen er niet omheen, verbranding is nou eenmaal gewoon erg pijnlijk. Je huid kleurt rood en voelt oververhit aan. Om je huid een beetje af te koelen, kun je het beste regelmatig een koude tot lauwwarme douche nemen. 

Wees lief voor je huid, gebruik dus geen agressieve producten zoals harde scrubs. In plaats van jezelf droog te wrijven met een handdoek, kun je jezelf beter droogdeppen. Gebruik vervolgens op je lichaam een moisturizer, bijvoorbeeld een bodylotion of after sun. Zo help je je huid om vocht vast te houden en uitdroging tegen te gaan. 

Kies voor je gezicht ook een product wat hydraterend is zoals een moisturizer of een crème, die speciaal hiervoor geschikt is. Het smeren van bepaalde aftersuns kan op je gezicht namelijk huidirritatie veroorzaken, omdat deze bijvoorbeeld parfum kunnen bevatten. Dit komt omdat de huid op je gezicht een stuk gevoeliger is dan de rest van je lichaam. 

2. Drink voldoende water
blog_divider

Verzorging van je huid begint van binnenuit. Bij verbranding trekt al het vocht uit je huid. 

Daarom helpt het als je je vochtpeil ook vanaf de binnenkant aanvult. Het drinken van voldoende water helpt dehydratatie van de huid tegen te gaan. Probeer frisdranken en dranken die alcohol bevatten te vermijden, deze kunnen je nog uitgedroogder maken. 

verbrand zon water drinken

 

3. Neem een pijnstiller
blog_divider

Verbranding kan pijnlijk zijn, maar gelukkig zijn er redders in nood: pijnstillers! Bepaalde pijnstillers die je gewoon bij de drogist kan halen, zoals ibuprofen, verlichten de pijn en werken ook nog eens ontstekingsremmend. 

4. Breng een verzachtend product met aloë vera aan
blog_divider

Om de verbrande huid te verzachten kan je je huid het beste verzorgen met een product dat aloë vera bevat. Aloë vera draagt namelijk bij aan de verzachting, verkoeling en het herstellen van de verbrande huid. Op deze manier kan de verbranding sneller genezen.

Olivida’s aanbeveling: SPA Salonnepro – Aloe Vera Gel 

Deze gel van Spa Salonnepro is speciaal ontwikkeld voor het gezicht en bevat 98% organic aloë vera gel. Het heeft product sterk herstellende eigenschappen. Door een percentage van boven de 95% aan aloë vera voldoet de gel aan het minimum voor een product om een echte, voedzame werking voor je huid te hebben. 

Spa Salonnepro – Aloë Vera Gel

  • Kalmeert direct
SPA Salonnepro - Aloe Vera Gel

Aloë vera verbrande huid zon

5. Vermijd vette producten met veel oliën
blog_divider

Vette producten die olie bevatten, leggen een laagje aan op de huid. Hierdoor blijft de warmte in je huid, in plaats van dat het eruit gaat. Nadat je verbrand bent is je huid juist oververhit en wil je deze afkoelen, daarom is het beter om vette producten met olie te vermijden. 

 

6. Vermijd de zon
blog_divider

Als je op vakantie bent of het mooie weer blijft aanhouden, is het verleidelijk om terug de zon in te gaan. Doe dit alsjeblieft niet! Gun je huid de rust om te kunnen herstellen. Dit kan je het beste doen door de schaduw op te zoeken en de verbrande huid te bedekken met kleding. 

 

SPF: jouw nieuwe everyday essential!
blog_divider

Nu we je uitgelegd hebben wat je het beste kan doen nadat je verbrand bent, is het misschien tijd om te kijken naar de meest optimale bescherming voor jouw huid. Vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje is namelijk écht niet meer van deze tijd. 

Het beschermen van je huid tegen de schadelijk UV stralen van de zon is essentieel, elke dag weer. 

Voorkomen is beter dan genezen, kies daarom voor een product met een SPF van minstens 30 om je huid optimaal te beschermen tegen verbranding. Breng dit om de twee uur, en elke keer nadat je in het water bent geweest opnieuw aan. 

Lees blog: Welke factor zonnebrand past bij mijn huid? ->

 

De beste before en after sun skincare shop je bij Olivida!

blog_divider

Of je nou opzoek bent naar een product om jouw huid te verkoelen of juist te beschermen, bij Olivida hebben we het allemaal! Wij verkopen namelijk producten van echte salonmerken, deze hebben een hogere concentraties actieve werkstoffen waardoor ze echt wat voor je huid kunnen betekenen.

Waar je ook naar op zoek bent, wij van Olivida zijn er om je op weg te helpen. Twijfel je over welke producten er bij jouw huid passen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie helpt je op weg om de beste producten voor jouw huid te vinden. 

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link